AGNESS hortensje bukietowe zyskały moją sympatię ze względu na długie i obfite kwitnienie.
Są dużą ozdobą mojego wielkiego ogrodu ,"nie gubią się w nim". Kwiaty ich są wielkie , a intensywna barwa przyciąga wzrok z każdej strony

dlatego będzie ich więcej, może nie w tym roku ...chociaż - kto wie?
A moje bonsaiki ... jestem z nich dumna ... i wpadłam chyba w sidła ogrodniczki fryzjerki

Lubię coś tam sobie wymodzić nowego. Mam kilka malutkich i dopiero ukształtowanych , które na piękny wygląd muszą jeszcze długo czekać, ale cierpliwość ogrodnika mam wyćwiczoną. Wieczorkiem może wkleję fotki tych młodziaków.
mm-complex 
Danusiu dziękuję - Sama wiesz jak bardzo takie wyrazy uznania działają kojąco na duszyczkę ogrodnika samouka

Duża to satysfakcja kiedy nasze miejsce do odpoczynku, w którego stworzenie wkładamy wiele wysiłku i serca przynosi radość i ukojenie nie tylko nam ale i naszym znajomym i odwiedzającym. Właśnie w chwilach słabości i po trudach dnia codziennego szukamy odskoczni i miejsca gdzie możemy choć troszkę odetchnąć. Takim miejscem dla nas jest nasz ogród . A jeśli daje pozytywną energię innym ... Zapraszam
pamelka Joluś dobrze Ci radzę zapakować ciepłe ubranka - wczraj rano w ok. Jelonki było nawet 2 stopnie ...brrry jak zimno. W dzień było ładne słoneczko ale wieczorny chłodek po kościach przeleciał - przy grilu wysiedzieć nawet przy mocniejszych trunkach - to strach trochę
Pozdrawiam Jola.