Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Gosiu ;:196 Dziękuję to bardzo miłe i motywujące.
Po zimnym poranku już pięknie świeci słoneczko - niech tylko się troszeczkę ociepli to lecę do ogrodu - tam dużo pracy na mnie czeka ;:108

Pozdrawiam Jola.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolu, praca w ogrodzie nas kocha, bez względu na porę roku. ;:108
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Coraz bardziej kuszą mnie te hortensje bukietowe! Jak uprzątnę drugą stronę tyłu ogrodu po brukowaniu, to wtedy na pewno skusze się na jakieś - wszak muszę nieco "zarosnąć" ogrodzenie od sąsiadów :)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga23 Iguś to święta prawda - my kochamy ogrody, a praca w ogrodzie kocha nas :;230

piterek Hortensje ogrodowe mam kilka lat ale nigdy nie kwitły więc są bo są ... ale bukietowe, których mam siedem i są dopiero drugi rok... uwielbiam. Już rozglądam się za następnymi ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu hortensje cudo uwielbiam je i gdybym tylko miała miejsce , to sadziłabym i sadziła bez końca .....są niesamowitą ozdobą ogrodu ......i co bardzo istotne w czasie kiedy już mniej kwiatów kwitnie :D
Twoje strzyżone iglaczki to mistrzostwo świata....nadają takiego orientalnego stylu ogrodowi .....a w połączeniu z całą masą żwirku....bajka :D
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Jolus co zagladam to nie mogę wyjść z podziwu ....wszystko zadbane ,rozrośnięte i takie piękne ;:167 Twoj ogród to taka moja odskocznia ...jak mam dosyć lece pospacerować i odetchnąć ;:108 Pięknie u Ciebie pozdrawiam i podziwiam ;:180
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Właśnie Jolu, co z tą temeperaturą???
U nas co prawda bylo 9 stopni, ale wybieram się na południe i jesienną kurtkę trzeba zabrać na wieczór, brrr :?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS hortensje bukietowe zyskały moją sympatię ze względu na długie i obfite kwitnienie.
Są dużą ozdobą mojego wielkiego ogrodu ,"nie gubią się w nim". Kwiaty ich są wielkie , a intensywna barwa przyciąga wzrok z każdej strony ;:108 dlatego będzie ich więcej, może nie w tym roku ...chociaż - kto wie?
A moje bonsaiki ... jestem z nich dumna ... i wpadłam chyba w sidła ogrodniczki fryzjerki ;:108 Lubię coś tam sobie wymodzić nowego. Mam kilka malutkich i dopiero ukształtowanych , które na piękny wygląd muszą jeszcze długo czekać, ale cierpliwość ogrodnika mam wyćwiczoną. Wieczorkiem może wkleję fotki tych młodziaków.

mm-complex ;:196 Danusiu dziękuję - Sama wiesz jak bardzo takie wyrazy uznania działają kojąco na duszyczkę ogrodnika samouka ;:108 Duża to satysfakcja kiedy nasze miejsce do odpoczynku, w którego stworzenie wkładamy wiele wysiłku i serca przynosi radość i ukojenie nie tylko nam ale i naszym znajomym i odwiedzającym. Właśnie w chwilach słabości i po trudach dnia codziennego szukamy odskoczni i miejsca gdzie możemy choć troszkę odetchnąć. Takim miejscem dla nas jest nasz ogród . A jeśli daje pozytywną energię innym ... Zapraszam ;:180

pamelka Joluś dobrze Ci radzę zapakować ciepłe ubranka - wczraj rano w ok. Jelonki było nawet 2 stopnie ...brrry jak zimno. W dzień było ładne słoneczko ale wieczorny chłodek po kościach przeleciał - przy grilu wysiedzieć nawet przy mocniejszych trunkach - to strach trochę :;230

Pozdrawiam Jola.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

+2, no w wiecie, u mnie +12 , ja jeszcze śniadania na tarasie jem. :lol:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igo śniadanko też jadłam dzisiaj na tarasie ale wczoraj nie było na to szans - chyba , że przy ognisku :;230

Miałam cyknąć fotki moich maluchów bonsaików ale jakoś dostałam pauera do pracy i zmierzch mnie zastał ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p
Od: 7 sie 2011, o 14:31

Post »

Cudnie,cudnie........
wciąż nie mogę się napatrzeć na Twój ogród.A te iglakowe bonsaie, to mistrzostwo świata ;:138
będę "małpować",oj będę ;:108
ale czy mi się uda???okaże się z czasem ,pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

:shock: Jolu ale cudowne fotki jestem pod wielkim zachwytem ostrzyżonych ja po prostu je wszystkie pochłaniam wzrokiem z podziwu jakie śliczności tworzysz ;:138 ;:138 ;:138 kompozycie wspaniałe te pod drzewkami jak i w doniczkach ;:63
Czy wierzbę będziesz przycinać teraz czy ją trzeba na wiosnę...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dziewczynki piszecie o śniadankach na tarasie :D ....ja też każdym posiłkiem staram się delektować na tarasie.....żeby jak najbardziej nasycić się wspaniałym schyłkiem lata....ciepełkiem i słoneczkiem :D Całą rodzinkę stawiam przed faktem dokonanym.....nie ma wyboru....podaję obiady na tarasie i koniec 8-) :lol: Trzeba naładować akomulatorki jak najbardziej sie da....bardzo to nam się przyda na mokre, szare miesiące....
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

jola1010 pisze:Duża to satysfakcja kiedy nasze miejsce do odpoczynku, w którego stworzenie wkładamy wiele wysiłku i serca przynosi radość i ukojenie nie tylko nam ale i naszym znajomym i odwiedzającym. Właśnie w chwilach słabości i po trudach dnia codziennego szukamy odskoczni i miejsca gdzie możemy choć troszkę odetchnąć. Takim miejscem dla nas jest nasz ogród
Ślicznie to napisałaś :D
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Jolu ;:196 czytam i czytam o tych hortensjach i tez mam coraz bardziej na nie ochotę :? mam jedynie ogrodowe a takie widzę ze prawdziwy rarytasik i kwitną długo :roll: chyba naprawdę sobie je sprawię.....
A co do hakuro to tak jak wcześniej wspominałam mam dwie jedna gole kilka razy w sezonie, ta drugą zostawiłam i teraz jest podobna do Twojej.....super wygląda :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”