Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

apus-Basiu też mi się spodobał ten nachyłek, taki inny, ciekawy z dużymi kwiatami. Mam nadzieję,że przezimuje .
To prawda na ryneczku można kupić i nowości i fajne kępy rożnych roślin starszych. :D
inka52-Tereniu Hmm, nie wiem co masz na myśli z hortensją dębolistną tą dużą pełną czy pojedynczą. O kwiaty ci chodzi ??
Nie wiem jaka jest moja ?? ale zimuje dobrze.
Obrazek
O tak, tak na ryneczku można często kupić ciekawe roślinki ;:108
Bufo-bufo-Olu Czosnki chyba wszystkie są bardzo urokliwe.
Musze na jesieni ich jeszcze dokupić.
Orliki mam różne.sieją się w różnych miejscach. W różach nasiały mi się chyba za dużo.Kwitną.Ale chyba muszę je usunąć. Może po kwitnieniu.
z ziółek mam już hyzop, oregano, melisę, miętę, musztardowca, melisę, bazylie, rutę,szczypiorek, lubczyk,jarmuż

Obrazek
Fajnie,że miaąłś deszcz. U mnie nocą trochę popadał i podlał wszystko.
Dziękuję i ja pozdrawiam słonecznie.
lanceta-Lodziu Czosnki są piękne. Jakoś ich nie zasuszałam . Może w tym roku spróbuję.
ewelkacha88-Ewelinko Zimy nie bylo,,,i szkodników pełno. Nigdy nie miałam ślimaków a teraz mam pełno. brr
Deszczowe, kropelkowe rośliny mają też swój urok.
Pełnych powojników mam chyba 2 czy 3. Kaiser w tym roku też zaczyna .

Obrazek
A powojnik innocent blush już dlugo kwitnie. Piękny jest. Rośnie bezproblemowo.Polecam. Ja też mam chęć jeszcze na jakiś pełny.
Pozdrawiam ;:196
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jagody kamczackie już dojrzewają
Obrazek
Takiej to dobrze :D
Obrazek
Dobrego , udanego dnia wam życzę ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu Fionka dzielnie pilnuje ogrodu.
Nachyłek bardzo oryginalny, to chyba nowość bo je jeszcze z takim się nie spotkałam. zakupów na ryneczku zazdroszczę, szkoda że ja mam daleko, a może i dobrze, bo bym się zatraciła kupowała, a miejsca na posadzenie brak. Dlatego wszelkie nowości będę podziwiała u Was ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Aniu ślicznie u Ciebie i ten kitek taż wspaniały leży i pilnuje. Tak czytam o tym ryneczku chyba tez muszę się wybrać może cos upoluję. Na razie szukam margerytki takiej wieloletniej i nie mogę nigdzie dostać. Pozdrawiam życzę miłego dnia dużo ;:3
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Fajny nachyłek kupiłaś, widać, że i on do fryzjera nie mógł się dostać, bo fryzurkę mam mocno nastroszoną :tan
No, popatrz jak wyrywna dębolistna. Moja ledwo listki wypuszcza, a Twoja już szykuje się do kwitnienia ;:63
Śliczne masz pełne powojniki, u mnie wielkokwiatowe zupełnie nie chcą rosnąć, one widać tak sobie wybierają ogrody, w których chcą zamieszkać.
Wredne ślimaki już się połapały, że do tej pory omijały Dębowy i teraz nadrabiają ;:222 U mnie jest ich strasznie dużo, ręce opadają na to co wyprawiają z roślinami.
Pozdrawiam Aniu ;:196
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit
Nachyłek ładny Ci się trafił. ;:215
U Ciebie jagoda już dojrzała, u mnie borówki amerykańskie jeszcze zielone, ale pierwsze truskaweczki już zjedzone.
Powojnik Kaiser bardzo ładny, ja choruję na białego, pełnego powojnika Maria Skłodowska- Curie.
Ale to jeszcze nie w tym roku.
Łan orlików tworzy fajny klimacik.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu firletka smółka pięknie kwitnie. ;:215 Moja zaginęła, ale u mamy, której dałam kawałek tak się rozrosła, że podzieliła na kilka kępek.
Kusisz hortensją dębolistną, jest cudna. ;:oj
Szczypiorek ścinam przy ziemi, potem ładnie odbija i mam świeży.
Hosty zjawiskowe i ładnie skomponowane. ;:215
W ubiegłym roku miałam pięć jednakowych kępek hosty Mediovariegata. W tym jedna skarlała bardzo, a pozostałe są normalne. Rosną obok siebie. Wiesz co się może dziać z tą hostą?
Fiona pozuje w trawie jak modelka. :)
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Zielnik masz pełną gębą, fajny wybór ziół do kuchni. Piękny trawnik jak w Anglii, nic dziwnego że kociak lubi się na nim wylegiwać.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Podziwiam Aniu, te przestrzenie u ciebie i zastanawiam się .... jak szybko bym je zapełnił ;:306
U nas bez przerwy robię wykopki i karczowanie, by posadzić coś nowego :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

korzo_m-Dorotko ; Alicjo125 ; ewita44-Ewo O tak, Fiona swojego ogrodu pilnuje.I siebie pilnuje .
Mnie też ten nachyłek zainteresował. Też takiego jeszcze nie widziałem. Z takimi dużymi kwiatami i pełnymi.
Ja też blisko już nie mam na ryneczek. Bo w większości jestem na Dębowym.Ale czasami jak jestem w mieście i w pobliżu ryneczka, to zaglądam w te miejsca z roślinkami. ;:108
O tak, tak powojnik Kaiser jest bardzo ładny.wiem jak wygląda powojnik Maria Skłodowska- Curie.
Kiedyś się zastanawiałam nad nią.Ale nie kupiłam.Ale jak trafiłabym gdzieś na nią to chyba chętnie teraz kupiłabym. I jakiś niebieski.
Orliki rosną w różnych miejscach. I niech rosną i zdobią ogród.
Iwonko1 No własnie taki czupurny i pełny i spory w kwieciu ten nachyłek.Dlatego tak mi się spodobał.
moja dębowa jest co roku taka sprytna, szybciutka.I szybko liście wypuszcza, i duże rośną. I pierwsza ma paki kwiatowe.I pierwsza pięknie kwitnie ;:108
Powojniki to ja też bardzo lubię.Dosadzam w różne miejsca. One dopiero u mnie się rozkręcają.
no własnie wredne ślimory, były sobie gdzieś.I mogły tam sobie być.Kto im nawigację przestawił :twisted:
Wredoty wszędzie tylko niszczą roślinki. :cry:
cyma2704-Soniu Nawet nie pamiętałam,że tą filarekę posadziłam. I ładnie zakwitła.a czasami coś posadzę i wyplewię. ;:14
To dobrez,ze twoja mam ma tą filarekę. Możesz sobie jedną kępkę wziąć do swojego ogrodu. ;:108
Pisałam Iwonce, hortensja dębolistna jest cudna.Ja jestem z niej zadowolona. Polecam.
O dziękuję za radę.To po kwitnieniu i ja przytnę szczypiorek nisko.
Dziękuję w imieniu host. Ja coraz którąś przesadzam z miejsca na inne miejsce, bo mi coś nie pasuje. ;:306
Niestety nie wiem czemu czasami jakieś hosty się buntują i robią się karłowe.Ja też takie 2 mam. :evil:
Fiona to taka modelka z humorem. ;:306
Dziękuję i ja pozdrawiam ;:196
ed04-Edwardzie Ja cieszę sie,ze mam ten warzywnik i zielnik. Wszystko swoje najlepiej smakuje.
O, nie, nie do angielskiego trawnika mi dużo brakuje. Uwierz mi. Po prostu blisko koślawych miejsc nie pokazuję.
any57-Andrzeju Miejsca mma sporo.Na nowym na razie osadzam boki.
I poszerzam rabaty , na nowe roślinki.
Hmm czemu to człowiek chytry na te rośliny. Wciąż mu mało i mało.Już niby mam wszystko, duzo. I jeszcze nowych chce i dokupuje i gania z doniczką i szpadelkiem. ;:219

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

U ciebie zawsze można liczyć na piękny aktualny pokaz ;:63 Nie wiem skąd ty bierzesz na to wszystko czas :wink:
Obraz dla koleżanki piękny, z pewnością będzie zadowolona ;:108 Uśmiałam się z Fiony robiącej konkurencję figurkom :lol:
Widok roju pszczół niesamowity ;:oj
Czy hortensję dębolistną przycinasz jak bukietowe?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, cudne orliki, hosty i cała reszta roślinek ;:215
Ależ miałaś widok na taki rój pszczółek. Ja jestem uczulona i boję się wszelkich bzyczących. W ubiegłym roku użądliła mnie pszczoła w palec, który tak potwornie spuchł, że nie mogłam go zgiąć. Lekarz powiedział, że muszę bardzo uważać, bo każde kolejne użądlenie może się źle skończyć. Trzeba nosić przy sobie adrenalinę :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajne kępki irysów nad stawem dobrze im tam także kaczeńcom .To dla nich raj .Ostatnio mam dyżury przy małej i nie dosyć ze wcześnie wstaje to calutki dzień potem łażę jak nietomna i nic nie chce mi sie robić .Kurcze, a gdzie wrzesień chyba dla mnie to zbyt duże obciążenie ;:222 Dzisiaj też weszłam do ogródka zrobiłam parę fotek,zebrałam ślimory i poszłam do domu. Musiałabym dostać jakiegoś kopa ,albo po prostu się starzeję ;:222 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Zapytałam o zioła, gdyż też je kolekcjonuję, z wymienionych przez Ciebie nie mam tylko musztardowca, ale nie jestem nim zainteresowała, bo pikantne to nie dla mnie.
Śliczna towarzyska koteczka.
Iryski bródkowe bardzo ładne :)
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

A musztardowiec to rodzaj sałaty czy zioło wieloletnie.
Mi polecono w ogrodniczym jako rodzaj sałaty wysiałam i pięknie rośnie....Ale co z tym dalej, nieraz skubnę.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, w Twoim ogrodzie zawsze jest co podziwiać. ;:303
Z ogromną przyjemnością napawałam oczy pięknymi kolorami fantastycznie sfotografowanymi przez Ciebie. ;:138 ;:138
Miałam kiedyś takiego nachyłka o pełnych kwiatach, niestety nie przetrwał zimy. ;:185 Może Tobie się poszczęści, czego szczerze życzę. ;:167
Pozdrawiam, zdrówka życzę i udanego długiego weekendu. ;:3 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”