Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Winogronkami się poczęstowałam ..mniamm! Owoce w tym roku wszędzie dopisały są nawet w nadmiarze... ;:108
Języczka u mnie strajkuje i nie kwitnie...Muszę zajrzeć do niej bo nieco w tyle rabaty cienistej rośnie... ;:oj
Miłego weekendu Aniu! ;:168

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

marpa-Maryniu To fajnie,że poczęstowałaś się winogronkiem.Jest naprawdę pyszny.Mam dwie odmiany NN.
U mnie języczka pzrewalskiego zastrajkowała w tym roku . ;:222
Dziękuję Maryniu i Tobie też życzę udanego weekendu ;:196

Między daliami zobaczyłam jeszcze lilie , która ma zamiar zakwitnąć. :shock:
Fajnie mieć kwitnącą lilię we wrześniu już :) ;:138
Obrazek
Cały tydzień spędzam urlop na Dębowym sama.
Ale nie do końca .Taki gość już 3 dzień umila mi poranki :twisted: I weż tu czlowieku wypij spokojnie kawę w ogrodzie .Za szpadel i gimnastyka najpierw ;:306
Obrazek
I moja Fiona dzień w w dzień znosi i mi na taras lub pod rożne stworzonka wpół żywe lub pobawi się i zostawia ledwo dochodzące .Już nie żywe.
No cóż dobry kotek .łowny i chwali się panci swoimi zdobyczami. :)
Ale ja znowu mam gimnastykę i za szufelkę miotle na kiju i wynosić to :shock:
Ale dzięki niej widzę też bliżej gryzonie.Kiedyś panikowałabym.A przez Fionę musiałam się oswoić z takimi widokami ;:173

Ryjówka
Obrazek
I inne - zabawki Fiony , tu akurat nornica
Obrazek
Obrazek
Ciekawe czego za buszującego po ogrodzie kreta się nie zabierze. :roll:

Ale na koniec może jakiś przyjemniejszy widoczek na dziś zostawię ;:173
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dobrej soboty życzę ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu pracowita Twoja Fionka dzięki temu mogłam obejrzeć z bliska Ryjówkę ;:180 Nigdy nie spotkałam się z takim stworzonkiem Solidne głaskanko dla pierwszego wojownika ogrodowego ;:303 Nie ma to jak spędzać urlop zaczynając od aerobiku przy kawce :wink: Jeszcze lilie u Ciebie kwitną ;:202 moje już śpią. No to życzę Ci miłego urlopowania
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To z Fiony prawdziwa Łowca Zwierząt ;:63 Szkodniki wyłapie, pańci życie umili ;:306 Tylko ryjóweczki szkoda, bo to chyba takie bardziej pożyteczne zwierzątko. Ale skąd Fona, ma to wiedzieć? Stara się i tyle i zasługuje na medal ;:77
Zapatrzyłam się na motyle, u mnie w tym roku ich nie ma. Nie wiem dlaczego, ale przylatują pojedyncze sztuki, a i to bardzo rzadko. Śliczne im fotki zrobiłaś, nacieszę się chociaż u Ciebie ;:196
Winogronek cała masa narosła, słodka będzie jesień. Pyszny jest z nich dżemik, taki bez przetarty. Może bardziej to galaretka? Ale jak zwał, tak zwał, najważniejsze, że pyszny ;:108
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH-Jadziu; Iwonko1 Oj tak, tak bardzo pracowita moja Fionka .Codziennie ostatnio na czy przy tarasie zostawia takie prezenciki,
Ja też dzięki jej ofiarom mogę bliżej zobaczyć , mysz, nornice i jak widać ryjówki..
A wiecie nawet nie wiem,czy te ryjówki pożyteczne, czy nie. :oops:
Ok , głasknko większe dla niej będzie :)
Hmm wolę inny areobik niż wynoszenie ziemi z kopczyków kreta. :roll:
Moje lilie też śpią.Ta spóźniona, może dlatego ,że między daliami była zagłuszona ?
Motylkow i inny owadów buszujących po ogrodzie jest sporo.
Tylko pazia królowej nie widziałam jeszcze.
Tak widać jak winogronka obficie obrodziły.Będziemy jeść, jeść i soczek zrobię.Dżemików mam sporo innych.To już wystarczy.
Oj fajny tu czas,,,szkoda,ze kończy się ..ech..znowu inne obroty będą :roll:

To drugi z moich hibiskusów też już kwitnie parę dni
Ma ciemne bordowo- zielone , powycinane liście.Z samych liści też dekoracyjnie wygląda
Hibiscus Midnight Marvel
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Zawilec NN
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, może to nieładnie zacząć od nie Twojego kwiatka ale ta dalia sąsiadki, to jest jakiś niezwykły okaz :shock: . Poprosisz sąsiadkę o podzielenie karpy dla siebie? :wink: Fiona jest niezwykle pięknym kotem! Taka elegancka dama a nie boi się myszy :lol: . Ryjówki, a właściwie dwa trupki tych zwierzątek widziałam w tym roku i ja. Jakimś sposobem weszły do domku ale chyba nie miały co jeść i padły. Potem poczytałam, że one jak nie jedzą kilka godzin, to zdychają. Jaka ładna róża ;:224 . Nie wierzę, że masz słabe róże, tyko tak piszesz :lol: 8-) .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kania-Kasiu Tą dalię
Obrazek
Sąsiadka kupiła na wyprzedaży jedna bulwka za 1,20 .Szok jak cię odwdzięczyła.Kwiaty wielkie.
Już rozmawiałyśmy.Jak ma bulwek więcej to mi kawałeczek da, a ja jej inną dam :wink:
Fiona jak widać i dama ale i bardzo łowna.
Ryjówki, tak ponoć 3 godziny jedzą , 3 godziny inaczej spędzają i znowu ten sam cykl. :roll:
Róże jak , któraś zakwitnie to kwiatek pokażę.Ale zrobię zaraz zdjęcia z różanki i pokażę ci później jak moje róże w niej się mają :evil:
Może coś mi nawet poradzisz albo poradzicie. ;:108

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nowy ptaszek na Dębowym
Obrazek
Obrazek

Dobrej dalszej niedzieli ;:3
U mnie gorąco, pięknie jest .Lato trwa. :tan
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widzę Aniu ,ze nowy ptaszek już sie zadomowił i powiększyło sie stadko .Cudne dalie każda ma coś w sobie czym urzeka.U mnie podlewanie z nieba różaneczniki z pewnością się ucieszą, bo zawiązują pąki na przyszły sezon. Róże też u Ciebie pokazują kolejne kwiaty Kronebourg śliczne, a sąsiadkowa dalia też ma cudne kwiaty i takie wielkie .Jestem ciekawa czy moja marketowa jeszcze zakwitnie, bo jedna bulwa zakwitła i nie była to ta odmiana którą kupiłam , a były 2 szt w paczce jednak drugą dokumentnie zniszczyły mi ślimaki i ma kłopot z odbudową, wiec dalej czekam co to za jedna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Podziwiam tego czerwonego hibiskusa u Ciebie...kiedyś dawno temu posadziłam i zimy nie przeżył- zraziłam się i więcej go nie kupiłam...Widziałam w ub,roku takie 2 egz.u sąsiadki i już ich nie ma...Ja dostałam 2 lata temu kawałek karpy różowego i nie bardzo wierzyłam w powodzenie a on późnym latem pokazał się...Ale nie zakwitł.W tym roku długo sie nie pokazywał i przeznaczyłam go do wykopania.,nawet obsadziłam wokół niego inne byliny :oops: ...A on wziął się późno i zakwitł...
Teraz muszę go przesadzić w dogodne miejsce bo tu gdzie rośnie go nie ma :? ...Nie wolno się śpieszyć z wykopywaniem roślin! Ptaszyna urocza!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu nowy ptaszek jest śliczny, oby szybko nie odleciał.
Piękna dalia z biedr.... coś nieprawdopodobnego tam kupione takie cudo ;:oj chyba ktoś się pomylił podczas pakowania.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Aniu!
Widzę, że nie tylko moja Miśka znosi rozmaite upolowane u sąsiadów zwierzątka. Twoja Fiona też się stara. ;:224
Smaczne winogronka. ;:92 U mnie też w tym roku wyjątkowo dużo owoców. ;:333 Dobrze, bo robimy zapasy może na więcej niż jedną zimę. ;:108
Dalia sąsiadki faktycznie wielkim kwiatem się chwali. ;:63 Ciekawa jestem, czy za rok też tak pięknie zakwitnie. ;:218
Ptaszarnia Ci się rozrasta ;:138 Robi się coraz gwarniej...
A kwiaty kwitną i ciągle cieszą. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
DzonaK

Post »

:wit Aniu jak zwykle zdjęcia piękne . Winogron jeszcze tyle na krzakach to ja nie wiedziałam będziesz miała co robić ;:oj .Mi by się przydała taka Fiona myszy grasują aż miło , co wyłapie to nowe przychodzą , nornice ryją mi trawnik kret na razie się wyprowadził chyba do sąsiada . Już mam nowe chciejstwo - dalie piękne kwiaty . Zawsze uważałam że to takie babcine heh w sumie to ja już wiekowa się robię może dlatego zaczęły mi się podobać :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przecudowne dalie.
U mnie bardzo słabo kwitną.
Mój kot też mi przyniósł jedną myszkę
Jestem bardzo zadowolona
Wygłaszcz Fionę za takie prezenty
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu no jakże ślicznie jeszcze u Ciebie ;:138 Tyle kwitnień i kolorów.
Do tego śliczna nowa ptaszyna.
Dalie piękne, ja niestety nie mam warunków do przechowywania karp. Ale z przyjemnością oglądam je w Waszych ogordach.

Trochę wspólczuję nieproszonych gości, głaski dla Fiony za czynną pomoc Pańci w walce z nimi.

Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego tygodnia ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH-Jadziu Jakaś gadżeciara się zrobiłam.A ten ptaszek taki ładny,żal byłoby go nie wziąć.
Masz rację już mam stadko ptaszków chyba z 6 sztuk.
U mnie nic nie pada, dzisiaj deko co najważniejsze podlałam.Fajnie masz ,że deszcz ci roślinki podlewa.Bo on to dotrze wszędzie.A ja tylko trochę i tylko niektóre :roll:
Róże owszem ale niektóre pokazują kwiaty.A liście w większości w plamach albo gołe łodyżki. :twisted:
sąsiadkowa dalia jest cudna.Już z nia rozmawiałam,że tylko jak będzie maila więcej bulwek to mi kawałeczek da..
Szkoda tej twojej.Nawet nie myślałam,że ślimaki zżerają dalie ;:115
marpa-Maryniu Ja też już raz miałam czerwonego hibiskusa 2 lata.I też po zimie padł.Tego mam od ubiegłego roku.Ciekawa jestem ile będzie tym razem.
Oj to też miałaś ciuciubakę z tym swoim hibiskusem.
A ja tez wiem,że nie należy się spieszyć za bardzo wykopywaniem .Potrafią później odbić. Już też miałam takie doświadczenie. ;:108

Obrazek

korzo_m-Dorotko ptaszek jest śliczny,Będę go pilnować aby nie odleciał. :wink:
W biedronce można trafić róze cuda.W Lidlu też.A ceny niskie.Chyba i ja zaczę tam sobie coś dokupywać.
plocczanka-Lucynko O tak Fiona prawie codziennie teraz mi takie prezenciki na taras znosi.Parę razy zadowolona weszłaze zdobyczą w pyszczku prosto do domu.Ale byłam wystraszona i akcja wyganiania Fiony byla.Bo przecież nie wiem, czy zywe to mam czy martwe. ;:179
Tak ten rok dobry, bardzo dobry na owocki.I bardzo dobrze.I fakt, bez przerwy jakieś przetwory , dżemy, soki, itp.
Aż dziw,że taka dalia za taką cenę .Piękna i wielka. ;:173
Ptaszków przybywa.To chyba fajnie,Do Dębowego to pasuję.
Mnie wszystkie kwiatuszki cieszą. ;:167
DzonaK-Asiu Bardzo dziękuję za słowa uznania. ;:196 Na razie winogron jem.a potem chyba będą soki.
Obrodził pięknie. ;:333
Fiona pilnuje ogrodu od rożnych gryzoni.To może też zafunduj sobie kota ??
Może kiedyś tak uważali,że dalie to kwiaty starszych pań.Ale już nie teraz.Jest ich tak du żo i takie piękne :)
Ja je lubię ;:167
Margo2-Gosiu U mnie te dalie lepiej ładniej rosną, gdzie byl dany obornik na zimę.A tam gdzie nie to mikre.Chyba w tym roku muszę postarać się o większą ilość ,
O, Fiona jest bardzo .łowna.I to mnie cieszy.Wygłaszczę i to zaraz.Bo zmykam ;:205

Floksy jeszcze jakieś kwitną :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Milin
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zawiązał nasienniki.chyba trzeba usunąć , aby nie rozsiewał się zbytnio ??
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”