rolnik90 pisze:
Jak ma sie zabezpieczyć? drut kolczasty rozłożyć, wybudować 3 metrowy mur? Pozbierać może pozbiera, ale co z niedojrzałymi ? Łatwo się tylko pisze.
Mam pytanko co się znają na roślinach innych niż arbuz. W kwietniu do gruntu poszło 10 wczesnych ogórków, po pewnym czasie dwa rosły dużo szybciej niż inne. Po dwóch tygodniach stwierdziłem, że to nie jest ogórek.... Tylko co?
Kolego, nie pisze się wcale łatwo, bo to tak samo i mnie bulwersuje jak i Ciebie.
Ale co ma zrobić??? Czekać na następne wizyty i dawać się okradać? To zależy gdzie ma to pole z arbuzami. Jak blisko domu, to da się coś zrobić.Jak daleko, to gorzej. Psa nie przywiążesz, bo ktoś go otruje. Nawet pastucha na noc założyć, jako komuś zaje.....e te kilka tyś. Volt to mu się odechce kraść. Rolnik90, nie ucz mnie myślenia, tylko sam pomyśl.

Dał byś tak się okradać na bezbronnego?
I wcale nie musi być pastuch pod ogrodzenie podpięty. Ogrodzenie bez pastucha bym dał, ale druty cienkie od pastucha bym pomiędzy arbuzy rozłożył. Jak by złodziej przyszedł, to by sobie potańczył jak primadonna. I wszystko by legal było, bo jak by ktoś nie wlazł na MOJE POLE, to nic by mu się nie zdarzyło, ale jak by wyciągnął łapę po moje to CYK!

Akumulator można schować pod byle co.
A ta twoja dziwna roślina to wygląda na dynię ozdobną, ale tyle jest tych dyń ozdobnych że nie wiem jaka to.