Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu wcale się nie dziwię, że po wyjściu Amelki ogarnia Cię "błogostan" ... :) Dlatego dzieci mamy w młodym wieku, a teraz to tylko gościnnie bo na więcej sił i cierpliwości czasami brakuje.
Mam znajomą panią, która też szydełkiem potrafi różne rzeczy wyczarować i mam już od niej kilka aniołków. Zaczynam je rozdawać po rodzinie bo ten typ ozdób nijak nie pasuje do moich
Bałwanek ładny ale w naszych stronach to zawsze ma miotłę w jednej ręce a wiaderko w drugiej i od razu wiadomo jakie ma zadanie :;230
To mój pierwszy bałwanek z papierowej wikliny (Kółeczkiem myszki można powiększyć zdjęcie)
Wtedy stawiałam pierwsze kroki w temacie wikliny.
Gdy padał deszcz musiał być zabierany do mieszkania. Śnieg mu nie przeszkadzał bo dałam kilka warstw lakieru.
Te dolne kule okleiłaś watą ?
A ... dalii kotylionowej chyba wcześniej nie pokazywałaś albo ja gapa ... :(
Jaki kolor dominuje w Twojej świątecznej dekoracji ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudowny widok miałam dzisiaj za oknem zasypało wszystko na biało.Oszronione drzewa wyglądały bajecznie .Kurcze ,żeby takie widoki były tez na Święta jednak znając życie z pewnością tak nie będzie. Zrobiłam Amelce małego bałwana dałam go na spodeczek ,ale sporo czasu trwało zanim zamienił sie w wodę .Oczywiście kazała mu zrobić oczy i nos i usta, ale szkoda było fatygi, bo to mokry śnieg

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KRYSIU nie mam sprecyzowanego koloru wystroju tak jak i w ogródku lubię mieć kolorowo .Jednak zieleń choinki, złoto i czerwień to dominujące kolory .Mało pokazywałam te kotylionową, ale też to mizerna jak na razie bulwka .Mam nadzieję ,ze jakoś w przyszłym sezonie się poprawi .Miałam ją najpierw posadzoną w ziemi ,ale ślimory totalnie mi ją pożarły i myślałam ,ze już nic z niej nie będzie.Dlatego posadziłam ja do doniczki przy altance i trochę sie opamiętała i nawet zakwitła. To dalia kupiona pod nazwą Mick's pepermint. :;230 Gdzie jej do tej dalii jednak bardzo mi sie podoba Cudny ten Twój wiklinowy bałwanek ja temu mojemu nie dawałam miotły ,chociaż miałam naszykowaną, a do wikliny jakoś nie mam drygu .W ubiegłym roku robiłam z niej choinki i wianki ,ale mnie nie satysfakcjonowały . Uwielbiam takie frywolitkowe cudeńka synowa ma na całą wielka choinkę dzwonki i różnego rodzaju gwiazdy oczywiście robione przeze mnie .Ja też mam takie same ozdoby frywolne :wink: Te kule są oblepione rozwarstwionymi płatkami kosmetycznymi .Amelce podobała się ta praca ja siama, siama

Obrazek

Obrazek

AGNIESZKO frywolitki robione są czółenkiem nie szydełkiem to bardziej misterna praca niż szydełkiem .Ferncliff illusion to cudowna dalia uwielbiam jej kolor i potencjał .W tym roku wyrosła na blisko 3m wys. zaszalała na całego i jej kwiaty są śliczne w każdej fazie

Obrazek

Obrazek

ANIU teraz dalii mam jeszcze więcej, jednak nie wiem czy nie pożegnam się z Black Jackiem jak ona taki maruder i zakwita dopiero w październiku .No chyba dam mu ostatnią szansę wykazania sie, a potem bez żalu sie pożegnamy. Z pewnością w przyszłym roku róże odwdzięczą sie za troskliwą opiekę ;:196 Anuś Twoje robótki są prześliczne sama wiesz o tym ciekawe jak jeszcze znajdujesz na to czas ;:180

Obrazek

Obrazek

IWONKO ;:196 nawet w ostatnich dniach słonko często gościło na naszym niebie jednak pamiętam takie lata ,że było tylko szaro buro .No cóż Ty czas spędzasz na pichceniu, pieczeniu, a ja w inny sposób zajmuje ręce :wink: ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu z kolorem dekoracji to tak jak i u mnie ... Moda na kolory w ubraniach i mieszkaniach jakoś mnie nie pociągają bo mam swoje wzorce , które pasuję do nas, naszych wnętrz i atmosfery.
Poza tym od czasu do czasu odrobinę zmian też potrzeba ...
JAKUCH pisze:W ubiegłym roku robiłam z niej choinki i wianki ,ale mnie nie satysfakcjonowały
Jesteś szczera az do bólu :;230
Mojej starszej córce wyplatanie bardzo się spodobało ale jak wianki w trakcie dekoracji rozlatywały się lub kształtu nie trzymały to stwierdziła,że nie ma drygu do wyplatania i te wyroby nie satysfakcjonują jej ...
W kolejnym roku zamówiła wielkość i kolory wianków u mnie ,a dekorację już robiła sama wtedy była 100% satysfakcja jej ... i obdarowywanych klientów bo taki ma zwyczaj przy każdych świętach.
Z tego prosty wniosek - niech każdy robi to co lubi i co mu najlepiej wychodzi .
Zimowej aury i śniegu zazdraszczam .
Pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU no to u mnie jest to samo co u Twojej córci :;230 Jednak pierwszy koszyczek, który zrobiłam parę lat temu do dzisiaj trzyma fason jest nie do zdarcia mam go jako osłonkę na doniczkę. Najbardziej mnie denerwuje jak mi sie rozjeżdżają te rurki już po upleceniu :twisted: dlatego wolę moje czółenko .U nas dalej pogoda prawie zimowa bez przymrozku jak na razie .Dzisiaj też lekko sypnęło śniegiem jednak nawet tego nie poznać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Parę słoneczek Wam przesyłam zamiast tego na niebie
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu widzę ,że forum nadal kwitnie i ma się dobrze.Chyba tutaj lepiej niż na Fb.Ja teraz dziergam i dziergam , bo jakoś się uzależniłam. Ale na kwiaty miło podpatrzeć , bo dodają otuchy w te jesienne wieczory.Ja mam zdjęcia moich różyczek, które kiedyś pięknie kwitły w moim ogródku i nie wiem czy teraz nie ma takich odmian? czy już ręka nie ta.Pozdrawiam cieplutko.
i
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Faktycznie pięknie miałaś - przez chwilę :wink: u mnie też tak było, tylko śniegu jeszcze mniej...
Piękne widoki z sezonu, zwłaszcza teraz miło się ogląda ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Robótki śliczne, zdjęcia wspominkowe i te ośnieżone - super.
Pięknie przyprószyło śniegiem. ;:215
Ach, to się cieszę, że i różę Artemis i Ostrogowca mogę zostawić na swoich miejscach.
Twoje dalie są wyjątkowo fotogeniczne, tak samo prawnusia ;:167
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Przyszedłem Jadziu się przywitać.
Melduję, że sadzonki szałwii amistad się przyjęły i na drugi rok też będą ozdobą ogrodu.
Dawniej uczyłaś Amelkę wszystkiego - teraz ona dyryguje :wink: i babcia szalik musi szybko zrobić bałwankowi i ciapa - ciapa musi być ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANDRZEJU jak miło znów cię widzieć ;:196 Mam nadzieje ,ze Amistad będzie wielka ozdobą Twojego i tak już pięknego ogródka Czytałam ,ze i Elżbietka zacznie sie wspinać na pergole .Kurcze czym ty ją karmisz ;:202 że tak szaleje .Amelka ma szczęście ,ze babcia lubi się bawić w takie gierki :wink:

Obrazek

Obrazek

BEATKO u mnie też pobielało a na dzisiaj zapowiadali w radio ,ze mają być w 14 województwach obfite opady śniegu .Jednak jak na razie nic tego nie zapowiada .Amelka bardzo lubi pozować do zdjęć szkoda ,ze teraz zmogła ją choroba, bo nie ma kto ze mną piec pierników :wink: Może jednak do wtorku wydobrzeje

Obrazek

Obrazek

NATALKO teraz tez jest ładnie, bo mamy cieniutką okrywę i zaraz jest czyściej .Sezon był udany tylko szkoda ,ze kwiaty zbyt szybko przekwitały .Jednak miały nie dwa a 3 kwitnienia

Obrazek

Obrazek

GRAŻYNKO gdzieś sie tak długo podziewała. Myślałam ,że zapomniałaś o starych forumowych koleżankach ;:196 Moje niektóre róże też cofają się w rozwoju nie wiem od czego to zależy. Może ciachnąć je do ziemi niech na nowo uczą sie kwitnienia :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Ja wiem Jadziu, że z ciebie zdolna dziewczyna, ale tę kulkę to chyba przykleiłaś? ;:oj
Oczywiście pytanie jest żartem i chylę czoło przed takim cudnym zdjęciem ;:108
https://www.fotosik.pl/zdjecie/ebb49c400418204a
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANDRZEJU hmmmm trochę to trwało aż opanowałam ten trik .Uwielbiam robić właśnie takie kropelkowe fotki w których widać świat .Wiesz ,już nie mogę się doczekać wiosny, kiedy zasadzę się z aparatem na kwiaty i owady .Moj M się ze mnie śmieje jak dziennie łażę z aparatem do ogródka .Wtedy tego nie widział ,bo nosiłam w kieszeni ,teraz to sobie ne da :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Cudne obrazki z kropelkami :D
Bardzo udanie Ci wychodzą.
Ciemna róża elegancka i piękna.
No cóż teraz tylko dwa kolorki w ogrodzie, chyba ,że jeszcze iglaczki :lol:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Hej Jadziu :wit
Piękne te twoje kropelkowe zdjęcia są bardzo piękne ;:433 ;:433
Astrid grafin... to cudna róża i cudnie pachnie ;:108
Jak tam masz sniegu duuzo?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU śniegu mało spadło ledwie w niektórych miejscach ziemia jest okryta białym puchem.Wczoraj tak szumnie zapowiadali ,że będą takie opady w śląskim, a u mnie ani grama nie spadło .Astrid rzeczywiście cudnie pachnie tylko ,żeby nie była taką grymaśnicą.Nie mogę się doczekać kiedy znów będę mogła pokazać nowe kropelkowe fotki. Na razie to same starocie

Obrazek

Obrazek

AGNIESZKO wraz z nowym aparatem nabywam nowych umiejętności fotograficznych :D .Jeszcze sporo nauki przede mną U mnie też królują dwa kolory biały i zieleń tuji i zielono niebieski cyprysów Lowsona .Oczywiście różane krzewy dalej mają zielone listki ,niektóre mocno się pokłoniły w stronę ścieżki :)
.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ale piękne mokre zdjęcia ;:138 to prawda, w tym upale wszystko szybko przekwitało ;:202 z drugiej strony np. dalie zaczęły kwitnienie w czerwcu (!) i kwitły aż do jesieni :shock:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”