Od przybytku głowa nie boli część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 4

Post »

Mirka cały czas cierpią.
Dzisiaj po południu znowu lało...moja Pomponella obłoźona kwieciem, podwiązana na kilka stron leży i płacze.

Obrazek

Obrazek
Za to moja ulubienica i faworytka Hausestand Rostock pięknie sobie radzi w tym deszczu, ale ona dopiero zaczyna startować.....oj jak ją lubię
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ketmia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 cze 2006, o 10:57

Post »

Śliczna ta Pomponella. U mnie tak si ękładzie Leonardo da Vinci. Może jakoś w weekend uda mi się go ogarnąć.
Taka miała być susza, a teraz róże mokną praktycznie dzień w dzień.

Neonowa piwonia przecudna. Taki kolorowy akcent w ogrodzie, który zresztą kusi całą feerią barw.
Naparstnice ostatnio wysiałam, może i u mnie się zadomowią!
pozdrawiam, Ela
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobrze że moja Hansestadt ma jeszcze pąki może trafi z kwitnieniem na lepszą porę .Moje róże te na pergolach już ścięte pleśń już niektóre brała aż kurzyło się podczas ścinania . Krysiu pogoda nas w tym roku nie rozpieszcza zimno ,potem mokro wpadamy z jednej skrajności w drugą .Pięknej weekendowej pogody Ci życzę .Cudnego Neona sobie zafundowałaś ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Super nabytek ta piwonia Neon ;:138
Naparstnica ta inna jest cudowna i stała się przedmiotem pożądania :roll:
Fajna wycieczka i super fotorelacja z niej, - cudowne widoki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu ale moja Pomponella wygląda na bardzo umęczoną.
Oblepiona bukietami różowych kwiatów, ciężkie, mokre, nie jedne nie mają siły się rozwinąć i brunatnieją w pąkach.
Obrazek
Obok niej posadziłam białą dalię która już zakwitła pierwszym kwiatem ale też umęczona nadmiarem wody A i róża też ją zagłusza.

Obrazek

Obrazek
Ela....to nie jedna moja Piwonia którą przywiozłam, następna była bez pąków i kwiatów ale liczyłam na uczciwość Pana sprzedającego i kupiłam.
Pokażę tylko etykietę na doniczce to odczytasz jaką będzie za rok...jak zakwitnie.

Obrazek
Zakwitają motyle....Ale rosną duże krzaki ale kwiatków jak na lekarstwo i to samo miałam w ubiegłym roku

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu moja Hansestadt już w pełni rozkwitu i też umordowana przez deszcze...ci?gle pada.
Wczoraj duchowa nie do zniesienia A dzisiaj od samego rana pada i pada.
Jadziu....poza Neonem przywiozłam jeszcze trzecią pisownię ...oto ona
Pokażę w takiej wersji, miałam zdjęcie bo kwitła ale gdzieś zapodziałam.

Obrazek
Za to pokażę moją ostróżkę którą też męczył bardzo deszcz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewunia powiem, że takie wyjazdy szkółkowe nie zawsze dobrze robią.
Tyle piękności tam można spotkać a i zostawić i przejść obok nich obojętnie też nie jest łatwo.
Piwonie mnie skusiły bo mam tylko dwa rodzaje w białe z jakimś maźnięciem różu i chciałam rozświetlić rabaty.
U mnie znowu pada, róże kiepsko wyglądają w tym deszczu, płatki gniją, kleją się do wszystkiego....brzydko w ogrodzie.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ketmia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 cze 2006, o 10:57

Post »

Właśnie się zbieram, żeby powycinać to, co źle wygląda. Może jutro nie będzie padać, bo dziś wszystko mokre, musiałabym się chyba rozebrać :D!.

Za to prezentujesz piękne zdjęcia. Jakoś nie widzę tych wszystkich brzydkich rzeczy o których wspominasz. Wszystko wygląda bajecznie.
pozdrawiam, Ela
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ostróżka biała jest śliczna.
Krysiu, bardzo miło czytać, że jesteś zadowolona z Wojsławic. Na to wygląda, że kiedykolwiek tam się pojedzie to jest super. Ja trafiłam na cudne kwitnienie różaneczników, Ty na cudne łany piwonii. ;:167
Zakupy też bardzo udane ;:303
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja Hansestadt dopiero powolutku sie rozkręca ,a u Ciebie cudownie kwitnie.Krysiu dobrze ,że róże maja tyle pąków to po mimo deszczu zawsze można się jakimiś pocieszyć.Cóż taki dziwny ten rok a dzisiaj znów pada dobrze że nie ma burzy w każdym razie u mnie. Cudna piwonia jak jedna uwielbiam piwoniowe kwiaty, ale w tym roku nie można było się nimi nacieszyć wszystkie zmaltretowane deszczem .Na taka pogodę to tylko róże wytrzymujące takie anomalie. Ostróżka cudnie kwitnąca ;:333 u mnie niestety one nie chcą rosnąć, jedynie te jednoroczne ,a te w tym roku pożarły ślimory ,wiec tylko parę ich ma kwiaty, to samo z dzwonkami brzoskwiniolistnymi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu piwonia Neon ma obłędny ten środek! ;:63 A biała dalia niesamowita jak zrobiona z bibuły ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lodzia Tobie nie odpowiedziałam na zachwyt Neonem...
Pierwszego dnia jak byłam to zaliczyłam spacer po ogrodzie, ale Ty wiesz najlepiej co moźna zobaczyć będąc tam po raz pierwszy. Wybrałam trasę piwoniową bo z daleka wabiła kolorami.....podpatrzyłam co by na kiermaszu kupić oglądając kwitnące piwonie.Ale to nie takie proste dokonać wyboru mając tyle przed sobą....jeden mętlik w głowie i właściwie kupiłam to co mi wpadło w oko już na stoisku.
Jak dobrze wiesz byłam nastawiona na Derenie, ale zapisanego w głowie nie było i kupiłam też taki raryrasik...oto on już u mnie na docelowym miejscu.

Obrazek
Sadzonka była już z pąkami kwiatowymi i w moim ogrodzie zakwitły pierwsze kwiaty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po raz pierwszy zakupiłam sobie w Wojsławicach Agapanta z dwoma pąkami i już mam radość.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu będziesz go zimować w ogrodzie czy w przechowalni .Kiedyś też miałam go ale to noszenie wewte i wewte mnie zdrażniło i zostawiłam go w ogródku .Liczyłam ze przezimuje tak jak u koleżanki nic bardziej mylnego .Piękna camelia trzymam kciuki żeby cieszyła Cię swoimi kwiatami
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu na zimę do przechowalni jak wiele innych tarasowych.
Mam Dom Ogrodnika gdzie wszystko w nim jest oprócz porządku i tam nocują tarasowe, karpy dali i wszystko co do ogrodu.
Jadziu....A widziałaś już gdzieś w ogrodzie Camelie....ja spotkałam po raz pierwszy i kupiłam za namową Pani sprzedawczyni która polecała zupełnie uczciwie , tak to odebrałam. Zapewniłam jej wszystko to co powinna mieć i widzę że rośnie bo idą następne listki na szczytach.
Po przekwitniętych kwiatach zawiązują się owoce które ponoć też mają zdobić.....zobaczymy...pokażemy.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Witaj Krysiu,nie ma to, jak telepatia....wiesz o co chodzi ;:168
Krysiu pseudo kamelia - może być bardzo ciekawą ozdobą ogrodu.Przed chwilą poczytałam o niej w necie.
Natomiast Agapanta niebieskiego- mam.Dostałam z "instrukcją obsługi" od Tereni "inka52".Rośnie na tarasie i rozpoczyna kwitnienie.Na zimę zabieram do piwnicy.Uwaga-musi mieć ciasno w donicy.Przesadza się,jak już nie ma zupełnie miejsca.Takie otrzymałam polecenie i stosuję się do niego.
Na Gardenii w tym roku,kupiłam białego w woreczku.Posadziłam w doniczce,wypuścił 2 liście i "stoi w miejscu".
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”