Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Widać że lubisz bawić się aparatem.
Uchwycisz każdy szczegół każda drobinka kwitnien czy listków.
I fajnie. ;:63
Kącik do wypoczynku świetny. ;:180
Rutewka pięknie się zapowiada.
Cały twój ogród zawsze bardzo ładnie wygląda. Ale wiem ile to pracy kosztuje. Dlatego wielkie ;:433 ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Ania ma rację ;:108 Dużo pracy to wszystko kosztuje, ale efekty są rewelacyjne ;:oj

Piękny kącik ze stołem, piękne zakątki paprociowe. Tak kolorowo i soczyście zielono ;:138
Rytewka jest przepiękna, marzę o niej od dłuzszego czasu, ale jeszcze nie szukam bo mam dla niej przeznaczone jedno miejsce a ono wymaga jeszcze przekopania i mocnego odchwaszczenia. Pewnie w przyszłym sezonie dopiero pomyślę o rutewce. Czy ona długo kwitnie?

Maryniu, pomyliłam hortensję z kaliną. Podobne jak dla mnie są te pompony kwiatowe.

Zazdroszczę Ci wyspania się w tak krótkim czasie. Ja śpię mało, ale jestem często niewyspana.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu jestem i podziwiam fotki, cudny ogród i wszystko co w nim rośnie. ;:215
Podlało Ci? U mnie padał deszcz ale nie przemoczyło. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu anabuko1 ;:196 ;:180 dzięki wielkie!
No pstryka się..pstryka... :D Modeli w ogrodzie nie brakuje , sama wiesz że ręka sama aparatu szuka jak w oko miły obrazek wpadnie :heja ...Mus go uwiecznić! Fotoamatorów ogrodowych przybywa nawet tu na FO jest co oglądać. ;:108

lemonka Iza ;:196 ;:180 ... bez pracy nie ma kołaczy ! Satysfakcja wzrasta wraz z życzliwym zainteresowaniem innych... ;:173 Zagospodarowanie miejsca wypoczynku i biesiadowania to amatorskie własnoręczne " dzieło " mojego M i przyznam, że nasze ulubione... ;:108
Rutewkę orlikolistną mam ponad 30 lat i towarzyszy mi jak wiele innych od pierwszych dni mojego działkowania.Kwitnie całe lato ... ;:7 Mam tyle roślin, jedne zastępują drugie , że coś przekwita coś zakwita, robota goni robotę..nie poświecam zbytniej uwagi poszczególnym okresom kwitnienia.. :roll:
Dzisiejsze ogrodowe hity znane były w dawnych ogrodach od lat.. ;:173 Wyparte kiedyś przez modę na trawnikowo-iglakowe założenia wracają do dzisiejszych ogrodów , budząc zachwyt i pożądanie młodych
ogrodomaniaków.. Jako, że ja za bardzo nie gonię trendów i nie potrafię wyrzucać roślin toteż zachowały się u mnie rośliny, które dzięki mojej Przyjaciółce - pasjonatce,która wyposażyła mnie w rośliny ze swojego ogrodu, tworzyły mój ogródek w 1981roku.... Kawał życia... ;:131

Biedronka641 Alu dziękuję za tak miłe słowa! ;:196
Wczoraj deszczyk padał godzinkę a dzisiaj od rana pada...Niech pada,bo już susza się zaczynała dawać we znaki podlewanie niewiele daje..Do końca tygodnia trochę długo , mogłoby padać w nocy a w dzień praca na roli... :) Będziemy odpoczywać!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
i balkonowe pachnidła
Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłe dla oka zdjecia :D Rośliny to coś niesamowitego.

Długo masz działkę. Dlatego ma już duszę i jest ogrodem. Plus kilka innych czynników - ręka oddanej ogrodniczki i ogrodnika :) przede wszystkim i taki a nie inny koncept. ;:63
Ja lubię tradycyjne rośliny i tajemnicze ogrody w stylu mniej więcej wiejskim czy romantycznym. Miło, że znajoma podarowała Ci takie cudne rośliny. Też dostałam ostatnio od Izy naszej roślinki :D czy tworzą historię naszych działek i ogrodów. U mnie działka, która kiedyś będzie ogrodem :)
Maryniu, czy ta rutewka rośnie wysoka? Chyba coś ponad metr?
Podziwiam, że samodzielnie mąż wykonał takie meble. Naprawdę bardzo piękny kącik i nie dziwni mnie, że Wasz ulubiony :D

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maryniu, śmiech to zdrowie, więc żartujmy i śmiejmy się... ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Pięknie zaczynają piękne spektakle w ogrodach.
Ja ich też dokupilam.Ale jeszcze dużo w tym roku mi nie zakwitnie. Szkoda.
Azalia piękna podobna do mojej.
Heliotrop bardzo lubię .
O i lilie już masz kwitnące? :shock: To tegoroczny nabytek?

Oczywiście tyle modeli ogrodowych że mus jest to wszystko uwiecznić na fotkach. ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo działka i ogród to dzieła nigdy nie dokończone jeżeli podchodzi się z ;:167 do nich. Bo jak się go do roślin nie ma ..to się trawnik skosi ,ewentualnie żywopłot przytnie i po robocie... :roll: Nie każdemu to wystarcza...Ale znam takie ogródki...Choć bywają ogrody,których czas minął ;:131 ..właściciele już nie mogą pracować jak kiedyś więc ograniczają się do minimum...Często to smutne widoki...
Rutewka orlikolistna osiąga nieco ponad metr na wysokość... ;:108

Basiu do żartów to ja skora jestem i jeszcze się na nich znam ;:306 ...nie każdemu to dane! ;:173
No ale nie na tyle żartownisia ze mnie Aniu anabuko1 , żeby przeterminowanymi fotkami epatować w czasie wszechobecnej wiosny! ;:306 ;:131 Na balkonie mam 2 skrzynki z tegorocznymi cebulami lilii...

Dziękuję bardzo za odwiedziny!

W czasie deszczu nie tylko dzieci się nudzą.... :tan

Zdjęcia z początku tygodnia ...teraz trzy dniówka deszczowa więc na działce nie bywam ale zasoby mam duże... ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..........................................Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ja też Maryniu lubię żartować i uwielbiam się śmiać. Podobno śmiech dobrze na przeponę robi ;:306

Niektóre zdjęcia (ogóle), to jak z filmu "Tajemniczy ogród" ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śmiech to świetna sprawa,ale ja miewan często dni, gdy wszystko mnie denerwuje. Wiem co za tym stoi. Przemęczenie i zbyt mało snu. Ale tu o ogrodach i roślinach temat więc o tym bedę pisać zaraz. Piękne portrety roślin, Maryniu. Piękne także zdjęcia zakątkow. Wyczarowałaś piękne miejsce. Ciekawi mnie jak w całości wygląda Twój ogród, jak te tajemnicze zakątki są rozmieszczone i jak ścieżki prowadzą. Ładnie dobierasz rośliny liściaste, tworzą obrazy :) Co jest na zdjęciu pod zdjęciem żółtych irysów? Co do smutnych ogrodów - kiedyś każdy z nas będzie musiał odpuścić swój kawałek ziemi. Smutne to bardzo.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu nareszcie nam pomoczyło rabatki. ;:215 Firletka poszarpana cudnie pokazana. ;:138 :wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Maryniu w ten deszczowy czas :wit mam nadzieję że i Tobie porządnie dolało i roślinki wykąpało. ;:108
Krople wody jak diamenciki, mienią się na listowiu wzbogacając wizualne doznania. ;:215
Samotny irys, jak drogowskaz, ukazuje zwiedzającym ścieżkę, aby nie zabłądzili w meandrach gęstwiny. ;:113
Śliczna piwonia drzewiasta o rzadko spotykanym żółtym kolorku.A kącik wypoczynkowy superowy. ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

apus Basiu za komplementy serdeczne dzięki ;:196 to sympatyczne uczucie jak od czasu do czasu nasze ego zostanie mile połechtane... :D
lemonka Izo miłe to, że dostrzegasz w moim ogrodowaniu plusy dodatnie :D Fakt, mój ogródek od początku jest trochę inny od standardowego wyglądu starych działek ROD...Był poletkiem kapuścianych głąbów jak go po raz pierwszy zobaczyłam i wcale nie miałam na niego ochoty .. Pierwszymi uprawami zajął się Małżonek bo to on m.in. dostał na nią przydział z zakładu pracy ... Wnet posiałam pierwsze jednoroczne kwiatki , zręcznie podsunięte przez Mamę ale bez entuzjazmu i większego ogrodniczego pojęcia... ;:oj
Każdy uprawiał to swoje poletko i królowały oczywiście warzywa...rośliny ozdobne były rzadkością...
W następnym sezonie już pierwsze większe rabaty z przywiezionych od koleżanki roślin powstały i poooszłoo! Co sezon miałam inną koncepcję ,kopałam, przesadzałam i powoli powstał ogródek.. Wzorować się za bardzo nie było na czym :roll: ...Internetu nie było... ale były książki i prasa pełna kolorowych zdjęć i porad...
Metodą prób i błędów .. tworzyłam z roku na rok to miejsce po swojemu i wg własnych upodobań...
Sonia Ci odpowiedziała na pytanie o tę firletkę. ;:108
Soniu Nie wiadomo skąd się wzięła ta firletka bo kilka lat jej nie miałam.. Ale jest bardzo fotogeniczna i fotografuję ją przy każdym pobycie! :D
Rabatki podlane aż miło teraz już troszkę pogody by się już przydało ;:108
stasia_ogrod ;:196 bardzo się ucieszyłam także z Twojej wizyty bo tłumu we wątku nie ma...choć cichych odwiedzaczy nie brakuje Dzięki za dobre słowo! ;:168

Trochę fotek przygotowałam , Obrazek ku uciesze, jak sądzę ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ku uciesze rzeczywiście :) Nauczyłaś się wszystkiego sama :) Myślalam, że od dziecka umiałaś zajmować się roślinami. To tym bardziej możesz mieć satysfakcję ze swojej ogrodniczej pracy.

U mnie wyjątkowo mocno wszystko podlane. Ślimaki chyba przeszczęśliwe :?

Świetne te żółte irysy choć moimi ulubionymi są fioletowe. Te zwyklaki :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nijak nie można zrobić zdjęcia, jak się karty pamięci nie zabierze. Tutaj muszę się z koleżanką zgodzić :;230 też mi się to już kilka razy zdarzyło. Natomiast akumulatorek mam zapasowy- tak więc wyczerpana bateria mnie nie zaskoczy.
Żółta piwonia niezwykła, chyba takiej nie widziałam. Mama ma żółtą, ale zupełnie inną. Nie staram się porównywać, która jest ładniejsza. Żółte mnie zawsze pociągały ;:108
Twoja ogrodowa zieleń już mocno przerywana kolorowymi akcentami. I jest ich coraz więcej ;:63
Skoro Ci podlało, to teraz niech zaświeci ;:3 Ja dalej upraszam o deszcz ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”