Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martusiu skoncentrowałam się na środkach Twoich piwonii i wiesz co to niebywałe ile wzorów wymyśla natura ;:oj
Często jak mam lenia to chodzę i gapie się na rośliny, bo to dla mnie niezbadany świat! Śliczne irysy i Twoje słodkie goździczki :D Liczę na zdjęcia Zuzi, bo na pewno wyglądała ślicznie....cóż jest piękniejszego od młodości ;:167
Miłej niedzieli i mocno ściskam czekając na kawę ...może jutro? ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam w niedzielne popołudnie ,dzisiaj ponuro i troszkę odwilży ,rynny pracowały ale w ogrodzie niewiele śniegu ubyło i lepiej niech zostanie, w razie mrozów będzie kołderka .

Ewciu,mój ogród miał być w zamierzeniu wiejski ,więc dobrze ,ze to dostrzegasz ,jak Bóg da i wszystko będzie dobrze to będą i patyczki białej krzewuszki ,pozdrawiam ;:196

Dorota,ja już nie chcę robić nowych rabat ,bo ja tego za moment nie ogarnę ,ale zawsze coś wypadnie ,czy zrobię jakieś zmiany i miejsce pod nowe roślinki się znajduje ,a irysów na pewno przybędzie ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,irysy uwielbiam i chciałabym ich mieć dużo ,gdyby nie ta zima co teraz przyszła,to pewnie robiłabym w ogrodzie do wiosny ;:306

Muszę na chwilę wyjechać ,troszkę później dalej odpiszę :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,bardzo chciałabym szybko wrócić do Was i do ogrodu,ale mam cykora ,irysy podobnie jak piwonie są tak cudne ,że nie można oderwać od nich oczu, ależ natura jest bogata i strojna ,można tak nad nią dumać i dumać ,mnie wszystkie kwiatuszki się podobają ,każdy ma w sobie to coś ,jest tak precyzyjnie stworzony,że w ludzkiej głowie się nie mieści wymyślić tego wszystkiego,pozdrawiam ;:168

Marysiu,mam takie same przemyślenia co do kolorów i form kwiatów i też chodzę po ogrodzie i myślę jak to możliwe ,że takie piękne ,takie inne ,nic się nie powtarza ,Zuzia już odespała studniówkę ,wytańczona i zadowolona ,mało jest jeszcze zdjęć i nie najlepszej jakości ,bo z telefonów komórkowych ,a pan fotograf i kamerzysta dopiero dostarczą materiały za jakiś czas ,Zuzia z dwoma kolegami prowadziła cały program studniówkowy,jak będą zdjęcia to na pewno wstawię ,jutro czekam na wspólną kawkę ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś czekamy za Tobą. Wszystko będzie dobrze zobaczysz. ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na dalsze wspomnienia ,może się jeszcze nie znudziły to wsadzę troszkę kolorków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szałwia siedmigrodzka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Twój ogród nigdy nam się nie znudzi, zawsze jest co podziwiać.
Masz zdolną wnuczkę, prowadziła studniówkę ;:138 ;:138 Dobrze, że jest zadowolona z nocnego szaleństwa.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu jak cudownie ;:138 ;:138
Wstawiaj i wstawiaj - takie piękności nie mogą nam się znudzić :D
Będę mieć wspaniałe sny teraz ;:333 Dzięki kochana ;:196
Zdrówka i dużo , dużo sił żebyś mogła się tymi pięknościami opiekować ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu Twój ogród nie ma szans się kiedykolwiek znudzić! Bywałam w nim już kilka razy i zawsze chodzę i odkrywam coraz coś nowego :D Ty jesteś w nim codziennie i nie jesteś w stanie się znudzić i zawsze jest coś do sfotografowania ;:177 W ostateczności jak coś jest za długo niezmienne to wykopiesz i przesadzisz ;:306 Śliczne irysy, a szałwia siedmiogrodzka ciekawa! do tej pory znałam tylko muszkatołową podobną do tej co pokazujesz. Moja jest dwuletnia i ta siedmiogrodzka jest wieloletnia?
Zuzia ma widzę zapędy konferansjerskie, to pewnie nowe talenta odkryte z okazji studniówki! Poczekamy na zdjęcia, a na razie przed nią matura :D Buziaczki i do usłyszenia ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia wszystko pięknie, piwonie irysy i placyk pod katalpami, ale jak myślisz co mnie najbardziej zachwyciło ;:306 oczywiście maki z agrestem i rumianowa alejka, czy te kolorowe rumiany są wieloletnie ? Ależ słoneczka nam podarowałaś, az raźnie czekać do wiosny ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam Was kochani,tak mi jakoś ciężko,mam teraz trudne dni,ale muszę to jakoś przetrwać ,zima u mnie bez zmian ,śnieg sie utrzymuje ,to kwiatuszki okryte .

Przemuś trzymam się jakoś ,chociaż to trudne,dziękuję za słowa otuchy,pozdrawiam ;:168

Dorota,miło,że zawsze coś ciekawego znajdziesz u mnie ,Zuzia bardzo zadowolona z zabawy ,wyszalała się do rana ,ona jest taka przebojowa,pozdrawiam ;:168

Tereniu,dziękuję ,zdrowie bardzo jest potrzebne ,żeby cieszyć się życiem i spełniać nasze marzenia ,ale czasem wysiada i musimy to naprawiać ,wspomnienia jeszcze dzisiaj i jutro wstawię ,a potem wyjeżdżam podratować to zdrowie,pozdrawiam ;:196

Marysiu,to dobrze,ze w moim ogrodzie zawsze są jakieś nieodkryte zakątki i kwiatuszki,szałwia siedmiogrodzka praktycznie cały czas kwitnie ,mam białą i różową ,zobaczymy jak przetrwa tą zimę ,tamtą przeżyła super ta szałwia jest byliną ,Zuzia ma różne talenty, między innymi organizacyjne ,jest przewodniczącą od początku liceum ,konferansjerskie ,wokalne i wiele by jeszcze wymienić można było,dzięki za wspólną kawkę ,trochę mi się poprawiło,pozdrawiam ;:196

Ewciu,każdy znajdzie jakieś miejsce dla siebie,ja w ogrodzie co krok mam krzewy i drzewka owocowe wśród kwiatów,to po to ,żeby spacerując,można było nie tylko patrzeć i wąchać kwiaty ale i podjadać świeżutkie owoce,te rumiany w odcieniach różu są bylinami,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I troszkę wspomnień ,zeby się nasze buzie rozweseliły,zapraszam .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fwstiva Maxima
Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia White Towers
Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś skończysz okopywać ogród a tu zaraz z drugiej strony przyjdzie podziwiać kwitnienia i tak zachowasz ciągłość bytu w ogrodzie! Sama przyjemność! ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu buzia rozweselona! białe kwiaty mają w sobie coś!!! Piwonia na ostatnim zdjęciu z żółtymi pręcikami urocza! Chociaż nie rozpaznaję białych kwiatków nad piwonią czy to biały ostrogowiec?
Piękny powojnik...to chyba nowy nabytek, bo jakoś nie kojarzę :lol:
Cudowne różaneczniki, chyba będę musiała coś dokupić :D Myślę o Tobie ;:168 Buziaczki i trzymaj się Kochana ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia no to i ja u siebie zastosuje tą metodę mieszania kwiatów z krzewami owocowymi, bo mi się to niezmiernie podoba , a traz poszukam u ciebie na fotkach Clip Dagi i tych Pysznogłówek.. te ostatnie nawet suche ładnie pachną ;:196 Zrób szybko ze swym zdrówkiem porządeczek i wracaj ;:167
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Martuś miłe oku widoczki bezcenne. My kochamy takie tętniące życiem i kolorem ogrody.
Nic nie poprawi tak humoru jak słoneczne rabaty....no i te maki ;:215
Będę miała je od tego roku u siebie i już się na samą myśl bardzo cieszę.
Będzie dobrze. ;:167 ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”