Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Iwonko,dziś w nocy było, -1 a teraz na plusie + 3/ chwilami prószy śnieżek ,chociaż na trawie prawie go nie widać. Clematisom
dziś usypałam kopczyki z kory, przy takiej temperaturze to im powinno wystarczyć. Róża Romanze ,2015 r kwitła do samych świąt ,
dopiero w drugi dzień świąt przyszedł mróz -8 i dopiero poszła spać , jest to róża nie do zdarcia a kupiłam ją na targu. Po prostu żal
mi sie zrobiło tej Pani, wszyscy omijali jej rózyczki leżące na ziemi /bez etykietek/ i ja kupiłam 2 krzaczki i nie żałuję ,są u mnie ponad 10 lat
przez te lata nigdy ich nie okrywałam nawet nie robiłam kopczyków .Zawsze pięknie kwitną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu jesteś tak samo szalona jak ja na punkcie ukorzeniania patyczków :;230 No cóż wyrzucić zawsze zdążymy a doświadczenia w ukorzenianiu bezcenne.Masz fajne róże które nadal sobie kwitną .Moja tez jeszcze sobie kwitnie .Wsadziłam patyczki Purple tiger, bo pąki się zmumifikowały ,więc ciachnęłam pęd i do gleby :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Wandziu ależ u ciebie jeszcze kolorki widać ;:215 U nas już po kwiatach ani śladu ... szaro buro i ponuro, nawet jak zaświeci ;:3 Już ładniej wyglądałoby gdyby spadł śnieg,ale na to jeszcze się nie zanosi, w dzień cały czas na + ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, wiesz jak to uskrzydla ;:48 gdy ukorzeniony patyczek puszcza listki a potem rozbuduje krzaczek i zakwitną ;:333
w butelce trzymam patyczki róży Alchymist ale czarno to widzę ;:131 W sierpniu do donicy z rozmarynem wcisnęłam 3 patyczki, tak
bez ukorzeniacza , bez osłony z słoika i dziś patrzę a patyczki puszczają listki może coś z tego będzie, tylko nie mam pojęcia co to za róże
Oby się tylko ukorzeniły i przetrwały zimę, to potem się przekonam. ;:168
Teraz odrobina wspomnień.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewuniu, spadnie śnieg,odpoczniemy od kolorków a wiosną jak pokaże się pierwszy kwiatuszek to będziemy skakać z radości i ;:65
z aparatami i pstrykać fotki , to dopiero radocha :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wandziu no to mam podobnie co utnę (robię tak z różami i innymi krzczkami) wkładam do ziemi i czasem zaglądam co się dzieje. Ostatnio zobaczyłam, że jakieś różane patyczki się chyba ukorzeniły i też nie pamiętam z której róży ;:306 jak przeżyją do wiosny to się dowiem :oops: Czy na 5-tej fotce to Westerland ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cóż niewiele nam potrzeba do pełni szczęścia- kwitnący krzew i aparat ,żeby to uwiecznić.Ja na razie bawię się w kombinowanie stroików.Nie omieszkam się pochwalić swoimi wypocinami .Papierowa wiklina też w obróbce :;230
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, różyczki na 5 fotce to Westerland , bardzo lubię te różyczki, warto ją zaprosić do ogrodu, cudownie pachnie. ;:168

Obrazek

Obrazek

Jadziu, stroików nie umiem robić, próbowałam ale mi to nie wychodzi, mam zamiar suche bukiety hortensji bukietowej pomalować
srebrnym sprejom i wstawić do wazonu. ;:131 Jadziu, wspominałam ,że patyczki różane włożyłam do wilgotnego piachu i skrzynkę wstawiłam
do piwnicy, dziś zajrzałam do nich ;:oj na końcach patyczków są białe zgrubienia ,może coś z nich będzie :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Wandziu cudowne masz te róże :) aż miło popatrzeć na takie zdjęcia, szkoda że zapachu nie da się przekazać ;:224 naparstnice bardzo ładnie kwitły, mam nadzieję, że i moje w nowym roku będą tak samo piękne :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudowny Westerland taki żarówiasty .Wandziu kiedy wsadziłaś te patyczki, bo umieram z ciekawości jak długo czekałaś na kalusy.BRAWO TY ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wandziu ;:168 dzięki za fotki z Westerlandem z pewnością u mnie zagości wiosną, Piękne zdrowe naparstnice... po dwóch nieudanych próbach zaproszenia ich do ogrodu zrezygnowałam :oops:
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Wandziu ;:cm
Jak tam Twoje doniczkowe, zostawiasz na zime na polu, czy beda na strychu?
;:196
P.S. cos tam jutro snieżyca ma byc u Ciebie ;:202
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Płatki śniegu Otuliły puchem drzewa,są jak białe płatki róż,nic do szczęścia im nie trzeba.

Zdjęcia zrobione wczoraj o poranku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To już dziś , wszystko pokryte białym puchem a mój piesio szalał z radości ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gloria Dei ubrała zimową czapeczkę.

Obrazek

Obrazek

Ewuniu, ja też kupiłam piękne, kwitnące w donicach naparstnice i :( nie przyjęły mi sie , kupiłam nasiona ,posiałam i rosną ,same sie rozsiewają, spróbuj z nasionami ;:168

Jadziu, w celu sprawdzenia czy mogę do końca stycznia przechować patyczki, aby je końcem stycznia ukorzenić . 25 października
włożyłam patyczki do skrzynki i zasypałam grubą warstwą wilgotnej ziemi 1/2 z piasku. W tym tygodniu jak sprawdzałam wilgotność ziemi
wyciągnęłam 3 patyczki i okazało się , że na końcach mają białe zgrubienia kulusy. Na razie bedę je obserwowała. ;:168

Mariusz, technologia tak mknie do przodu ,że lepiej niech nie wynajdują komputerów , z których moglibyśmy ściągać przeróżne zapaszki,
pozostańmy przy obrazie i głosie. Mariusz jak czytałam listę różanych zakupów, to istny zawrót głowy a jakie cudowne kolory i zapachy ;:215

Martuniu, śnieżek to już mamy, nie duży ale jest, troszkę przykrył puchową pierzynką roślinki, bedzie im cieplutko. Donice jeszcze stoją na balkonie , jak przyjdą mrozy to wyniesiemy je na strych. ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to Wandziu miesiąc to tak jak on mówił Brawo Ty .Jestem ciekawa moich w tym piasku muszę czekać do wigilii jednak nie omieszkam szybciej spojrzeć na nie, bo mam je w domu.Gdyby się ukorzeniły pójdą potem na zimny korytarz. U mnie rano też było biało, teraz jest więcej czarnego niż białego bo większość śniegu się stopiła
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aż tak biało?
U mnie jak na razie miałam tylko szron.
Pies przynajmniej ucieszony :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Przyozdobione mrożonymi diamencikami kwiaty wyglądają przepięknie ;:63 Skrzą się w słońcu jak najprawdziwsza biżuteria, cudeńka ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”