maniolek
Mariusz wiosnę czuć. Nie ma co się oszukiwać, ale zimy nie było prócz kilku akcentów małych. Rośliny wariują. Ptaszki się zlatują do nas już

W sobotę będąc na działce nad moją głową przeleciały chyba 3-4 duże klucze ptaków. Pięknie to wyglądało !!! Hałas nie zły również był. Podziwiam te piękne stworzenia za to jakie mądre, wytrwałe i piękne. Lecieć w takim kształcie klucza, prawie każdy był taki sam, równy. Coś pięknego. Stałem i patrzałem aż z wrażenia zapomniałem fotkę zrobić
A co do mrozów.... trudno powiedzieć jak silne mrozy nocą będą. Raz mam w swoich prognozach u nas w Gorzowie -4/-5 a teraz nawet -7st. Więc sporo. Tym bardziej,że śniegu nie będzie najprawdopodobniej. Zobaczymy. Trzymam kciuki by roślinki przetrwały.
Foxowa
Majka nie, to nie te. Stare. Ale te co sadziłem też już otwarte były i kiełkowały. Więc kwestia czasu aż wyjdą

Przed nami zimne dni więc może posiedzą trochę w ziemi.
wagabunga123
Oj tak cebulki już czują wiosnę. Nie tylko one bo również kilka innych roślinek. Przed nami zimno więc przytrzyma je trochę w ryzach
Co do trawnika to źle nie wygląda. Muszę na wiosnę wertykulator odpalić i nie będzie trawy wyschniętej a przy okazji się ładnie do powietrzy. Potem nawóz i niech rośnie

Dla nie których to tylko trawa ale dla mnie to aż trawa. Lubię gdy jest ładna,zielona i gęsta. Dbam o nią jak o każdą inną roślinkę
Przed nami ochłodzenie. Na pewno trochę pomarzniemy
Ale za to jest szansa na więcej słoneczka
Są prognozy które mówią o temperaturach w nocy ponad -10st. A do tego miejscami ma wiać mocniej więc będziemy odczuwać , że jest zimniej.
Na niemieckich stronach pogodowych można wyczytać, że zimno może potrwać cały luty a może i na początku marca będzie zimo. Zobaczymy. Nie ma co dramatyzować. Jutro już luty i wiosna coraz bliżej !!!