Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2008r
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Uuuu... Lubię rosę na kwiatach. A Ty masz tego mnóstwo. Taka rosa to chybaj eden z atawizmów. Zobacz - najpiękniejsze zdjęcia róż zawsze są z rosą
Nie wiesz, co wsadzić - poczekaj.
Wieloletni posiadacze ogrodów narzekają na brak miejsca. A leniwi - na to, że za szybko rośnie. Natomiast początkujący chcieliby mieć od razu wszystko gotowe, bez oczekiwania. Kiedy złapiesz się na tym, że różne piękne rośliny miło byłoby u siebie gościć, to powoli dojdziesz do wniosku, że masz za mało miejsca. W tej chwili Ci to nie grozi, ale z czasem...

Wieloletni posiadacze ogrodów narzekają na brak miejsca. A leniwi - na to, że za szybko rośnie. Natomiast początkujący chcieliby mieć od razu wszystko gotowe, bez oczekiwania. Kiedy złapiesz się na tym, że różne piękne rośliny miło byłoby u siebie gościć, to powoli dojdziesz do wniosku, że masz za mało miejsca. W tej chwili Ci to nie grozi, ale z czasem...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krzysiu jakże miło gościć Cię w moim ogrodziebishop pisze:Uuuu... Lubię rosę na kwiatach. A Ty masz tego mnóstwo. Taka rosa to chybaj eden z atawizmów. Zobacz - najpiękniejsze zdjęcia róż zawsze są z rosą![]()
I ja uwielbiam rosą na kwiatach .. dopiero uczę się fotografować .. wiem, że mogłoby być lepiej, ale gdybym tak wszystko od razu umiała

a poza tym jaka frajda odkrywać nowe

Na moich kwiatach jest szczególna rosa .. mgła, która już opadła - reszty dokonało słońce.
Krzysiu - ja muszę poczekać - chociażby z racji zasobów pieniężnych - ale chcialabym mieć jakiś plan, pomysł na ogród - pewno na razie taki ogólny. Wydaje mi się ( bo urządzam pierwszy ogród i nie ma doświadczenia ) , że taki plan jest ważny .. i dla mnie - bo miej więcej wiem , co chcę i dla roślin- które nie muszą być wiele razy przenoszone ... a zdaję sobie przecież sprawę, że w miarę odkrywania nowych roślin może się to zmieniać.., że nie wszystko będzie u mnie rosło.. Wiem , że nie da się uniknąć błędów - ale można ich ilość zmniejszyć ...
I dlatego pytam Was, Praktyków.. a wasze rady, opinie i "pomoc roślinną " wysoko sobie cenię
- Miiriam
Witam Grażynko cieplutkogagawi pisze: w domu mówią, że jestem czarownica
Ale jakiej klasy czarownica

Szczęśliwi Ci Twoi domownicy

Wiatr u nas niesamowty .. ale i słoneczko

Mykam sypać nawóz jesienny pod roślinki .. i ostatnie cebule czekają na posadzenie
- Miiriam
Witaj FoX - jak miło Cię widzieć .. tak długo Cię nie było
Nie zatrzymałam się w rozwoju - o nie
Mój ogród już rzczkuje - mam nadzieję że w nastepnym roku nauczy się już stać .. a może nawet chodzić
. Teraz, kiedy mieszkam wreszcie blisko ogrodu - jest to o wiele ładniejsze
A co do fotek - pisałam Krzysiowi dzisaj - że się uczę
.. to może podpowiesz mi , jak mam zrobić, żeby spełniały Twoje wymagania
Będę Ci wdzięczna

Nie zatrzymałam się w rozwoju - o nie

A co do fotek - pisałam Krzysiowi dzisaj - że się uczę

Będę Ci wdzięczna

- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też ostatnio "zbieram" floksy, na początek dostałam kilka odmian do tajgi. Myślę, że jak się przyjmą będę mogła się podzielić w końcu jesteśmy sąsiadkamiMiiriam pisze:
Madziu - masz rację .. i myślę, że więcej ludzi też tak uważą- zauważyłaś, że wracają do łas rośliny naszych babć - u nas np. floksy ( zwanne pannami )
Sama chciałabym je mieć - a Kolekcia Doroki ( Korzo-m) zachwyciła mnie wprost![]()

Według mnie różą pod tujami nic nie powinno być, z moich doświadczeń z różami wynika, że są one jednak bardzo cienioznośne.
Co do parowaru to są też takie garnki do gotowania na parze w marketach w granicach 50zł. Osobiście nie używałam czegoś takiego(w ogóle nie gotowałam na parze), ale słyszałam od użytkowników pozytywne rzeczy.
- Miiriam
Fox - obejrzałam zdjęcia .. i ja też chciałabym tak
... Jaki masz sprzęt???
I nie dokuczasz - widzę teraz róznicę i wiem o co chodzi.. ale jeszcze tak nie umiem
.
Jeżeli nie wynika to ze złośliwości .. to może tylko pomóc w drodze do doskonałości ( hihihi) .. a może jeszcze jakieś inne podpowiedzi ???
Bardzo by się przydały
Muszę odwiedzić Twój ogród - i poglądać go pod kątem fotek.

I nie dokuczasz - widzę teraz róznicę i wiem o co chodzi.. ale jeszcze tak nie umiem

Jeżeli nie wynika to ze złośliwości .. to może tylko pomóc w drodze do doskonałości ( hihihi) .. a może jeszcze jakieś inne podpowiedzi ???
Bardzo by się przydały

Muszę odwiedzić Twój ogród - i poglądać go pod kątem fotek.
- Miiriam
Mario - czy Ty aby wyczuwasz moje myśli ?amba19 pisze:Bernadetko bardzo mi przykro z powodu straty suni. To takie smutne kiedy odchodzą nasi domownicy wiele lat z nami związani..... Przytulam Was mocno...
Maria

Dziękuję za ciepłe słowa i przytulenie... najbardziej potrzebne Michałowi.
Dobrze, że jest Dżeki i Korek .. na początku Korek nie akceptował malucha - teraz bawią się już razem.
A Dżeki śpi w pokoju Michała.
- Miiriam
Witaj Madziumaakita pisze: Ja też ostatnio "zbieram" floksy, na początek dostałam kilka odmian do tajgi. Myślę, że jak się przyjmą będę mogła się podzielić w końcu jesteśmy sąsiadkami
aha w przyszłym roku mam jeszcze kilka innych odmian dostać.
Według mnie różą pod tujami nic nie powinno być, z moich doświadczeń z różami wynika, że są one jednak bardzo cienioznośne.
Co do parowaru to są też takie garnki do gotowania na parze w marketach w granicach 50zł. Osobiście nie używałam czegoś takiego(w ogóle nie gotowałam na parze), ale słyszałam od użytkowników pozytywne rzeczy.

Bardzo liczę na te floksy ( na te które już masz .. i te które dostaniesz też

Ja też dostałam od Dorotki jakieś - ale nie pamietam kolorów

A teraz zastanawiam się czy nie posadzić tam szpaleru różaneczników, żeby ich tyle kupić , to pewno trzeba kilku lat - ale miałyby tam cicho i ładnie ożywiłyby ten zielony rząd ... ale to wszystko plany- jak myślisz co będzie lepsze ?
Ja zastanawiam się nad parowarem .. tzn - zastanawiałam - jestem już zdecydowana - tylko najpierw muszę pospłacać poprzeprowadzkowe zaległości

- Miiriam
Jacuś - pochowałes swoje fotki przede mną??? Co??
Ja mam - Canon PowerShot S3 - nie jest to jeszcze szczyt moich marzeń - ale krok na drodzre do niego ..
A czasem robię fotki takim małym pstrykadełkiem
Sony CyberShot .. lubię go bo jest mały i mieści się w kieszeni
Nie mam jeszcze statywu .. ani innych dodatków. Na razie musze skończyć inne inwestycje - a potem przyjemności
Mile widziana każda rada- w tym temacie ( i nie tylko tym ;) _
Ja mam - Canon PowerShot S3 - nie jest to jeszcze szczyt moich marzeń - ale krok na drodzre do niego ..
A czasem robię fotki takim małym pstrykadełkiem

Nie mam jeszcze statywu .. ani innych dodatków. Na razie musze skończyć inne inwestycje - a potem przyjemności

Mile widziana każda rada- w tym temacie ( i nie tylko tym ;) _