Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

950 - Wszystkim moim Gościom życzę....

Obrazek
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Uuuu... Lubię rosę na kwiatach. A Ty masz tego mnóstwo. Taka rosa to chybaj eden z atawizmów. Zobacz - najpiękniejsze zdjęcia róż zawsze są z rosą :lol:

Nie wiesz, co wsadzić - poczekaj.

Wieloletni posiadacze ogrodów narzekają na brak miejsca. A leniwi - na to, że za szybko rośnie. Natomiast początkujący chcieliby mieć od razu wszystko gotowe, bez oczekiwania. Kiedy złapiesz się na tym, że różne piękne rośliny miło byłoby u siebie gościć, to powoli dojdziesz do wniosku, że masz za mało miejsca. W tej chwili Ci to nie grozi, ale z czasem...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Miiriam pisze:Nawet dziś rozmawiałam z mężem - że szukając zmywarki, musimy rozejrzeć się też za parowarem...
:D :shock: Słyszałaś naszą rozmowę ?? :D
w domu mówią, że jestem czarownica :lol:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bishop pisze:Uuuu... Lubię rosę na kwiatach. A Ty masz tego mnóstwo. Taka rosa to chybaj eden z atawizmów. Zobacz - najpiękniejsze zdjęcia róż zawsze są z rosą :lol:

Nie wiesz, co wsadzić - poczekaj.

Wieloletni posiadacze ogrodów narzekają na brak miejsca. A leniwi - na to, że za szybko rośnie. Natomiast początkujący chcieliby mieć od razu wszystko gotowe, bez oczekiwania. Kiedy złapiesz się na tym, że różne piękne rośliny miło byłoby u siebie gościć, to powoli dojdziesz do wniosku, że masz za mało miejsca. W tej chwili Ci to nie grozi, ale z czasem...
Krzysiu jakże miło gościć Cię w moim ogrodzie
I ja uwielbiam rosą na kwiatach .. dopiero uczę się fotografować .. wiem, że mogłoby być lepiej, ale gdybym tak wszystko od razu umiała :) :) :) ..
a poza tym jaka frajda odkrywać nowe :)

Na moich kwiatach jest szczególna rosa .. mgła, która już opadła - reszty dokonało słońce.

Krzysiu - ja muszę poczekać - chociażby z racji zasobów pieniężnych - ale chcialabym mieć jakiś plan, pomysł na ogród - pewno na razie taki ogólny. Wydaje mi się ( bo urządzam pierwszy ogród i nie ma doświadczenia ) , że taki plan jest ważny .. i dla mnie - bo miej więcej wiem , co chcę i dla roślin- które nie muszą być wiele razy przenoszone ... a zdaję sobie przecież sprawę, że w miarę odkrywania nowych roślin może się to zmieniać.., że nie wszystko będzie u mnie rosło.. Wiem , że nie da się uniknąć błędów - ale można ich ilość zmniejszyć ...

I dlatego pytam Was, Praktyków.. a wasze rady, opinie i "pomoc roślinną " wysoko sobie cenię
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gagawi pisze: w domu mówią, że jestem czarownica :lol:
Witam Grażynko cieplutko
Ale jakiej klasy czarownica :)))) Najwyższej :)
Szczęśliwi Ci Twoi domownicy :wink: jeżeli tak potrafisz odgadywć :)

Wiatr u nas niesamowty .. ale i słoneczko :)

Mykam sypać nawóz jesienny pod roślinki .. i ostatnie cebule czekają na posadzenie
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj FoX - jak miło Cię widzieć .. tak długo Cię nie było :( :(

Nie zatrzymałam się w rozwoju - o nie :) Mój ogród już rzczkuje - mam nadzieję że w nastepnym roku nauczy się już stać .. a może nawet chodzić :) . Teraz, kiedy mieszkam wreszcie blisko ogrodu - jest to o wiele ładniejsze :)

A co do fotek - pisałam Krzysiowi dzisaj - że się uczę :) .. to może podpowiesz mi , jak mam zrobić, żeby spełniały Twoje wymagania :)
Będę Ci wdzięczna :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Bernadetko bardzo mi przykro z powodu straty suni. To takie smutne kiedy odchodzą nasi domownicy wiele lat z nami związani..... Przytulam Was mocno...
Maria
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miiriam pisze:
Madziu - masz rację .. i myślę, że więcej ludzi też tak uważą- zauważyłaś, że wracają do łas rośliny naszych babć - u nas np. floksy ( zwanne pannami )
Sama chciałabym je mieć - a Kolekcia Doroki ( Korzo-m) zachwyciła mnie wprost :)
Ja też ostatnio "zbieram" floksy, na początek dostałam kilka odmian do tajgi. Myślę, że jak się przyjmą będę mogła się podzielić w końcu jesteśmy sąsiadkami
:) aha w przyszłym roku mam jeszcze kilka innych odmian dostać.

Według mnie różą pod tujami nic nie powinno być, z moich doświadczeń z różami wynika, że są one jednak bardzo cienioznośne.

Co do parowaru to są też takie garnki do gotowania na parze w marketach w granicach 50zł. Osobiście nie używałam czegoś takiego(w ogóle nie gotowałam na parze), ale słyszałam od użytkowników pozytywne rzeczy.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fox - obejrzałam zdjęcia .. i ja też chciałabym tak :) ... Jaki masz sprzęt???
I nie dokuczasz - widzę teraz róznicę i wiem o co chodzi.. ale jeszcze tak nie umiem :( .

Jeżeli nie wynika to ze złośliwości .. to może tylko pomóc w drodze do doskonałości ( hihihi) .. a może jeszcze jakieś inne podpowiedzi ???
Bardzo by się przydały :)

Muszę odwiedzić Twój ogród - i poglądać go pod kątem fotek.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

amba19 pisze:Bernadetko bardzo mi przykro z powodu straty suni. To takie smutne kiedy odchodzą nasi domownicy wiele lat z nami związani..... Przytulam Was mocno...
Maria
Mario - czy Ty aby wyczuwasz moje myśli ? :D .. dziś podsypując krzewy nawozem jesienym myślałam , że dawno nie byłam u Ciebie- że pewno rzadziej teraz bywasz w ogrodzie .. i jaka u was pogoda :)

Dziękuję za ciepłe słowa i przytulenie... najbardziej potrzebne Michałowi.
Dobrze, że jest Dżeki i Korek .. na początku Korek nie akceptował malucha - teraz bawią się już razem.

A Dżeki śpi w pokoju Michała.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maakita pisze: Ja też ostatnio "zbieram" floksy, na początek dostałam kilka odmian do tajgi. Myślę, że jak się przyjmą będę mogła się podzielić w końcu jesteśmy sąsiadkami
:) aha w przyszłym roku mam jeszcze kilka innych odmian dostać.

Według mnie różą pod tujami nic nie powinno być, z moich doświadczeń z różami wynika, że są one jednak bardzo cienioznośne.

Co do parowaru to są też takie garnki do gotowania na parze w marketach w granicach 50zł. Osobiście nie używałam czegoś takiego(w ogóle nie gotowałam na parze), ale słyszałam od użytkowników pozytywne rzeczy.
Witaj Madziu :)
Bardzo liczę na te floksy ( na te które już masz .. i te które dostaniesz też :) ) - ale nich najpierw się rozrosną u Ciebie :)
Ja też dostałam od Dorotki jakieś - ale nie pamietam kolorów :oops: .. jezeli nie będziesz miała takich - to Ci się nimi odwdzięczę :)

A teraz zastanawiam się czy nie posadzić tam szpaleru różaneczników, żeby ich tyle kupić , to pewno trzeba kilku lat - ale miałyby tam cicho i ładnie ożywiłyby ten zielony rząd ... ale to wszystko plany- jak myślisz co będzie lepsze ?

Ja zastanawiam się nad parowarem .. tzn - zastanawiałam - jestem już zdecydowana - tylko najpierw muszę pospłacać poprzeprowadzkowe zaległości :)
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Różaneczniki też ładnie będą wyglądać, ale róże są chyba bardziej swojskie, no i cenowo dużo lepiej wychodzą.
Różaneczniki też są ładne. A w zasadzie (to jest chyba długaśny rząd) nie wsadzić kilku różaneczników a reszta róże?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacuś - pochowałes swoje fotki przede mną??? Co??

Ja mam - Canon PowerShot S3 - nie jest to jeszcze szczyt moich marzeń - ale krok na drodzre do niego ..
A czasem robię fotki takim małym pstrykadełkiem :) Sony CyberShot .. lubię go bo jest mały i mieści się w kieszeni

Nie mam jeszcze statywu .. ani innych dodatków. Na razie musze skończyć inne inwestycje - a potem przyjemności :)
Mile widziana każda rada- w tym temacie ( i nie tylko tym ;) _
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda - no właśnie się zastanawiam nad tym rozwiązaniem - ale jak to ładnie połączyć ??
Może znajdę gdzieś fotki z podobnymi rozwiązaniami ...
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

951.
Obrazek

952.