Moja rabatka - perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja rabatka - perdii

Post »

Gosieńko chyba z rodziny Cię wypisze ;:131 .
Ty warmianka wychowana pośród lasów, łąk i jezior nie znałaś nazwy tego kwiatuszka
Gdy chodziłam do szkoły przez niewielki lasek to pod drzewami o tej porze miejscami było biało od zawilców lub niebiesko właśnie od przylaszczek - dawne dzieje.
Pozdrawiam miłą sąsiadeczkę ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu faktycznie teraz czasu na Forum zdecydowanie mniej, całe dni najchętniej spędzamy w ogrodach. Cieszę się, że choć na chwilkę zajrzałaś ;:196
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Gosiu wszyscy teraz mniej czasu spędzamy na Forum , najważniejsze są nasze ogrody. Dużo już zrobiłaś , ale drugie tyle jeszcze przed Tobą.Dobrego masz sasiada,że użyczył Ci tyle dobrej ziemi.Życzę Ci przyjemnej pracy w ogrodzie. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Gosiu ja też siedzę całymi dniami w ogrodzie a wieczorem ani ręką ani nogą nie mogę ruszyć i przy kompie nie chce się siedzieć.Dzisiaj u nas zimno, wczoraj padał deszcz i pewnie do południa będę miała wolne bo w ogrodzie mokro.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie też zimno ,pada więc odwiedzam wasze ogrody , Jednak kwiatom to nie przeszkadza i kwitną sobie w najlepsze nawet dłużej przy takiej pogodzie , szkoda tylko że nie można popracować w ogrodzie .. U nas w lesie nie ma przylaszczek tylko białe zawilce które już pomału przekwitają ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

My również życzymy Ci dużo ;:3 ... Choć na razie to tylko wiaterek od sąsiada wieje.... Jakby cielaczki po plecach lizały...
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Witam Wszystkich serdecznie ;:196 Tak jak większość z nas brak mi czasu na siedzenie przy komputerze. Wieczorem już jestem taka zmęczona ze po prostu już mi się nie chce siadać do komputera :( W ogrodzie większość mam zrobione. jednak jeszcze w domu dużo sadzonek czeka na posadzenie . Moje pomidorki i papryk czekają aż mój skarbeczek koteczek czyli mój M postawi foliak
zostało naciągnąć folię :D i będę mogła sadzić

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu ale masz suuperowy,duży foliaczek, ;:63 ale będzie warzywek :wink:
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu :wit Moja szklarnia jest mała i juz leciwa więc wymaga "emerytury" i najwyższy czas na nowy :D
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę kolorków mam w ogrodzie ale aparat źle robi zdjęcia więc mało co mogę Wam pokazać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czosnek tydzień temu
Obrazek

połowa warzywniaka zasiana :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

No no warzywniaczek cudo, taki wypieszczony. ;:215 Zdaje mi się , że mam takie sam tunel. Powiedz mi jak Twój M go złożył , jak go dziś zacząłem składać to myślałem, że mnie coś trafi.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O, dzielna kobieto ;:oj Tyle warzywnika uprawiasz ;:oj Dziś posiałam trochę warzyw, wsadziłam pięć cebul na krzyż i padam. Kopię drugi raz ziemię, bo po zimie sytuacja była tragiczna. Syn przekopał raz, teraz powtarzam i może da się coś wetknąć. Skała z wierzchu, woda pod spodem ;:145 Ale trzeba wspomnieć, że od początku ubiegłego lipca noga moja w warzywniku nie postała-bo by utonęła :evil: ;:223
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Gosiu, jesteś perfekcyjna, warzywnik - cudo ;:oj a i kwiatuchy oczy cieszą, niestety sasanki u mnie pomalutku zaczynają przekwitać :(
Gosiu, ja na wiosnę, będę zmieniać folię, tunel mam taki sam, napisz mi proszę jak będziecie zakładać, folię na froncie i drzwiach, bo nam to wyszło okropnie, może skorzystam z Waszych doświadczeń na wiosnę i lepiej się to u mnie będzie prezentować niż do tej pory. Pozdrawiam i dużo siły i zdrówka życzę ;:196
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wszystkim za miłe słowa ;:196
Kriss1515 składanie konstrukcji zajęło mężowi cały dzień z małymi przerwami. Postępował wg instrukcji .Odmierzał miarka odległości poszczególnych elementów, wiertarką akumulatorową (jest lżejsza) i najmniejszym wiertełkiem robił dziurki na gwoździki :) Ja byłam w innej części posesji tylko od czasu do czasu pytałam "pomóc ci". W ten weekend zakładanie folii. Jestem trochę przerażona, ale zobaczymy jak to pójdzie.
Iwonko jak foliak będzie już stał to podzielę się doświadczeniem
Ewuniu ja tez mam glinę w ogrodzie, ale co roku dodaję ziemi , słomy, oraz obornik i muszę powiedzieć , że struktura gleby jest już o wiele lepsza. Jeszcze po deszczach są miejsca gdzie z ziemi można" lepić naczynia", ale pracuje nad poprawą . Trzy lata temu zakupiłam za grosze w B.... glebogryzarkę i jestem z niej bardzo zadowolona, bo miesza mi glebę, ale nie tak jak wtedy gdy sąsiad orał mi ciągnikiem i wyciągał na wierzch nowe partie gliny.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu pracowita kobieto ,takiego warzywniaka to się często nie ogląda .Już sobie wyobrażam jakie będziesz miała pyszności . ;:oj ;:oj ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”