Bea, róże będą już u mnie dzisiaj wieczorem

Sadzonek pelargonii robię tylko kilka. Muszę rozsądnie dzielić miejsce na parapecie, bo go wcale nie przybywa a zachciewajek coraz to więcej i więcej
Lucynko, teraz też ludzie mają cały rok pelargonie na parapetach. To łatwe w uprawie rośliny i mnożą się jak króliki
Basiu, róże wybierałam pospiesznie, co nie znaczy, że bez zastanowienia. Nawet zdążyłam przejrzeć oferty kilku szkółek. Jednak moja chęć posiadania Rosenfaszination przeważyła i wybór był tylko jeden. Z miłej dla

konieczności wybrałam dla niej jeszcze dwie koleżanki. I wierzę, że mi się odwdzięczą pięknym kwitnieniem za to, że je do siebie zaprosiłam
Florek, na forum jest tyle różanych kusicielek, że trudno im się oprzeć

Jednak bylinowe ciągle przeważają i nie widzę możliwości, by miało być inaczej.
Dalie już zabezpieczyłam i eM zabrał je do pracy na przechowanie.
Dorotko, wydawało mi się, że też lubię czerwone róże. Ale jak się zastanowiłam, to mi wyszło, że mam takie dwie i obie wybrał eM

Też jestem ciekawa tych różyczek, ale musimy wykazać się cierpliwością aż do następnego lata
Małgosiu, moje pelargonie po prostu mi się podobają i dlatego co roku je rozmnażam. Czasami spodoba mi się jeszcze coś, to wtedy część sadzonek rozdaję
EM wcale nie taki chętny do prac działkowych, ale nie mogę powiedzieć, że się nie stara.
Elu 
Herbatę z malinowych patyczków i liści polecała Marta-Koziorożec. Z liści ma bardzo delikatny smak i kolor. Natomiast z patyczków ma piękny, intensywny kolor i lekko kwaskowaty smak. Nawet mój eM, który bardzo sceptycznie podchodzi do tego typu wynalazków, stwierdził, że jest całkiem smaczna

Ususzone patyczki wrzuciłam do zimnej wody, zagotowałam, chwilę potrzymałam jeszcze na gazie i zostawiłam do zaparzenia. jest naprawdę pyszna. I może służyć nie tylko dla zdrowotności ale i dla przyjemności
Marto, ja nawet nie zmieściłabym 50 róż, a Ty nie dość, że je wszystkie pomieściłaś, to jeszcze będziesz kupować następne

Czymś musimy się karmić do lata, niech to będą jego wspomnienia

Szybciej nam czas minie