Moje oczko w głowie cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje oczko w głowie cz. 8

Post »

Tereniu wybacz ;:196 znowu nie miałam powiadomień ;:223 i szukam co z Tobą ? a to ze mną nie w porządku ;:306
Pokazujesz śliczności. Ja mam jeszcze jedną późniejszą chryzantemę nawet nie wiem od kogo ale kwitnie najpóźniej i może są sposoby żeby te późne kwitły wcześniej. Pamiętam dawno temu na działkach niektórzy zawiązywali szary papier na chryzantemach, ale trzeba wiedzieć kiedy i po co ;:306
Ładny widoczek na ostatnim zdjęciu te drzewa, chryzantemy i krzewy. Czy drzewa są Twoje? no i widzę sporo miejsca jeszcze do obsadzenia :D
Czytam, że już zamykasz sezon, że nie wciąga Cię już ogród, to pewnie ta pogoda tak działa, ale jak zaświeci słońce to zmienisz zdanie :D
Smutną masz uroczystość, ale trzeba ją odbyć więc spokojnego dnia i słonka ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,zauroczyły mnie twoje chryzantemy,rosną w takim szpalerze,świetnie to wygląda ,ja też nic nie robię w ogrodzie ,dalie jeszcze w gruncie,nakryłam przemrożonymi łodygami i spokój ,trzymam w gruncie dokąd się da ,bo wtedy krócej siedzą w piwnicy,u mnie też skandynawska zaczyna kwitnąć ,cieszę się ,że szczęśliwie wróciłam do domku,grzybki już pochowane ,ale w sobotę znowu się wybieram w twoje strony zamknąć domek,to i może znowu grzybków nazbieramy,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zaczęło sypać bielą ;:oj i to dosyć gęsto .Czyżby to początek zimy,albo tylko taki wybryk ;:202
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Tereniu To perukowiec obok krzewuszki Caricature? Taki ma fajny żółty kolor :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wieczorową porą przemiłych gości ;:4
Dzień był wietrzny , bardzo zimny , padał deszcz , kaszka a nawet śnieg i przez chwilę było biało ;:oj czyżby to już zima nadchodziła ??? a ja jeszcze mam pracę na działce , czekałam na słoneczko i chyba się już nie doczekam chyba że na wiosnę ;:306
Iwonko dziękuję w imieniu chryzantem ;:196
Jadziu okej ;:196
Gosiu ja też tak planowałam ale potem przy zakupie patrzę na kolor i budowę kwiatu a termin kwitnienia pomijam .
Muszę poszukać takich kwitnących wcześniej .
Biała chryzantema " dworcowa" jest niezawodna i zawsze kwitnie od sierpnia a nawet od lipca ;:333 a co ważne nie wymarza .
Lidziu tak kilka krzewuszek ma kwiatki , pojedyncze - ale jak cieszą :D
Skandynawska też jest niezawodna , nie wymarza tylko to późne kwitnienie ale jak jest piękna złota jesień to można też jej kwiatkami się nacieszyć
Marysiu witaj ;:196 a ja myslałam że się na mnie pogniewałaś i nie zaglądasz ;:306
Ta najpóźniejsza chryzantema nie jest czerwona ?? bo ja też taką mam i może Ci dałam ale ona zakwita już w listopadzie jak już naprawdę nic nie kwitnie . Marysiu te drzewa to już nie moje - sąsiada , moje tylko krzewy i chryzantemy .
Chyba nie dam rady już nic zrobić na działce bo strasznie mi zimno , dzisiaj tak zmarzłam że nawet kieliszek nalewki i kołderka nie chce pomóc .
Czekam na to słoneczko i nie mogę się doczekać .
Witaj Martusiu :wit
Tak posadziłam chryzantemy - tam rosną hortensje a że były jeszcze małe to między nimi posadziłam chryzantemy i jak na razie ładnie to wygląda , tylko że ten wiatr położył cześć chryzantem .
Moje jeszcze dwie dalie są w gruncie bo przymrozek ich ominął a teraz marzną i nie wiem kiedy je wykopię .
Mówisz w sobotę - jak będzie tak zimno to ja nie dam rady bo ręce mi grabieją .
Pozdrawiam ;:196
Jadziu U mnie też z godzinę było biało a potem zaczął padać deszcz .
Witaj Michał :wit a już myślałam że znowu zapadłeś w sen zimowy .
Tak to młodziutki perukowiec tak ładnie się przebarwił :D
Czy u Ciebie też sypnęło śniegiem ??
Serdecznie wszystkich pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny .

Obrazek dzisiejsze niebo

Obrazek hortensje chcą kwitnąć

Obrazek powojnik też ma ochotę kwitnąć

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałem deszcz ze śniegiem, takiego czystego śniegu nie. Ale jeśli nie możesz się doczekać śniegu ;:306 to w środę i czwartek ma padać sam śnieg poprzedzony niedzielnym i poniedziałkowym obfitym deszczem. Dziś ma być u mnie -3 więc jutro i sobotę mam tylko na wykopywanie dalii i reszty, liści jeszcze nie koszę, niech wszystkie zlecą, po tym śniegu skoszę. Tereniu czy wiosną ukorzenisz mi hortensję z obwódkami co przy domu rośnie?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Tereniu musiałabyś dać powód, a chyba sprawiłoby Ci to dużą trudność ;:306
Mam tych powiadomień co wchodzę po kilkadziesiąt i nie wiem czasem niektórych nie mam, a wchodzę na wszystkie chociaż często nie piszę. Nie ważne! od czasu do czasu szukam i taki jest tego efekt ;:306
Niebo szalało u mnie też! lubię takie efekty ;:215 ale dzisiaj tylko przemykałam wiadomo gdzie i siedziałam w domu. Ręce to mi zmarzły w rękawiczkach ogrodowych jak niosłam garnek i jedzeniem dla kur, chyba w pięć minut ;:124 Czapka zimowa i kurtka poszły w użycie ;:306
Twoje hortensje i powojniki dom wiosny się szykują ;:306 Rudbekia też jakaś letnia. Nie wiem kiedy Leycesterię będziemy okrywać? dasz znać ;:180
Trzymaj się cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michał nie chcę śniegu ;:185 chcę słońca ;:108
Ja też mam dalie dwie wykopać i jeszcze pory i selery w ziemi - może nie zmarzną to jutro wykopię .
Liście też mam kosić , a czy Ty zbierasz do kosza czy mulczujesz te liście ??
Czy chodzi Ci o tą hortensję z biało zielonymi liśćmi ?? okej - ale przypomnij wiosną ;:108
Marysiu ja też tak czasami mam że nie dostaję od kogoś powiadomień - nie wiem czemu ?
Zdjęcie robiłam z samochodu jak jechaliśmy na pogrzeb - było momentami straszne ale dopiero później wpadłam na pomysł żeby zrobić zdjęcie , momentami wyglądało jakby trąba powietrzna się zbliżała aż strach było patrzeć .
Moje hortensje i inne krzewy dostały dopiero teraz wody do syta i zaczynają rosnąć , tylko żeby duże mrozy nie złapały bo mi wymarzną .
Leycesterię pewnie okryjemy jak listki zacznie gubić ale na razie to kwitnie w najlepsze :D
Dziękuję i wzajemnie ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,jeszcze ostatkiem sił kwitną nam kwiatuszki ,nie byłam dzisiaj w ogrodzie i nie wiem czy już wszystko zmarzło,ale chyba mróz nie był duży ,bo pelargonie przed domem mają się dobrze,może i moje maliny przetrwały,jeżeli tak to będę dzisiaj zbierać i zrobię soczek ,dzisiaj u mnie piękne słoneczko więc zmykam do roboty bo jutro znowu wyjeżdżam w Twoje strony,pozdrawiam i miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Tereniu ten rozchodnik okazały u Ciebie przepiękny jest. Mojego mszyce opanowały. :(
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu ten rozchodnik co ma przebarwione liście jest ciekawy, ciemniejszy chyba taki?, a leycesterie okrywamy jak listki zacznie gubić, za wcześnie nie ma co bo będzie gnić :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu jeszcze coś chce kwitnąć ;:108 moje kwiatuszki napiły się do woli i teraz mają pączki , chyba pomyślały że to wiosna :D
Dzisiaj i u mnie piękne słoneczko aż chęć do pracy wróciła , trochę liści wygrabiłam , wylałam wodę z jednego pojemnika podlewając roślinki , zebrałam jeszcze trochę nasionek , wykopałam por i selery i dzień zleciał .
Jurto może też trochę popracuję na działeczce .
Życzę słoneczka na jutro i niedzielę i obfitego grzybobrania ;:196
Dorotko u mnie nigdy mszyc nie było na rozchodnikach ;:185 długo nie chciały się zaaklimatyzować u mnie ale teraz już mam śliczne :tan
Iwonko mnie też się bardziej podoba ten ciemniejszy rozchodnik ;:108
Leycesterie jeszcze troszkę i będziemy okrywać .
Dziewczyny miłego weekendu Wam życzę ;:4

Obrazek

Obrazek
ciekawa chryzantema od Joli :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu Jak na razie śnieg odwołali ! Liście czekam aż wszystkie spadną, zbieram je kosiarką z koszem, tam się mielą i wyrzucam na kompostownik, na wiosnę z większości już jest ziemia. Właśnie o tę hortensję i chodziło ;:108 Znów nie miałem pełnego mrozu, stanęło na 0, wypadałoby dalie wykopać ale one wciąż mają zielone łodygi i połowę liści i część z nich dalej kwitnie :shock:
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Rozchodniki bardzo ładne, też wolę te o ciemnych liściach i kwiatach np.'Black Beauty'.
Chryzantema rzeczywiście bardzo ciekawa.
U mnie pogoda też dzisiaj dopisała, chociaż rano przymroziło. Posadziłam resztkę cebulek tulipanów, jutro ma być pochmurno, ale jeszcze bez deszczu, planuję zadołować rośliny, których nie zdążyłam posadzić.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu rzeczywiście rośliny podlane teraz dopiero rozpoczęły wegetację, więc lepiej niech u Ciebie jesień jeszcze trwa.
Ciekawa ta chryzantema, podobna do moich stokrotkowatych ale jednak inna :D
Słoneczka i sił na jutro, bo pewnie jeszcze sporo pracy Ci zostało. Pozdrawiam ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”