Witam wieczorową porą przemiłych gości
Dzień był wietrzny , bardzo zimny , padał deszcz , kaszka a nawet śnieg i przez chwilę było biało

czyżby to już zima nadchodziła ??? a ja jeszcze mam pracę na działce , czekałam na słoneczko i chyba się już nie doczekam chyba że na wiosnę
Iwonko dziękuję w imieniu chryzantem
Jadziu okej
Gosiu ja też tak planowałam ale potem przy zakupie patrzę na kolor i budowę kwiatu a termin kwitnienia pomijam .
Muszę poszukać takich kwitnących wcześniej .
Biała chryzantema " dworcowa" jest niezawodna i zawsze kwitnie od sierpnia a nawet od lipca

a co ważne nie wymarza .
Lidziu tak kilka krzewuszek ma kwiatki , pojedyncze - ale jak cieszą
Skandynawska też jest niezawodna , nie wymarza tylko to późne kwitnienie ale jak jest piękna złota jesień to można też jej kwiatkami się nacieszyć
Marysiu witaj 
a ja myslałam że się na mnie pogniewałaś i nie zaglądasz
Ta najpóźniejsza chryzantema nie jest czerwona ?? bo ja też taką mam i może Ci dałam ale ona zakwita już w listopadzie jak już naprawdę nic nie kwitnie . Marysiu te drzewa to już nie moje - sąsiada , moje tylko krzewy i chryzantemy .
Chyba nie dam rady już nic zrobić na działce bo strasznie mi zimno , dzisiaj tak zmarzłam że nawet kieliszek nalewki i kołderka nie chce pomóc .
Czekam na to słoneczko i nie mogę się doczekać .
Witaj Martusiu
Tak posadziłam chryzantemy - tam rosną hortensje a że były jeszcze małe to między nimi posadziłam chryzantemy i jak na razie ładnie to wygląda , tylko że ten wiatr położył cześć chryzantem .
Moje jeszcze dwie dalie są w gruncie bo przymrozek ich ominął a teraz marzną i nie wiem kiedy je wykopię .
Mówisz w sobotę - jak będzie tak zimno to ja nie dam rady bo ręce mi grabieją .
Pozdrawiam
Jadziu U mnie też z godzinę było biało a potem zaczął padać deszcz .
Witaj Michał 
a już myślałam że znowu zapadłeś w sen zimowy .
Tak to młodziutki perukowiec tak ładnie się przebarwił
Czy u Ciebie też sypnęło śniegiem ??
Serdecznie wszystkich pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny .

dzisiejsze niebo

hortensje chcą kwitnąć

powojnik też ma ochotę kwitnąć