W moim ogrodzie - reniazt cz.1
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Markus
Tak wisteria faktycznie zakwitła mi w tym sezonie drugi raz. Nadrabia to, że nie kwitła mi chyba z 7 lat.
A co do tych balkonów to....
ha, widzisz, bo ja jestem szybka.
Tak na serio, to dotychczas nawet nie skojarzyłam, z naszymi barwami narodowymi.
Ale faktycznie teraz zaczynam patrzeć na nie ze szczególnym szacunkiem.
A tak sobie wymyśliłam, gdyż dom ma zieloną elewację i takie zestawienie kolorów fajnie wygląda na tym tle.
Chodzi ci o tę hortensję dębolistną?
Tak wisteria faktycznie zakwitła mi w tym sezonie drugi raz. Nadrabia to, że nie kwitła mi chyba z 7 lat.
A co do tych balkonów to....
ha, widzisz, bo ja jestem szybka.
Tak na serio, to dotychczas nawet nie skojarzyłam, z naszymi barwami narodowymi.
Ale faktycznie teraz zaczynam patrzeć na nie ze szczególnym szacunkiem.
A tak sobie wymyśliłam, gdyż dom ma zieloną elewację i takie zestawienie kolorów fajnie wygląda na tym tle.
Chodzi ci o tę hortensję dębolistną?
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu Ulinka pomogła mi zidentyfikować tego naszego kwiatka - to kroplik pomarańczowy - teraz będzie nam łatwiej dojść co z nią dalej.
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image ... -03-11.jpg
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image ... -03-11.jpg
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu,znalazłam tą informacje.
Kroplik – (2,50 zł) roślina jednoroczna, nadająca się do cienia i do półcienia, bardzo szeroko rozciągająca się po ziemi. Ma tendencje czepiania się korzeniami przybyszowymi na kolankach. Kwitnie obficie przez cały sezon. Może być wysadzona tak w ogródkach, jak w donicach i skrzynkach.. Potrzebuje dużo wody, jeżeli jest w nasłonecznionym miejscu.
Znalazłam też info że jest byliną ale to info z allegro.
Oni wszystko napiszą żeby tylko sprzedać
Kroplik – (2,50 zł) roślina jednoroczna, nadająca się do cienia i do półcienia, bardzo szeroko rozciągająca się po ziemi. Ma tendencje czepiania się korzeniami przybyszowymi na kolankach. Kwitnie obficie przez cały sezon. Może być wysadzona tak w ogródkach, jak w donicach i skrzynkach.. Potrzebuje dużo wody, jeżeli jest w nasłonecznionym miejscu.
Znalazłam też info że jest byliną ale to info z allegro.
Oni wszystko napiszą żeby tylko sprzedać

Pozdrawiam Magda 

- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40