Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Wczoraj nieźle popadało i powiało,nie dojechałam na działkę,byłam z córką u fryzjera,biegłyśmy pędem do auta,aby nowej fryzury nie spaskudzić ;:224 Jestem bardzo ciekawa co się dzieje na działce,pewnie wiele płatków leży na glebie i udaje dywan.
Na balkonie czekam na rozkwit jednego pąka Lady of Shalott...Kobea balkonowa nieźle mnie zaskoczyła,zakwitła jednym kwiatem cytrynowym.

Zuza ostróżki podziwiam jak tylko jestem na działce,choć niedługo przekwitną to mam je na fotkach :D
Garden of Roses oby wszystkie tak rosły to byłabym szczęśliwa.Na pewno zdobędzie Twoje uznanie.
Warto mieć u siebie Pashminę,to jedna z róż wyróżniających się,nie choruje,ładnie odbija po zimie.Ja lubię intrygujące róże,w ogrodzie nie może być nudno i zbyt przewidująco ;:333
Niebieski kącik znajduje się na balkonie i jest moją małą wariacją...często mam takie pomysły,z dnia na dzień coś mi przyjdzie do głowy i staram się to zrealizować.Skrzynkę starą wydębiłam od wuja,zmieszałam dwie farby akrylowe i pomalowałam.
Ostatnio marzy mi się wyspa grecka,stąd mój pociąg do tych kolorków ;:167
Mariatherese jest wspaniała,co roku to potwierdza i wciąż kwitnie ...
U mnie słaba pogoda od rana,słoneczko owszem świeci,ale nieprzyjemny wiatr brrr...

Obrazek

Jagódko wspaniale określiłaś w jednym zdaniu moją koncepcję ;:333
Ja też lubuję się w takich klimatach,a Twoja balia niebieska wiesz jak mi się podoba?
Moja działka leży na skraju lasu...mam wokół siebie mnóstwo drzew,a ptaki śpiewają takie arie operowe,że nie trzeba żadnego radia...
Avatarek czas było zmienić na bardziej oryginalny...dalej kocham Edenkę,ale jak zobaczyłam avatar Zuzi po raz pierwszy to sobie powiedziałam,że jest taki oryginalny i właśnie wybijający się z tłumu (oczywiście nie chcę innych urazić) :wink:
No i w końcu nadarzyła się okazja...

Dla Ciebie Lions Rose z niebieskościami...

Obrazek

Jadziu ja do tej pory byłam przekonana,że ostróżki to rośliny co rosną u każdego,a tu czytam takie rzeczy?
Nie odpowiada im ziemia?
Hot Chocolate to jedna z róż,które się nie powtarzają,lubię takie róże co jak spojrzę to od razu wiem jaka to odmiana.
Ona nie jest z pełnych,raczej ma nieuporządkowane płatki jak rozkwitnie,ale ten głęboki kolor brązu z czerwienią hmmm...

Obrazek

Aneczka mnie w pierwszym roku też urzekła,bo nie padało wtedy...ona po deszczu dostaje tak jakby ospy,a pąki w ogóle się nie otwierają,ale przy sprzyjającej pogodzie pokazuje cudne,miseczkowate kwiaty ;:333
Kącik balkonowy ...to moja namiastka marzenia...Ty na pewno wiesz byłaś już w Grecji i masz pojęcie,czy to raj,czy nie raj?
Ja na razie mam marzenie,które może kiedyś zrealizuję?
Zdjęcia z perspektywy hmm ...do tej pory nie pokazywałam za wiele,bo tak naprawdę mam wiele elementów do zmiany...
Ale coś niecoś będę pokazywała ;:333
Mariatherese to spora róża u mnie,rośnie wszerz ,mam nadzieję,że za blisko ich nie posadziłaś...ciekawa jestem co powiesz jak zobaczysz jej kwiaty ;:224

Obrazek

Jolu dziękuję za miłe słowa,to naprawdę mnie motywuje do dalszych malowideł ;:333
Co z tymi ostróżkami,że nie chcą u niektórych rosnąć? U mnie same się same sieją i mam na wiosnę sporo siewek.
Muszę zgłębić wiedzę na ich temat jakie mają wymagania.Mi niestety jedna zginęła z rabaty,piękna,lawendowa...
Trzymam kciuki za Twoje młode,żeby się przyjęły i zechciały rosnąć...
O tak...buszowatość u mnie coraz większa,rozumiem teraz dziewczyny jak pisały o rozrastaniu się roślin...do tej pory miałam puste miejsca,a teraz robi się tłok...

Obrazek

Wiolu Mariatheresa sama się trzyma,bez żadnej podpory,dama z niej,że hej ;:333 Chętnie dokupiłabym drugą...chyba pozbędę się First lady,strasznie mi chorują obydwa egzemplarze ;:124
Byliny wokół róż uwielbiam jak się przytulają do kolców i tworzą wspólnie piękne portrety ;:333
jeśli chodzi o farby to ja kupuję w sklepie artystycznym farbę akrylową,wybieram sobie bazowy kolor,jeśli chcesz uzyskać np.błękit to oczywiście dodajesz biel i w zależności jaki chcesz odcień dodajesz tej białej albo mniej albo więcej...super zabawa ;:215
Oj jak ja bym takie skrzynki dorwała,realizuj jak masz okazję :D

Pastella

Obrazek

Kasiu w tym roku naprawdę róże zachwycają,szybko zaczęły pokaz...
Artemis to szał,ile ona ma pąków,jak to możliwe,że róża może ich tyle urodzić?
Bardzo miło czytać pochwały,cieszę się,że pochwalacie moje pomysły ;:215

Chippendale ma świeże kwiaty pomarańczowe,a te przekwitające różowe...

Obrazek

Olu będą i perspektywy,muszę to naprawić,dziękuję za pochwałę to miłe uczucie ;:333

Obrazek

Marlenko Mariatherese to wspaniała róża,kwitnie obłędnie,a kolor kwiatów ma cudny...dobry wybór.
Ostróżki to wspaniałe byliny,nawet bardziej je lubię od naparstnic ;:108 Ja nigdy ich nie wysiewałam,tylko jednoroczne,ale wole jednak bylinowe,są dostojniejsze...

Obrazek

Teresko Anahe zakwitła,ma cudo kwiaty,ogromne,a kolor to Majeczka miała rację...masełko mniam ;:333

Obrazek

Alu Maraitherese to wspaniała róża,co roku obsypana pąkami,nie choruje,ja ją uwielbiam ;:167
Masz czekoladkę? Czemu jej nie zobaczysz?
Ostróżki nigdy nie miały mączniaka u mnie,raczej floksy...

Stephanie Baronnie

Obrazek

Dziękuję wszystkim zaglądającym za odwiedziny i wpisy i przepraszam,że w ostatnim czasie nie wpisuję się do Waszych wątków,postaram się to zmienić,bo wiem jak fajnie jest uczucie,kiedy widzisz,że w Twoim wątku ktoś coś skrobnie...
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu to na jesieni będzie moja , miejsce już mam dla niej a jak Madame Anisette jak duży krzaczek , bardzo mi się podoba Twój nowy awatarek ;:333 ;:3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madame Anisette to niska różyczka jak na razie,ale na stronie pana Ćwika podane są wymiary 80 cm,a szeroka na 50.
To jej pierwsze lato ze mną,zobaczymy jak się spisze ;:333
Jeszcze nie mogę się do niego przyzwyczaić,kolor inny avatara ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie właśnie te bylinowe ostróżki nie chcą rosną lecz te wysiewane wciąż je gdzieś znajduje i sadzę gdzie miejsce.Też mają śliczne kwiaty.Mariateresia cudny wielkolud czy to jedna sadzonka jako soliter jak najbardziej
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu to jeden krzaczek,ale ona ma już 7 lat i co roku większa ;:oj
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

jak patrzę na Wasze różane wielkoludy, to już widzę, że chyba swoje posadziłam zbyt blisko siebie. Ale może u mnie troszkę gorsza ziemia i aż tak nie porosną? Bo ja bym chciała troszkę dokupić, ale jak one będą tak szaleć, to miejsce mi się skurczy i nic nie zmieszczę ;:145 Anahe cudna, nie mogę się już doczekać, kiedy wreszcie moja odsłoni sie troszkę bardziej. Cudne masz róże, Garden of Roses bardzo mi się spodobała. Już u kogoś ją widziałam i też była chwalona. Zapisałam w notesiku na jesień. Słodka czekoladka kusi niespotykanym kolorkiem. Moja jest bardzo maleńka, po zimie odbiała tylko jednym pędem i na nim ma teraz jeden pąk. Ale rośnie zdrowo i mam nadzieję, że się wzmocni ;:108
Jak dużą masz działkę? Po zdjęciach z perspektywy zupełnie nie widać, że to działka, raczej dość spory ogród. Chociaż są działki i działeczki. I właśnie ja mam działeczkę, a Tobie może trafiła się normalna działka?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, Ty marzysz o Grecji (czyżby Santorini :lol: ) ja wzdycham do Włoch - te wąskie uliczny, winnice i plaże. Fajnie, że tworzysz klimat wokół siebie, to bardzo zmienia nastój :)
Mariatherese posadzona. Wczoraj trafiła na swoje miejsce. Rośnie pomiędzy princess aleksandra of kent. Powinny razem stworzyć piękną, różaną ścianę - przynajmniej taką mam nadzieję.
Iloletni jest Twój egzemplarz? Pięknie rośnie ;:108
Pogoda rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia. U mnie wciąż wieje a deszcze jak na lekarstwo, wszystkie chmuro poszły bokiem.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu awatarowa kompozycja przepiękna. ;:oj Masz wyjątkowy gust i jeszcze zdolności manualne. ;:180 Mariatheresa wspaniała, to róża dla takich laików jak ja ;:306 cieszą się, że róża ma dużo kwiatów. Też zaczynam rozumieć, że rośliny się rozrastają. ;:202 Jesteś szczęśliwa, że masz takie piękne i zdrowe ostróżki. U mnie mączniak niestety cztery wykończył. ;:174 Portrety różane wspaniałe, a Pęk Hot Chocolate cudnie pokazałaś. ;:138
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, bajka po prostu. Mariatheresia jest niesamowita. Tak się cieszę że ją mam. Moja ma drugi sezon, a Twoja ?
Wszystko masz takie piękne i Czekoladkę i ostróżki .... ;:167
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ania ma Mariatheresia, Wiola ma, pewnie i całe grono dziewczyn ją ma... mam i ja.... ;:306
Jest super, a w otoczeniu niebieskości i fioletów które pokazałaś, wygląda jeszcze piękniej... ;:138
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, piękne widoki ponownie. Jakie te róże są czarujące, nic tylko stać i zachwycać się nad nimi. Warto tyle czasu czekać na ten piękny czerwiec :tan
Hot Chocolate pośród przywrotnika wygląda niesamowicie, fajnie zestawiłaś. Mojej nie zobaczę, bo niestety nie przyjęła się, żałuję baaaaardzo.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aniu, potrafisz niesamowicie komponować róże z bylinami - mi to nigdy nie wychodziło. Zazwyczaj wciskałam coś, co ładnie komponuje się tylko w pierwszym sezonie róż, a później zostaje przez nie przytłoczone. Dlatego zrezygnowałam z dosadzania bylin. Twoje rabaty - totalne mistrzostwo świata ;:180 Mariatheresia u Ciebie cudny, potężny krzak. Mojej zostawiłam jeden pęd, który był kulkowany rok temu i to był chyba błąd. Owszem, wypuściła na nim sporo pędów, ale nie wygląda to ładnie. Poza tym rośnie za blisko Edenki, która w tym roku prawie leży. Teoretycznie mogę ją odsunąć, bo miejsce jest, ale na samą myśl o przesadzaniu róż jakoś mnie... wzdryga.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu a ten powojnik z niebieskimi dzwonkami który rośnie przy Mariatherese jak ma na imię?
Bardzo fajnie się tam komponuje ;:333
Przez te Twoje ostróżki zaczynam się rozglądać za innymi odcieniami do mojej granatowej ;:183 Baaardzo fajny efekt ;:108 A nie rosną Ci od nich czasami jakieś małe odnóżki? ;:170
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Zaznaczam wątek :) Piękny festiwal różany ;:138
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aniu Mariatheresia jest też i u mnie :D
Potwierdzam, piękna z niej róża. I ten Rooguchi obok, cudny duet ;:215
Podkreśliłaś jej urodę tymi fioletami.
Napisz koniecznie ile lat ma Twoja.
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”