Ewelinko mój potrafi (pod glicynię zrobił sam), niestety z czasem u niego krucho, więc te kupiliśmy gotowe. Tak się napaliłam na nowy pomysł, że chyba pypcia bym dostała czekając tygodniami na takie własnej produkcji

Aniu Ann wow, jeśli ta przepowiednia się spełni to tez go sobie kupię

Soniu fruczakowi tak posmakowało, że w sobotę zwołał sobie pięciu kolegów, nie mogłam się napatrzeć jak pracowicie opychają się moim nektarem

Natalko powojniki włoskie zawsze tyle kwiatów mają

Aniu anabuko lilie jeszcze nie wszystkie kwitną, stopniują mi przyjemność zachwycania się nimi

Floksy coraz piękniejsze i coraz ich więcej

Ostatnio zakwitła taka siewka, tak intensywnego różu już dawno nie widziałam, zdjęcie tego nie oddaje

Asao wplątany w Etoile Violette

Błękitny Anioł wciąż nie daje za wygraną

Lilii nigdy dość
Perfection i Satysfaction

Za to liliowców mam zdecydowanie za mało

Pysznogłówka dwoista ze swoim czupurkiem

Dzwonki karpackie ciągle zdobią

Skupiony ponawia kwitnienie

Rozwar , lawenda i mikołajek ? kolejne dowody na to jak lubię niebieski kolor w ogrodzie

Nie może zabraknąć róż? westerland i nn

Ślazownik i gipsówka również długo kwitną

Najbardziej zaskoczyła mnie portulaka ? wcześniej kwitła na żółto, a teraz?

Powoli zakwita Rehny Vanilie Fraise

Żurawka ? kwitnąca w kępce jednak ma swój urok

Fiołki rogate i tojeść orszelinowa

Różowa ostróżka wkrótce będzie powtarzać kwitnienie

Trochę się obawiałam, czy hosty posadzone na patelni przeżyją, jednak nieźle dają sobie radę

Świetlne promyki tańczące na rabacie pod brzozami

Rojniki Rotkopf i Granat

A tu już zmiany, nad którymi pracowałam w weekend.
W tym zakątku zdecydowanie dominowały konwalie

Teraz zrobił się zakątek dla cieniolubów (jeszcze nie skończyłam z nasadzeniami)

Z mojej mini różanki postanowiłam zrobić centralny punkt ogrodu i podkreślić to pergolami?

Całość będzie tworzyła okrąg, od pergoli do pergoli będą rabatki z romantycznymi kwiatami typu: floksy, irysy, liliowce, lilie. Pergole obsadzę pnączami, a pod nimi będą wejścia do ?centrum?

W środku planuję postawić jakąś małą fontanienkę.
Od siostry dostałam pierwszego kandydata na pergolę ? jaśmin Stefana, właśnie zakwitł pierwszym kwiatkiem