Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Marto witaj.
Czekam na gości,ale zdążyłam pospacerować po ogrodzie. Już nie wiem co chwalić , bo wszystko bujne i pięknie kwitnące . ;:215 Agrestem się poczęstowałam. . Zapytam co rośnie z białą tawułką? Czy to tawułka tylko jeszcze nie cała zakwitła?
Zdrówka życzę i pomyślnego wyniku z tomografii. Deszczu , bo by Ci się przydał. ;:108 ;:196
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale fajny ten mak z bujną czuprynką.A nad nim taki piękny pomarańczowy jegomość.?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Marto ;:196 z zaproszenia oczywiście skwapliwie skorzystałam a co zobaczyłam i nawąchałam zapachów to moje i nikt mi nie odbierze! ;:63 Nie ma co pisać wiadomo,że pięknie taki ogrom fotek obrazuje w pełni możliwości i zasoby ogrodu! :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale musi pachnieć u Ciebie w ogrodzie ;:173
Jeśli Rosengrafin Marie Henriette jest nową różą i tak kwitnie, to co to będzie za potwór za kilka lat?
Piwonie przesadzę, bo one nie były przesadzane od 6 lat i nie kwitną. Musze zobaczyć co im jest.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś różowa Celebrity śliczna, ale White Cap równie piękna. Nigdy bym nie przypuszczała, że firletka tak świetnie z różami się komponuje. ;:215 Liliowiec ma przepiękny kolor, a biała tawułka zjawiskowa. ;:oj Moje zasychają na słońcu, nie nacieszyłam się nimi. Agrest już do zjedzenia. ;:152
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Pięknie ;:303
Ile ty masz róży? bo wydaje się że całą masę, piękne odmiany, ta pomarańczowa jest rewelacyjna ;:180
Te maki są jednoroczne? Masz czerwone, jak nie to wiesz ;:183
White Cap faktycznie urocza i tak późno kwitnie, ja o moich już zapomniałam ;:222
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marzenko,moje tawułki rosną w półcieniu,w zupełnym cieniu,będą rosły ,ale mogą sie wyciągać i być słabiutkie ,może mają trochę słońca,i nie jest to taki całkowity cień,bo też to nie dobrze pozdrawiam :wit

Dorotko,fajnie ,że się w nim wyciszasz,bo o to chodzi w naszych ogrodach,a kwiatów to rzeczywiście nie brakuje i dokwitają następne,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Iwonko,spaceruj Iwonko,bo teraz piękny okres w ogrodach,a co jest u Ciebie w zawieszeniu ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,to zapisuj co Ci się podoba ,bo tawułki jest dużo,ja dzisiaj znowu podlewałam i jutro też będę podlewać przed ogródek ,nie zapowiadają deszczu,a coraz większe upały,ja czuję się lepiej ,ale to już razem trwa chyba miesiąc ,tyle trzeba mieć cierpliwości,przesadziłam dzisiaj z Bogdanem 2 rododendrony ,bo nic nie rosły ,więc dałam im ostatnią szansę ,jutro kisimy kapustę i może troszkę w ogrodzie zrobię ,pozdrawiam i buziaczki na dobranoc ;:196

Aluś,dziękuję zdrówko się zaczyna doceniać jak coś za szwankuje ,ogród bardzo kwitnie ,wiec znowu zapraszam ;:196

Kasiu,piwonia ze złotym środkiem naprawdę cudna ,żeby pięknie się rozrosła to będzie z niej pociecha,fajnie ,że przetacznikowiec rośnie ,to aż nie do wiary ile jest tych roślin na świecie,pozdrawiam ;:196

Alu,to jest sama biała tawułka tylko jeszcze nie zupełnie rozwinięta a w tyle róża barkarole jak brożka przypięta,dziękuję za życzenia zdrowia,bardzo nam wszystkim potrzebne,a deszczu nie ma i chyba nie będzie,pozdrawiam ;:196

Ewciu,te maki są jednoroczne trochę mnie denerwują ,bo strasznie się pchają na inne rośliny,ale są takie cudne ,że na chwilę pozwalam im być,pomarańczowy jegomość rzeczywiście piekny i oryginalny w swoim wyglądzie ,pozdrawiam ;:168

Maryniu,spaceruj,bo spacer wśród kwiatów dodaje wigoru ,chociaż na pewno masz go dużo ,bo i sama masz i piękne kwiaty,ale chociaż kwiaty takie same to inne zestawienia,grupy i widoki,i znowu zapraszam do ogrodu ,bo bardzo miło Cię gościć,pozdrawiam ;:196

Gosiu,ogród pachnie bardzo,a róże rosną jak szalone ,już mam z niektórymi problemy co mają 1 rok,bo wielkości już są nie wyobrażalne ,jeżeli piwonia nie kwitła przez 6 lat ,to rzeczywiście przesadź,nasyp im przepuszczalnej ziemi próchniczej ,,zasadź płytko,-równo z ziemią i od wiosny zasilaj nawozem potasowo fosforowym,a i teraz przed przesadzeniem zasil jeszcze ze dwa razy te piwonie ,niech nagromadzą w korzeniach substancji potrzebnych do kwitnienia ,myślę ,ze przesadzisz po połowie sierpnia,pozdrawiam ;:168

Soniu,ten biały garnuszek na bordowej filiżance jest obłędny ,firletka taka prosta i skromna ,ale świetnie komponuję się z innymi roślinami,liliowiec pierwszy raz mi zakwitnął ,a tawułki białe są urokliwe,bardzo je lubię,agreścik pójdzie do kompociku na zimę właśnie taki ze słoneczka,czerwoniutki ,a zielony też pójdzie na kompocik,pozdrawiam ;:196

Kasiu,maki są jednoroczne i czerwone też są ,mam tyle odmian piwonii ,że kwitną juz 2 miesiące i ciągle jeszcze są w moim ogrodzie wśród innych kwiatów i nawet jeszcze mają pączki,róż mam też sporo odmian ,nawet nie zliczyłam dokładnie,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Dalszy ciąg kwitnącego ogrodu,chętnych do spacerów gorąco zapraszam ,tak mi z wami jest miło i sympatycznie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

New Dawn
Obrazek

Obrazek

zakwitnął nowy irys sadzony na wiosnę z maleńkiego kłącza
Obrazek

krasnoludki i kłosowce
Obrazek

rozkwita Pomponella
Obrazek

Żmijowce
Obrazek

Rapsody in Blue
Obrazek

Gipsy Boy i Apricot Graham Thomas
Obrazek

Obrazek

Gipsy Boy i Sally Holmes
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomponella
Obrazek

Obrazek

Elmshorn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bad Birnbach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pustynniki
Obrazek

Obrazek

Bajazzo
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu, powojniki, lilie, róże dopiero zaczynają kwitnąć, jeżówki, ostróżki, to wszystko czeka na ciepło, deszczu dostało, ale zimno miało ;:108
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś, a opowiedz mi trochę o żmijowcu. Jako jednoroczną roślinkę go traktujesz? Bo mi się bardzo podoba i wysiałam, ale mój jest w fazie 2-4 listków...
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Co jedne zdjęcia to bardziej się zachwycam ;:215
Powiedz mi jak długo masz pustynniki? Ja kupiłam w tym roku i dopiero zaczęły się opuszczać, myślisz że zakwitną. Do tej pory to pewno szły w korzenie ,bo kupiłam kłącza.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pokaż bliżej swoje krasnoludki bo jak wiesz mam tylko Degenhardt
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś pięknie u Ciebie jak zawsze wspaniały spacerek. Niestety starszej córki na te Twoje spacerki już nie zabiorę, bo słyszę tylko wow, zrób tak u nas, ja też chcę taką itd. ;:306 . A weź człowieku i tak pięknie zrób. Pytasz czy nie mam róż, mam kilka ale sama wiesz mimo że kupiłam te "lubiące" półcień to słabiej kwitną , no i małe są. A pustynniki plis zapisz, jak się rozsieją dla mnie. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu zachwycająco wygląda teraz ogród ;:173 Te szersze plany niesamowite, takie kolorowe ;:224 Do tej pory nie myślałam o pustynnikach, ale muszę się rozejrzeć...gdzie je posadzić, coś mi trzeszczy w szwach :;230 Śliczny irys!
A u mnie dopiero pierwszy jednoroczny mak zakwitł, nawet te co się wysiały rok temu jeszcze nie pokazały kwiatu ;:185
Życzę miłego wieczoru i buziaki zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś nie mogę się oprzeć, żeby nie zaglądać. ;:108 Wspaniały masz ogród, gdyby było bliżej, to bym się nachalnie wpraszała. :) Piwonia zjawiskowo piękna, a irys o tej porze. ;:oj Czy Pomponella to jeden krzew, :?: tyle ma kwiatów. ;:215 Kępa różowego kłosowca śliczna. Swoje posadziłam pojedynczo, bo miałam pomieszane nasiona z wysokim fioletowym. Śmiesznie wygląda na rabacie taki samotny.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”