Dzień pełen wydarzeń! rano musiałam się przygotować do wizyty miłych gości, Irminki i jej M. To wielka przyjemność pokazać swój ogród takiej koneserce roślin

Dostałam od gości piwonię odmianową i już ją posadziłam
Potem jazda do Krakowa i szybko do ogrodu posadzić resztę prezentów. W szybkim tempie zasiedlam grządki jarzynowe

Oprócz dawnych doniczek w tzw. przechowalni z bieżących nowości mam wszystko posadzone. Wieczorem jeszcze zmagałam się ze śliwkami i mam mocne postanowienie pójść wcześniej spać bo inaczej to zasnę na klawiaturze
Małgosiu tak róża jest taka w realu a czasem nawet bardziej fioletowoniebieska
Tereniu oj ja też dzisiaj poszalałam i mam nadzieję, że jutro będę mogła dalej coś robić, a nie syczeć z bólu
Dziękuję był miły, a ja na jutro życzę dobrego dnia!
Olu jak przystało na wczesną porę trochę mało wyraźne
Milenko ona to! właśnie dlatego ją cyknęłam bo cała oszroniona była

u mnie też! ale jutro już podobno
Małgosiu moje niektóre dopiero teraz zaczynają (np. R. Kórnik) to może i Twoje zakwitną
Aniu p przeczytać tyle miłych słów na koniec dnia to najlepsze jego zakończenie, dziękuję Ci
Przed zimą nie tniemy hortensji, a na wiosnę jak ją przytniesz to patyczki wsadź do ziemi i będziesz miała, albo kolejne krzaczki, albo na wymianę
Serdecznie Cię pozdrawiam i zapraszam

a może założysz swój wątek i pokażesz nam ogród?
Misiu wyjaśnienie na pw
Oczywiście róże bardzo mi się podobają, ale jest tyle pięknych mniej okazałych roślin
Nie zawieruszył się żaden pęd, tylko mają obie rośliny podobną sztywność i wygląd pędów

chciałabym żeby zakwitły na wiosnę
Aniu anym turzyca rośnie w cieniu, ale też ma podsuszone brzegi (niektóre)
Na dobranoc ceglasta dalia