Mały ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mały ogródek

Post »

Po prostu wakacje marzeń ;:167 . Będą mieli piękne wspomnienia do końca życia ;:167
Nawet zaczęłam patrzeć na oferty takiej wycieczki, ale na razie to nie na moją kieszeń ;:145 . Może za 10 lat...
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Świat jest piękny,ciekawy,tylko zwiedzać:) Córka w ciąży wygląda jak nastolatka ;:333
Miło tak pooglądać cudne miejsca i zwierzęta,które oglądamy na co dzień w zoo.
Basen przy morzu marzenie ;:167

Pozdrawiam
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jolu, mój wnusio Kubuś jak był w brzuszku u mamusi to też spędził z nami bajeczne wakacje. I to chyba było potrzebne mamusi Kuby, bo wiedziała że to jej ostatnie beztroskie wakacje :D A przynajmniej rodzice nie mieliby frajdy z pobytu jakby wybrali się w daleką podróż z maleństwem.. Małe dzieci mają swoje prawa, nie należy ich męczyć. Też jestem staroświecka. Ale i nauczona doświadczeniem. 8-)
Jeszcze troszkę i pokażesz nam zdjęcia wnuczka? czy wnuczki?
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Jolu,

No, to się Twój aparat napodróżował!
Urzekły mnie zwierzęta: piękne żyrafy, cudny gepard, bawół z ptakiem (brawo dla fotografa!).
W Kilimandżaro dosłownie się zakochałam. Uważam góry za najwyższą formę kreacji Natury, jej najdoskonalsze dzieło. Takie widoki, jak piramida Kilimandżaro działają na mnie jak narkotyk.

I w końcu - wielkie gratulacje dla Młodych za pomysł na podróż poślubną. Bardzo mi się podoba, że Twoja córka nie pozbawia się radości życia z powodu ciąży. To z pewnością lepsze podejście niż ograniczanie się przez 9 miesięcy.

Co do spotkania na Kaszubach, już nie mogę się doczekać!
Marzy mi się spotkanie w pełnym składzie: z Tobą, Marysią Ambą, Madzią, Krysią Ignis i Jagi. Można się będzie nagadać i pośmiać, będziemy podziwiać rozy, oglądać wiejskie koty, spędzimy ciekawie czas.

P.S. Pomysł z poduszką elektryczną dla Oczusi dosłownie mnie rozwalił. Jesteś cudowna! ;:167 ;:167
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jolu, dziękuję Ci za pokazanie piękna i dobroci , którą okazujesz przygarniając kotki działkowe. ;:333 Wszystko cudowne , taka masa cebulowych kwitnących wiosną robi wrażenie. Zresztą co ja będę dużo pisać, wszystko piękne.Pozdrawiam serdecznie.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Yoll ;:196!

Ależ powiało egzotyką ;:oj.
Są monumentalne zwierzęta, są śniegi Kilimandżaro, są przystojni uśmiechnięci Masaje i dzielna Podróżniczka! No i baobab, w którym można sobie urządzić mieszkanko jak Staś i Nel ;:306.
Ma szczęście młode pokolenie. Za naszej młodości wyjeżdżało się na Węgry, albo do Bułgarii ;:218.
Teraz świat stoi otworem ;:333. Tylko brać!
A historia cieplutkiego mieszkanka dla Oczusi to cała Ty ;:196 !!!

Wielkie buziaki - Jagi
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

JagiS pisze:Cześć, Yoll ;:196!

Ależ powiało egzotyką ;:oj.

Ma szczęście młode pokolenie. Za naszej młodości wyjeżdżało się na Węgry, albo do Bułgarii ;:218.
Teraz świat stoi otworem ;:333. Tylko brać!

Wielkie buziaki - Jagi
Jak ktoś miał szczęście pojechać do takiej Bułgarii. Tez nie każdemu było dane

Całe szczęście ja nie należę to podróżniczek, więc ciesze się własnym domkiem i ogrodem, ale może kiedyś mi się zmieni?
Już zaczynam zwiedzać Polskę, a szczególnie zaprzyjaźnione ogrody
Na razie nie myślę o dalekich krajach. Mam za dużo do zwiedzenia tutaj :D
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Witaj Aneczko1979,
miło, że do mnie zajrzałaś.
To prawda, że wakacje w ciepłych krajach mogą być wspaniałą przygodą. Szczególnie dla ludzi młodych, odważnych taka podróż to atrakcja i dobra zabawa. Moja córka jest sprawna, wysportowana niczego się nie boi. Za to ja się o nią boję, że kiedys przeceni swoje możliwości.

ewko36jj
Podróż poślubna powinna być niezapomniana. Ta chyba taka była. Wrażeń co nie miara. Na pewno na długo zostanie w pamięci Młodych.

bejsonki84
z kasą tak bywa, że jest jej zawsze za mało. Każdy z nas ma różne preferencje. Zamiast kupić meble, dywany i firanki moi młodzi wydali pieniądze na wojaże. W salonie mają tylko kanapę i mały stolik, mebli dywanu, firanek brak, ale fotek z podróży całe pliki.

PEPSI
Córka spodziewa się chłopca. Mała być Zuzia, a będzie Leoś.
Malutkie dziecko, wiadomo, angażuje całą rodzinę, w stu procentach, przez dłuższy czas. Jest tak cudowne, że inne atrakcje tracą na wartości. Szczęście jest tu gdzie my, nie trzeba go szukać na równiku.

Annes77
Zgadzam się absolutnie, że świat jest piękny i że warto go zwiedzać. Nie koniecznie tak daleko. Bliżej też jest wiele pięknych miejsc wartych oglądania. W tym pięknym świecie tuż obok luksusu można zobaczyć biedę.
Mombasa to duże portowe miasto w Kenii. Ludzie żyją tam nieco inaczej niż my. Kontrast między wspaniałością hotelu, a warunkami miejscowej ludności popsułby mi humor.
Przedmieścia Mombasy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p

Post »

Lisico
to wspaniale, że są rzeczy, które nas ekscytują, pozbawiają tchu. Góry, owszem mogą zachwycać, są potężne, monumentalne.
Chociaż przyznam,że wydają mi się groźne. Alpinistą nie chciałabym być.
Córka obawia się, że dziecko ograniczy jej osobiste plany. Już ubolewa, że musi przerwać jazdę konną. Na koniach jeździ od dziecka. Treningi miała kilka razy w tygodniu, teraz siedzi w domu z wielkim brzuchem i nie może się schylić.
Podróże dalekie, a nawet bliskie już nie będą takie bezproblemowe.

Spotkanie na Kaszubach zapisane w planach na lato wielkimi literami i grubą czcionką.
Oczusia ma się dobrze w ogrzewanym domku. Dzielnie znosi zimę , mroźne noce jej nie straszne.

Dla Ciebie Kilimandżaro
Obrazek

Obrazek

JagiS
obecnie mamy inne realia niż za czasów naszej młodości.
Biura podróży oferują wycieczki, o których kiedyś nam się nawet nie śniło.
Moja podróż poślubna, jak na stare czasy była dość atrakcyjna. Tak jak mówisz, obraliśmy jedynie możliwy wówczas kierunek do Bułgarii. Ruszyliśmy samochodem "SiReno' czyli "Syrenką'. Wycieczka trwała prawie dwa miesiące sierpień, wrzesień. To była frajda, voyage pełen przygód. Cudny Budapeszt, ciepłe Złote Piaski, Burgas jak z bajki, Sophia w górach , przeprawa promem przez Dunaj w Rumuni, nocą podczas burzy, słodkie wielkie brzoskwinie. Ach, jak miło wspomnieć tamte chwile.

Margo2,
zgadzam się z tobą, że szczęścia nie trzeba szukać daleko. Też nie myślę o dalekich podróżach.
Obecnie skupiam się na wnukach. Ogród i koty to też nieustanne, całoroczne źródło radości.
Chociaż tydzień na Zakynthos by nie zawadził.

Katarzynko,
witaj w moim ogrodzie. Ciągle mamy zimę, ale już niedługo przyjdzie wiosna.
Dokarmiam działkowe kotki. Obecnie mam dwa kotki w moim ogrodzie Kicka i Oczusia oraz dwa, które przychodzą tylko ma obiadek. Razem cztery.

Oczuś i Kicek biegną mi naprzeciw. Cieszą się na mój widok. Idzie miłość i jedzonko.

Obrazek

Oczuś i Kicek
Obrazek

Do kociej stołówki zagląda także rudy Rudzik.
Obrazek

Obrazek

Czarny jak smoła Pantek gustuje szczególnie w drobiowych serduszkach.
Obrazek

Kicek jest bardzo fotogeniczny i lubi pozować do zdjęć.
Obrazek

Obrazek[/UR

[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/32dcf2602040c6b1]Obrazek

Obrazek

Oczusia lubi ciepłe mleko. Pije więcej niż się w brzuchu mieści.
Obrazek[/URL
Oczuś
[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/d4c66ef005c2740c]Obrazek

Narcyzy wystawiają noski
Obrazek

Nie wiedziałam, że epimedium jest zimozielone. Podarunek od JagiS, zieleni się nawet zimą.

Obrazek
]
L]
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Jolu,

Tyle wrażeń po Twoim wpisie, nie wiem co najpierw skomentować.
Dobrze, że pokazałaś "odwrotną stronę medalu" życia w Kenii. Serce pęka, gdy się patrzy na to wszystko. Ludzie żyją dosłownie na śmietniku, w wielkiej biedzie, bez perspektyw na lepsze życie. Te wychudzone zwierzęta!
Straszna jest świadomość, że nierówności, które Twoi młodzi uchwycili aparatem - są nieodwracalne. Nie ma żadnych szans dla tych biedaków na zdjęciach. Nigdy nie będą inżynierami, prawnikami, nawet nie usiądą na kasie w markecie (ponad 20% to analfabeci, problemem jest dostęp do wody pitnej, AIDS). My takiej biedy nie znamy.

Dzięki za kolejne ujęcie Kilimandżaro. Piękno i potęga przyrody kontrastują z nędzą ludzką....

No, a Twoje kotki ;:167 ;:167 - wyglądają zachwycająco!
Mają piękne i zdrowe futra, bo dajesz im najzdrowsze pożywienie, jakie może się trafić kotom.
Jolu, należy Ci się ORDER KOCIEGO UŚMIECHU! ;:197
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Aż się płakać chce, jak się widzi taką nędzę ;:145 . Te ubogie dzieci i chude zwierzęta ;:185 Tak jak napisała Lisica, najgorsze jest to, że ci ludzie są skazani na takie życie a nadzieje na jakąkolwiek poprawę są znikome :(
Na poprawę humoru napiszę, że kotki ślicznie wyglądają - zdrowe, błyszczące futerko to zasługa Twojego dobrego karmienia
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Joluś - podpowiedz córce, żeby zdjęcie dziewczynki w róznych bucikach wysłała na jakiś konkurs, chwyta za serce i jest niezwykle wymowne. Może lepiej, żeby był to konkurs poza granicami Polski, u nas teraz niektóre rzeczy są passe. :oops:
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p

Post »

Lisico,
dziękuję za 'Order Kociego Uśmiechu'. Nie da się ukryć, że jestem pozytywnie - kocio zakręcona.
W minionym tygodniu udało się nam złapać Rudzika, który okazał się kotką i wysterylizować.
Będzie mniej małych, niechcianych kociaków wiosną.
Co do biedy na świecie to problem ogromny, z którym trudno walczyć.
Obojętność decydentów i możnych tego świata, którzy mogliby cokolwiek zaradzić, jest przygnębiająca.
Jeszcze kilka fotek abyśmy zobaczyły jak żyją ludzie w dalekich stronach i porównać do naszych warunków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bejsonki 84,
moje kotki od czasu do czasu są odpchlane i odrobaczane. Na kark stosuje się krople przeciw pchłom, wszom i kleszczom oraz podaję w pokruszonych tabletkach środek przeciw robakom.
Takie proste zabiegi pomagają zachować zdrowie i ładne futro. Pożywienie, owszem, też jest istotne.

Turystyka w Kenii to źródło dochodu miejscowych, ale to kropla w morzu potrzeb.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ewko36jj,
W 'National Geographic' jest wiele pięknych zdjęć. Kiedyś prenumerowałam tę publikację.
Niestety, w mojej opinii, nawet najlepsze fotki mają niewielkie oddziaływanie na poprawę bytu biednych.
Jednakże możemy póki co podziwiać przepiękną przyrodę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje domowe kocurki zajmują się wygrzewaniem w promieniach przedwiosennego słonka.
Różowiak zwany Wieśkiem i Kośmi z kośmosu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jolu, córka miała niezapomnianą podróż poślubną ;:215 Piękne zdjęcia z safari, cudowny ocean, plaża, hotel. Taka podróż to moje marzenie. Może kiedyś się się uda...
Natomiast patrząc na wszechobecną biedę - żal chwyta za serce, że na tym świecie, gdzie wyrzuca się żywność tonami, dzieci w Afryce umierają z niedożywienia :( Ech, szkoda słów... :twisted:
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

Dziś trafiłam do Twojego wątku :wit Bardzo mi się podoba i podziwiam przepiękną przyrodę ;:108
Natomiast bieda ściska moje serce ;:131 brak słów
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”