Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

Tereniu miło,że wpadłaś :) coraz mniej 'starej gwardii forumowej ' wśród moich " nawiedzających" ;:131 większość przechodzi tylko "na odbiór" :? tym bardziej miło póki jeszcze bywają u mnie 'czynni' forumowicze ;:196
Mieczyki z braku miejsca od niedawna sadzę w misie...takie niższe odmiany kupiłam w B. 3 lata temu i byłam zadowolona.W tym roku wiosną przywiozłam na działkę i nie miałam czasu się nimi zająć więc leżały i leżały aż się zlitowałam nad nimi chyba w czerwcu wiec późno no i efektem zakwitną w jesieni ! Także dalie nie doczekawszy się wysadzenia, zleciłam M ich unicestwienie z braku miejsca - rezygnuję z ich uprawy .Rozdrobnił je łopatą i wylądowały na kompostowniku...ostatnio widzę kilka niewielkich sadzonek z pączkami .Ogrodnik śpi a samo mu rośnie.. ;:306 .

Póki jeszcze chce mi się w to bawić kilka moich migawek ...

Obrazek

ostatnio red baron ma swoje 5 minut u mnie dla odmiany green ;:190
Obrazek
jesiennie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
bywa i kotek działkowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Maryniu :wit , piszesz że sadzisz, przesadzasz, urobiona jesteś po uszy, ja też, miałam robić porządek w warzywniku, ale ciągle do niego dojść nie mogę, ciągle sadzę, przesadzam, dosadzam i końca nie widać, pięknie i kolorowo u Ciebie nadal ;:215
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Dołączam się w temacie mieczyków.
Też muszę z nich zrezygnować, zamiast rosnąć i zachwycać, leżą i śmiecą.
Chyba zostawię je na zimę i niech się dzieje co chce.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Pięknie i kolorowo u Ciebie ;:168 . Pasują mi te pastelowe tonacje - uspokajają, a jednocześnie podnoszą na duchu, że jeszcze lato mamy :heja .
Pogoda w sam raz do pracy: słonecznie i po prostu ciepło.
Do jutra ;:196 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu - i ja dziś sobie porządnie popracowałam w ogrodzie :heja
Skończyłam powidła a teraz odpoczywam na fo :D
Fotki urocze jak zawsze :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu ależ u Ciebie jeszcze ogród tonie w kolorkach. ;:215 Fotki jak zawsze cudne.
Urzekła mnie barbula w towarzystwie szałwii. Przepiękne zestawienie.
Miłej pracy w ogrodzie, bo czytam,że coś zmieniasz. ;:108 :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Maryniu jak zwykle nacieszyłam oczy pięknymi kolorami ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,spaceruję po Twoim ogrodzie,on ciągle czymś zaskakuje i dlatego lubię tu przychodzić,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iwonko miło, że jesteś! ;:196 Jesień to czas wytężonych prac ogrodniczych ! Przez lato tworzą nam się nowe wizje a jesienią staramy się je realizować! :) Miłe to zajęcie ale absorbujące !I Skutki często bywają bolesne ;:306 szczególnie na początku bo później coraz lepiej nam idzie..Przynajmniej ja tak mam! Ale efekty końcowe przeważnie nas cieszą...do następnego razu! ;:190
U mnie na szczęście ja warzywnikiem się nie interesuję...to domena Małżonka .

Obrazek

Obrazek

marcinków kwiatów jesieni coraz więcej moj eM w ub.roku jednak niezbyt starannie je wyplenił :twisted: bo jednak się pokazały :D
Obrazek

Margaret2014 Małgoś raczej z nich nic nie będzie ...bo one nie zimują jednak... :)

Obrazek

Obrazek

Pulpa222 Aniu ;:196 dobrze,że już jesteś! Powietrze jeszcze rozedrgane w promieniach słonecznych a więc to lato jeszcze mamy! Pogoda do pracy wyśmienita dla nas jak i dla 'ruszanych'roślin korzystna ! Wykorzystuję ją na maxa! Nowości roślinnych nie mam żadnych ale czas przesadzania jeszcze trwa ! Efekty widoczne będą mam nadzieję wiosną. Wczoraj zrobiłam większą sesję zdjęciową moim roślinom na szczęście mam co fotografować bo dla mnie jak wiadomo ogród to roślinność wszelka i barwy od wiosny do jesieni , na monotonię to miejsca u mnie nie ma ! :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu miło,że zaglądasz do mnie! ;:180 Możliwość pracy w ogrodzie to dobrodziejstwo dla nas wielkie i korzyści zarówno dla ciała jak i dla ducha!Zmęczone czujemy się szczęśliwsze ...bo tak chcemy a nie musimy... ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Biedronka641 Alu i Tobie serdeczności ślę za wizytę ;:196 i za miłe słowa dziękuję! Barbula kwitnie u mnie pierwszy sezon i rzeczywiście towarzystwo z szałwią - sympatyczne !
Zgadza się ja od początku swojego ogrodowania co sezon coś zmieniałam ostatnio jakby mniej ale w tym sezonie znowu mnie wzięło...Ale to w zasadzie kosmetyka, przesadzanie z miejsca na miejsce bo niczego się nie wyzbywam bo po prostu nie potrafię...Moje sąsiadki już właściwie wyzbyły się rabat kwiatowych żeby nie pracować przy nich a ja póki się ruszam jeszcze jako tako - działam! Bo to uwielbiam a przyjemności się przecież dobrowolnie nie pozbywamy ! Chyba , że inne okoliczności nas zmuszają !

Obrazek

Obrazek

anym Aniu miło czytać,że komuś przyjemność się sprawia! To mnie cieszy ! ;:196 Dziękuję za odwiedziny!

Obrazek

koziorozec Martuś cieszę się,że lubisz tutaj przychodzić ...... Taka deklaracja niezwykle mnie cieszy! Dziękuję! ;:196

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia wszystkim życzę
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Pięknie Maryniu, pięknie ;:138 ;:138 ;:138 ale ta fotka pod odpowiedzią do Anym - rewelacyjna ! przepiękne ujęcie i ta trawka... ;:180
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu masz rację, że jest nas coraz mniej , ale dobrze, że wciąż dołączają nowi forumowicze i tak to się kręci.
Ja z dalii także zrezygnowałam, chociaż bardzo je lubię, moja mama miała kiedyś piękne okazy o dużych kwiatach, ale to wykopywanie i przechowywanie bardzo zniechęca.
Piszesz, że marcinki unicestwiasz, a ja nie mogę się doczekać na kwitnienie swoich, to piękne kwiaty jesieni.
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wiem, że gęsto sadzisz, ale mimo wszystko nie tak jak ja.
U Ciebie te roślinki mimo wszystko są widoczne. U mnie trzeba czasem odgarnąć jedną, żeby zobaczyć drugą
Z moich 3 ostróżek które kupiłam w tym roku chyba przetrwała tylko jedna. Zobaczymy wiosną
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,zapracowana widzę jesteś i wybyłaś ,pewnie do ogrodu,więc miłego dnia życzę i pięknego słoneczka takiego jak u mnie ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Twoja sesja fotograficzna ogrodu - niesamowita ;:63 . Tyle kolorów, że to 'kolorowy zawrót głowy' ;:oj . Ja czekam na chryzantemy, ale one się nie spieszą ;:185 .
Widzę, że trawy też nieźle pozują do zdjęć :D . No i ta czerwień - ognista :tan .
Zmęczył mnie dzisiejszy dzień, mam jednak nadzieję, że jutro znów 'ożyję', bo plan prac napięty, a pewnie jeszcze coś kupię w Skierniewicach ;:223 . Zła jestem, że czuję się zmęczona i po prostu 'wysiadam' ;:131 . Do tego jest bardzo sucho, a podlewanie to nie to samo, co dobry deszcz.
Ale dzisiaj marudzę, wybacz :oops: ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Prześliczna barbula klandońska , jej szafirowe kwiaty fantastycznie widoczne na tle pstrych liści. ;:433 ;:433
Miałam kiedyś zwykłą zieloną ale pewnej mroźnej zimy nie przetrzymała. Twoja jeszcze nie zimowała, jestem ciekawa czy przetrwa.
Życzę dużo słoneczka, niech Twój ogród nadal tętni kolorami. ;:3 ;:3 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”