Iwonko myślę, że nie przekopuj, bo faktycznie możesz uszkodzić korzenie..... Sądzę, że najlepiej nasypać na nie warstwę ziemi, a to wyściółkować skoszoną trawą i korą.....
Maryniu u mnie na rabatach jest dosyć ciasno, więc chwasty nie bardzo mają siłę przebicia..... oczywiście pojawiają się w mniej zarośniętych miejscach, ale tak, że bez problemu mogę sobie z nimi poradzić..... Największy problem mam z trawą, która wysiała mi się w dużych kępach bylin, czy w płożniakach.... właśnie wczoraj popryskałam ją .... zrobiłam to po raz pierwszy i bardzo ciekawa jestem jaki będzie efekt..... mam nadzieję, ze roślinki nie zostaną uszkodzone, a trawa uschnie....
Mm nadzieję, ze juz jutro będzie troszkę cieplej..... dobrze chociaż, że słoneczko świeci....
Aniu mam nadzieję, że zrelaksowałaś się i odpoczęłaś

.... szkoda, że tak zimno na powietrzu, bo mogłabyś na leżaczku odpocząć , na słoneczku....
Geniu, nie kochana, kokoryczy mi nie przywoziłaś..... mam tylko tego maluszka, którego pokazałam, posadzonego w zeszłym roku....
Coraz więcej tulipanków kwitnie
kolejna odmiana, tulipanki bardzo podobne do tych wcześniej pokazanych.... mają mniej wysmukłe kwiaty i paseczki na liściach
Wreszcie ruszają sasanki...