Na starym po nowemu.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu.

Post »

Ewuś321 - jak mieszkałam w bloku to ani jednego komara.... Ale ogród to ogród.....
Chyba nie ma mowy o kompromisie, no może jakby w ogrodzie wybudować jednorodzinny drapacz chmur ;:306

Gosiu - no właśnie, komarzyce wybierają kogo ukąsić. Ja zawsze w tej samej grupie co Ty i Twój młodszy syn ;:oj
Być może nawet jestem ich ulubieńcem.... ;:134

Tillandsie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Medusae z drugim maleństwem:
Obrazek

Rosną już na wysokość:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Reniu - czy ta dynia jest już gotowa do zbioru? :D
Obrazek

Fioletowa lobelia:
Obrazek

Czerwona lobelia, z tyłu drakiew:
Obrazek

Rudbekia z ostatnimi podrygami niebiieskiej szałwii:
Obrazek

Hortensja bukietowa:
Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Tillandsie piękne :) zroszone i cudne kolory mają, ta czerwona gwiazda zwłaszcza ;:138 No i drugie młode idzie u meduzy :) czyli będą bliźniaki he he :)
cudne są i pięknie na tych gałęziach wyglądają :)
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo urosły, Magdo, prawda?
Medusae może do trojaczków dojdzie, jak pozostanie w takim błyskawicznym tempie rozrostu ;:oj
Tak, ta czerwona i brązowa przechodzą same siebie jeśli chodzi o kolorek...
Noce są już bardzo chłodne, i nie wiem czy tillandsie brać do domu, czy czekać na cieplejsze wrześniowe poranki....
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ze swoimi jeszcze czekam. Na razie temperatura była ok 8,5 stopnia, taka najniższa w minionym tygodniu... jak tak poniżej 5 zejdzie to bym chowała, ale jeszcze się łamię.... ;) Nie chcę im zaszkodzić, ale z drugiej strony u siebie w naturze też miewają chłodno, więc te parę stopni na plusie nie powinno ich przechłodzić...
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak sobie wpadłam przed snem, i zamiast bajki ... przecudne tillandsie na dobranoc ;:167
Ale ta niemal czerwona ;:138 to czy to brzoskwiniowa ?
Medusae u Ciebie w bajecznych odcieniach ;:63
Większość masz rozetkowych, są śliczne !!
Mój okaz po przyjeździe do domu był prawie biały, teraz się przebarwia lekko i już widzę jakby lekką zieleń i róż ...
Ale gdzie tam mojej do Twojej ... Nie mogę się doczekać kiedy w końcu urosną, bo póki co, to się głównie przebarwiają :lol:
A całość tillandsiowej konstrukcji - bajkowa ;:167
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem jak patrzyłam ale dopiero teraz dojrzałam że argentea też bliźniaki ma, a może i trojaczki tam się klują? ;:oj ale fajnie ;:138
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Beatko a ja właśnie u siebie wystawiłam zdjęcia dyni , Twoja już niedługo będzie do zerwania .
Bożesz Ty o 5 już na autobus?! ;:oj ja na 7 miałam problem wstać , :;230 , ja jestem /byłam (bo zauważyłam że z wiekiem to się zmienia) sową , mogłam robić do 4rano , ale spać musiałam dłużej , no nie do południa :;230 , rzecz jasna kiedy nie pracowałam .A ty jeszcze przed 23 jesteś na forum, masz powera dziewczyno . ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu - jeszcze raz dziękuję za wyjaśnienie zbioru dynii ;:196 .
No fakt, przesadziłam troszkę z tym autobusem, bo o piątej rano już w tym autobusie siedzę ;:oj, jeśli nie jadę autkiem. Bo jak autkiem to często się zdarza, ze o 5 już jestem na miejscu.... :roll:
Do późna jestem w ogrodzie, stale coś jest do zrobienia, ale właśnie tak najchętniej odpoczywam - stąd te różniaste pory na FO, które dla mnie odpoczynkiem także jest miłym. Z tą różnicą, że jak jestem w ogrodzie to tylko tam buszuję, ale jak na FO to robi się w tym samym czasie setki także innych czynności. Bo np. dużo szybciej gotuje się ryż jak siedzę na FO :tan

Madziu - Argeneta początkowo miała czworaczki ale widzę, że zaczynają się zlewać ze sobą....
Rosną w siłę :D
Przez dwie noce było bardzo zimno, myślę, że lekko tylko powyżej zera, ale nie ścięło ich, mam nadzieję, że szybko takie chłody się nie powtórzą....

Ewuniuś321 - brzoskwiniowa to ta największa (obecnie najszersza i najwyższa). promienie swoje koloruje od niechcenia, ale nie wiem od czego to zależy, ze raz ma mocno czerwone a raz właśnie silnie zielone - widać stale bardzo lubi się przebierać.
Mam rozetkowe, bo loczkowanych wtedy jak kupowałam nie było. Ale na pewno i te drugie będą u mnie gościły.
Ja wprawdzie nie liczyłam na az taki przyrost, może dlatego ejstem tak zaskoczona... Ale maleńkie jakby pozostały to i tak bym je podziwiała.
A Twoje się już przebarwiają - super! ;:215
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj Czworaczki ;:oj o ludku, ale życie rodzinne u nich wre ;:oj Super :) Moja nie jest taka wyrywna i ma dwa :) Ale tak porównując na oko wielkość to chyba mniejsza jest sporo od tej Twojej.
;:3
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trudno powiedzieć Madziu która jest większa, chyba trzeba byłoby je pomierzyć w szerz, wzdłuż i na wysokość :heja
Ja miniaturki kupowałam.....
Jak oglądam Twoje cudne fotki to mam wrażenie, że masz wielkooplątwy :uszy
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Cześc piękna! Jak tam skype, jest?Też bardzo za Tobą tęsknie ;:196
Miło tak jak ktoś o nas myśli. Mało mnie tutaj ja wiem, dziś wrzucę zdjęcia co się u mnie dzieję bo dawno nic nowego nie było a rośnie i kwitnie ;:108

Oczko wygląda już coraz lepiej, roślinki się rozrastają to nabiera oczywiście uroku. Świetny ten kwietnik. Kurcze jest taki śliczny że nie wiem jak ja bym go wykorzystała.
Czy drakiew którą pokazujesz to ta kupiona pomyłkowo na ryneczku? Niesamowicie by się rozrosła! Masz rączkę :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paula - ;:196 , cieszę się, że i Tobie kwietniczek się podoba. Czuję się już całkowicie usprawiedliwiona, że go kupiłam, jakoś mi się rzucił od razu w ramiona....

Oczko wodne to tylko tak na teraz zadoniczkowane. Cały czas myślę nad fajnym jego obsadzeniem bylinami i innymi ciekawymi roślinami by zimą tez było fajnie spojrzeć w jego stronę....
Zgadza się, to właśnie ta omyłkowa drakiew, zostawiłam ją jednak, w bylinach może się ładnie prezentować.... Rozrosła się, oj rozrosła. Ale ją podwiązałam by szła do góry a nie płożyła się po ziemi bo plewić było ciężko. Ale wyszło jej to na dobre, a otoczeniu także.
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Beatko, a w oczku też masz/planujesz mieć jakieś rośliny?
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beata!!!! Ty franco...Kochana ;:196 ale przegapiłam....
Po pierwsze primo - maszyyyyna... ;:173 Tak jak Pati i Ty byłam wiernym obserwatorem, jak moja Babcia ;:167 szalała na takiej z szyciem... Kiedyś nawet obserwowałam jak przędzie na takim kołowrotku z kołem i pedałem wełniana przędzę z kokonu owczej wełny..Jak ja bym chciała mieć taki kołowrotek...
Ja jestem szyciowym antytalenciem. Dostałam apopleksji, jak stopień na pagonach i furażerce musiałam naszyć :;230

Po drugie - kranikowy kwietnik :shock: Jest przepiękny!!!

Po trzecie - DYNIE, OPLĄTWY! ;:167

Komary nie są straszne. Spróbujcie Ultrathon - na bazie wynalazku wojskowych. Na All można kupić ;:108 Nikogo przez urlop nie pogryzły.Dwie flaszki wykorzystaliśmy. Warto było, bo na kleszcze też działa. Po naszych całodniowych spacerach po lesie ( nieco chaszczastym) nic po nas nawet nie spacerowało. A mam na tym punkcie fioła i wszystkich po wycieczkach rozbierałam i oglądałam ;:306 - bez skojarzeń proszę :;230
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kłopoty z netem, więc trudno czasem tu zajrzeć...
Ale dzisiaj się udało....

Gosiu - tak, rozglądam się za roślinkami do oczka. Patrząc z góry spokojnie będzie je tam można ujrzeć. Na szczęście jest spory wybór. A papirus na wiosnę to podstawa, bo go bardzo lubię :D

Katiusha - po urlopie to jeszcze pełniejsza sił pewnie jesteś, choć nie wiem czy można bardziej :roll:
;:180 za sposób na komarzyce. Warte wypróbowania.
Dzięki za miłe słowa ;:196
Z materiału czy kwiatów także można tworzyć piękne obrazy, a Ty tworzysz je za pomocą pędzla, ołówka.......
Do maszyny też musi być duszyczka artystyczna, podobnie jak do ogrodu.
Potrafisz tyle, że antytalent do szycia nigdy nie będzie u Ciebie zauważalny, więc luzik :;230

Ta nasza kuleczka już dojrzała by ją ściąć, więc jak tylko mi się uda to wstawię jej fotki bo jest już przed domkiem...
Czekam na pełnoletność kolejnych dynii....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”