Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!
Beatko, świetny okaz
o koronę nie masz się co martwić, bo znając życie w góra dwa sezony zrobi się ładna i gęsta
A zaoszczędzone tysiączki można przeznaczyć na towarzystwo dla wiąza
Ależ ty masz jeszcze wolnego miejsca na chciejstwa
..mamusiu.. będzie się działo.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Drzewko jak ta lala a korona urośnie bez obaw.
Cudnie teraz parapety wyglądają zapełniają się szybko.
Cudnie teraz parapety wyglądają zapełniają się szybko.
Heh pomalutku zaczynam działać, ziemię rozplantowaliśmy już z trzech stron domku, więc pierwsze iglaki z donic poszły w grunt: koreanki, cedr, kosodrzewina - do wysadzenia jeszcze kilka cedrów (może chciałabyś jeden) i jodełek. powolutku przesadzać będę byliny. Irysy też zmienią miejscówkę, właśnie finalizuję zakup kolejnych odmian SDB - ok. 20 mi przyjdzie.
Jesienią kupiłam krzewuszka Wings of fire i nanę variegatę, lilak meyera, kalinę 'Dawn,klon czerwony, magnolię gwiażdzistą i sporo innego drobiazgu.
Jesienią kupiłam krzewuszka Wings of fire i nanę variegatę, lilak meyera, kalinę 'Dawn,klon czerwony, magnolię gwiażdzistą i sporo innego drobiazgu.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Beatko - u mnie nie daleko też jest taka szkółka , gdzie się nie jedzie z setkami tylko z tysiączkami i to dużymi bo i okazy
, ogromne , kilkudziesięcioletnie drzewa można kupić a jeszcze za "drobną"dopłatą przyjadą i posadzą
Twój wiąz - szybko nabierze objętości i będzie cieszył cieniem pod parasolowatą koroną , super zakup 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Sabinko takich wolnych miejsce mam jeszcze kilka
a zaglądanie do ciebie sprawia ,że jako towarzystwo dla wiązu marzą mi się różyczki
Kasiulka no zapchałam parapety na maksa,a na ogród zimowy nie mam szans
co gorsza towarzystwo rozrasta się ,doniczki coraz większe i ból głowy gdzie to zmiejścić też rośnie
Kasiu widziałam u ciebie nowe zakupy skrętnikowe
ale bardziej zazdroszczę ci nowych krzaczorków ,zwłaszcza klonu i magnolii
dzięki za propozycję z cedrem ,ale koło domu nie mam na niego miejsca a na łące mąż równa teren ,pryska ,przeoruje ...nic nie ma szans tam rosnąć w spokoju,kiedy pan i władca wjeżdża ciężkim sprzętem,ale może kiedyś uda mi się fajnie ogarnąć także ten teren
Moniś kochana
tak jak napisałam takie szkółki traktuję raczej jak inspirację ,fajnie było by mieć od razu taki efekt łłłałł
ale ceny zaporowe
Ciepełko cieszyło u mnie raptem przez dwa dni ,więc prace ogrodowe na półmetku
dziś mam wolne ,ale zimno potworne więc ogród musi poczekać
Dziewczynki kochane poradżcie coś na wyłażący mi wszędzie na rabatach mech,można toto jeszcze wapnem podsypać? 
Pstro listne floksy

Chyba w tym roku będę mieć narcyzy

Smagliczki wyczesane z suchych liści czekają w gotowości na ciepełko

Moja własna od nasionka wyhodowana

Niebieskości od Ewy już w różnych miejscach ogrodu ,z nadzieją na więcej błękitu za rok

Pierwsze wiosenne doniczki
Kasiulka no zapchałam parapety na maksa,a na ogród zimowy nie mam szans
Kasiu widziałam u ciebie nowe zakupy skrętnikowe
Moniś kochana
Ciepełko cieszyło u mnie raptem przez dwa dni ,więc prace ogrodowe na półmetku

Pstro listne floksy

Chyba w tym roku będę mieć narcyzy

Smagliczki wyczesane z suchych liści czekają w gotowości na ciepełko

Moja własna od nasionka wyhodowana

Niebieskości od Ewy już w różnych miejscach ogrodu ,z nadzieją na więcej błękitu za rok

Pierwsze wiosenne doniczki
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Beatko, ja też mam bardzo dużo mchu na rabatach. Nie wiem skąd się wziął
Wiosną zawsze usuwam przy pierwszym ogarnianiu całości, ale on i tak wyłazi.. To chyba przez zbyt duży gąszcz, chwasty nie mają szans to chociaż mech korzysta
Mówisz, że kuszą różyczki
A wiesz, że one świetnie pasowałyby do drzewka, nie jakieś bardzo wysokie, żeby nie zgubiły "figury drzewa", ale dajmy na to jakieś okrywowe albo lepiej - piżmówki..miałabyś jeden parasol (różany) na poziomie około 1,5 m i drugi stworzony przez koronę Wiązu. Nie, że podpuszczam, ale wyobrażasz to sobie? A irysy przy przewieszających się różach piżmowych wyglądają bardzo malowniczo

- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Daj się niebieściakom wysiać to za 2 lata będzie poletko
Tylko uważaj jak wschodzą siewki, bo wyglądają jak trawki, żeby ich nie wyrwać.
2 lata temu zebrałam trochę nasion i sypnęłam sąsiadce przez płot na trawnik i w tym roku zakwitły. Miała miłą niespodziankę
U mnie już się rozszalały na całego ale zdjęcia zrobić nie można bo leje i leje. Dzisiaj śnieg nawet padał kilka razy
dobrze, że zaraz topnieje.
2 lata temu zebrałam trochę nasion i sypnęłam sąsiadce przez płot na trawnik i w tym roku zakwitły. Miała miłą niespodziankę
U mnie już się rozszalały na całego ale zdjęcia zrobić nie można bo leje i leje. Dzisiaj śnieg nawet padał kilka razy
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Sabinko stronę wcześniej drugie i trzecie zdjęcie z wiązem ,zerknij proszę swoim okiem czy twoim zdaniem w przerwach między świerkami dało by radę posadzić np.takiego doktorka ,oczywiście dostałby kratkę do wspinaczki
Kusi mnie stworzyć taką ścianę z drzew i pnących róż ,która osłaniała by ten kącik.Z niższych różyczek kusi mnie strasznie Artemis
i parę innych...
Ewunia
liczę na ekspansywność niebieściaków ,uwielbiam ten kolorek
Chwilkę odpoczełam i zmykam dalej do sprzątania

Ewunia
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Jak im nie będziesz przeszkadzać to cię zaleją niebieskością
bo u mnie mnożą się jak króliki. Ja już nasiona i siewki wyrywam
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Piękne zdjęcia z pąkami juz pokazałaś. A u mnie zimno i nawet nie chce mi się z domu wychodzić żeby zdjęcia zrobić.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Narcyz ma solidnego pączka, może rodzinny.
Pięknie wszystko wychodzi a floksy już spore moje ledwo co.
jaki ma kolor pewnie ciemny mój ma jasne łaciate listki i jest jasno różowy.
Pięknie wszystko wychodzi a floksy już spore moje ledwo co.
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Ładna wiosna u Ciebie .
Co prawda nie jestem dziewczynką, ale co do mchu to jest podobno specjalny nawóz i podobno działa nieźle . 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Beatko,wiąza kupiłaś pięknego ,to następne Twoje marzenie się spełniło,bardzo się cieszę ,teraz ławeczka ,może być malutki okrągły stolik na 2 kawki ,obok rabatki z różami i co potrzeba więcej,pozdrawiam ,zdrowych i spokojnych świąt życzę

- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Widzę, że ogród się rozwija i jak napisałam kiedyś, nie są to już 3 rabatki
. Super!.
Wiąz jest piękny i dobrze, że pień ma wysoko, to "namiot" z liści zrobi się ogromny
. Już go widzę rozrośniętego.
A tak przy okazji, to Twoje świerki też nie są małe i teraz zanim się obejrzysz, będą ogromne, jak moje.
Nie mnie wszakże pytałaś o róże, ale ja bym tam posadziła pnące na kratach . Miejsca jest dość, a ja doktorka właśnie posadziłam przy siatce. Biegam jeszcze z Veilchenblau, też o podobnej kolorystyce, a piszą, że szybko rośnie. Tylko, że u mnie ciasnota nieziemska ,ale róże muszą się zmieścić
.

Wiąz jest piękny i dobrze, że pień ma wysoko, to "namiot" z liści zrobi się ogromny
A tak przy okazji, to Twoje świerki też nie są małe i teraz zanim się obejrzysz, będą ogromne, jak moje.
Nie mnie wszakże pytałaś o róże, ale ja bym tam posadziła pnące na kratach . Miejsca jest dość, a ja doktorka właśnie posadziłam przy siatce. Biegam jeszcze z Veilchenblau, też o podobnej kolorystyce, a piszą, że szybko rośnie. Tylko, że u mnie ciasnota nieziemska ,ale róże muszą się zmieścić
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Beatko u mnie mech też w niektórych miejscach się robi
Z reguły w tych bardziej zacienionych i wilgotnych.Chociaż mam też w jednym miejscu,bardzo słonecznym i piaszczystym
A te niebieskości od Ewy to co to za roślinka
Kolorek
Beatko życzę Ci zdrowych i radosnych Świąt !!!
A te niebieskości od Ewy to co to za roślinka
Beatko życzę Ci zdrowych i radosnych Świąt !!!
Pozdrawiam Amelia