Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Beatko, świetny okaz ;:333 o koronę nie masz się co martwić, bo znając życie w góra dwa sezony zrobi się ładna i gęsta ;:108 A zaoszczędzone tysiączki można przeznaczyć na towarzystwo dla wiąza ;:183 Ależ ty masz jeszcze wolnego miejsca na chciejstwa ;:152 ..mamusiu.. będzie się działo.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Drzewko jak ta lala a korona urośnie bez obaw. ;:196
Cudnie teraz parapety wyglądają zapełniają się szybko. ;:138
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Heh pomalutku zaczynam działać, ziemię rozplantowaliśmy już z trzech stron domku, więc pierwsze iglaki z donic poszły w grunt: koreanki, cedr, kosodrzewina - do wysadzenia jeszcze kilka cedrów (może chciałabyś jeden) i jodełek. powolutku przesadzać będę byliny. Irysy też zmienią miejscówkę, właśnie finalizuję zakup kolejnych odmian SDB - ok. 20 mi przyjdzie.
Jesienią kupiłam krzewuszka Wings of fire i nanę variegatę, lilak meyera, kalinę 'Dawn,klon czerwony, magnolię gwiażdzistą i sporo innego drobiazgu.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Beatko - u mnie nie daleko też jest taka szkółka , gdzie się nie jedzie z setkami tylko z tysiączkami i to dużymi bo i okazy ;:202 , ogromne , kilkudziesięcioletnie drzewa można kupić a jeszcze za "drobną"dopłatą przyjadą i posadzą ;:131 Twój wiąz - szybko nabierze objętości i będzie cieszył cieniem pod parasolowatą koroną , super zakup ;:63
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinko takich wolnych miejsce mam jeszcze kilka :D a zaglądanie do ciebie sprawia ,że jako towarzystwo dla wiązu marzą mi się różyczki ;:183
Kasiulka no zapchałam parapety na maksa,a na ogród zimowy nie mam szans ;:306 co gorsza towarzystwo rozrasta się ,doniczki coraz większe i ból głowy gdzie to zmiejścić też rośnie :roll:
Kasiu widziałam u ciebie nowe zakupy skrętnikowe ;:180 ale bardziej zazdroszczę ci nowych krzaczorków ,zwłaszcza klonu i magnolii ;:oj dzięki za propozycję z cedrem ,ale koło domu nie mam na niego miejsca a na łące mąż równa teren ,pryska ,przeoruje ...nic nie ma szans tam rosnąć w spokoju,kiedy pan i władca wjeżdża ciężkim sprzętem,ale może kiedyś uda mi się fajnie ogarnąć także ten teren :D
Moniś kochana ;:196 tak jak napisałam takie szkółki traktuję raczej jak inspirację ,fajnie było by mieć od razu taki efekt łłłałł ;:oj ale ceny zaporowe :shock:
Ciepełko cieszyło u mnie raptem przez dwa dni ,więc prace ogrodowe na półmetku :( dziś mam wolne ,ale zimno potworne więc ogród musi poczekać :cry: Dziewczynki kochane poradżcie coś na wyłażący mi wszędzie na rabatach mech,można toto jeszcze wapnem podsypać? Obrazek
Pstro listne floksy :D
Obrazek
Chyba w tym roku będę mieć narcyzy :D
Obrazek
Smagliczki wyczesane z suchych liści czekają w gotowości na ciepełko :D
Obrazek
Moja własna od nasionka wyhodowana ;:333
Obrazek
Niebieskości od Ewy już w różnych miejscach ogrodu ,z nadzieją na więcej błękitu za rok ;:167
Obrazek
Pierwsze wiosenne doniczki :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, ja też mam bardzo dużo mchu na rabatach. Nie wiem skąd się wziął ;:218 Wiosną zawsze usuwam przy pierwszym ogarnianiu całości, ale on i tak wyłazi.. To chyba przez zbyt duży gąszcz, chwasty nie mają szans to chociaż mech korzysta ;:173 Mówisz, że kuszą różyczki ;:183 A wiesz, że one świetnie pasowałyby do drzewka, nie jakieś bardzo wysokie, żeby nie zgubiły "figury drzewa", ale dajmy na to jakieś okrywowe albo lepiej - piżmówki..miałabyś jeden parasol (różany) na poziomie około 1,5 m i drugi stworzony przez koronę Wiązu. Nie, że podpuszczam, ale wyobrażasz to sobie? A irysy przy przewieszających się różach piżmowych wyglądają bardzo malowniczo ;:183 ;:183
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Daj się niebieściakom wysiać to za 2 lata będzie poletko :) Tylko uważaj jak wschodzą siewki, bo wyglądają jak trawki, żeby ich nie wyrwać.
2 lata temu zebrałam trochę nasion i sypnęłam sąsiadce przez płot na trawnik i w tym roku zakwitły. Miała miłą niespodziankę :)
U mnie już się rozszalały na całego ale zdjęcia zrobić nie można bo leje i leje. Dzisiaj śnieg nawet padał kilka razy :( dobrze, że zaraz topnieje.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinko stronę wcześniej drugie i trzecie zdjęcie z wiązem ,zerknij proszę swoim okiem czy twoim zdaniem w przerwach między świerkami dało by radę posadzić np.takiego doktorka ,oczywiście dostałby kratkę do wspinaczki :wink: Kusi mnie stworzyć taką ścianę z drzew i pnących róż ,która osłaniała by ten kącik.Z niższych różyczek kusi mnie strasznie Artemis :D i parę innych... ;:224
Ewunia ;:196 liczę na ekspansywność niebieściaków ,uwielbiam ten kolorek :D Chwilkę odpoczełam i zmykam dalej do sprzątania :?
;:196
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Jak im nie będziesz przeszkadzać to cię zaleją niebieskością :wink: bo u mnie mnożą się jak króliki. Ja już nasiona i siewki wyrywam
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Piękne zdjęcia z pąkami juz pokazałaś. A u mnie zimno i nawet nie chce mi się z domu wychodzić żeby zdjęcia zrobić.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Narcyz ma solidnego pączka, może rodzinny. ;:138 ;:138
Pięknie wszystko wychodzi a floksy już spore moje ledwo co. :;230 jaki ma kolor pewnie ciemny mój ma jasne łaciate listki i jest jasno różowy.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Ładna wiosna u Ciebie . :D Co prawda nie jestem dziewczynką, ale co do mchu to jest podobno specjalny nawóz i podobno działa nieźle . :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Beatko,wiąza kupiłaś pięknego ,to następne Twoje marzenie się spełniło,bardzo się cieszę ,teraz ławeczka ,może być malutki okrągły stolik na 2 kawki ,obok rabatki z różami i co potrzeba więcej,pozdrawiam ,zdrowych i spokojnych świąt życzę :wit ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Widzę, że ogród się rozwija i jak napisałam kiedyś, nie są to już 3 rabatki ;:63 . Super!.

Wiąz jest piękny i dobrze, że pień ma wysoko, to "namiot" z liści zrobi się ogromny ;:oj . Już go widzę rozrośniętego.
A tak przy okazji, to Twoje świerki też nie są małe i teraz zanim się obejrzysz, będą ogromne, jak moje.

Nie mnie wszakże pytałaś o róże, ale ja bym tam posadziła pnące na kratach . Miejsca jest dość, a ja doktorka właśnie posadziłam przy siatce. Biegam jeszcze z Veilchenblau, też o podobnej kolorystyce, a piszą, że szybko rośnie. Tylko, że u mnie ciasnota nieziemska ,ale róże muszą się zmieścić ;:124 .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Beatko u mnie mech też w niektórych miejscach się robi :roll: Z reguły w tych bardziej zacienionych i wilgotnych.Chociaż mam też w jednym miejscu,bardzo słonecznym i piaszczystym :roll:
A te niebieskości od Ewy to co to za roślinka :?: Kolorek ;:215

Beatko życzę Ci zdrowych i radosnych Świąt !!! ;:196
Pozdrawiam Amelia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”