Ogród Marty cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. III

Post »

Witaj Martuś... ;:196
Nie ma mnie chwilę, a Ty już tyle cudowności zdążyłaś pokazać... :D
Jeżówki są piękne. Mam jedną jedyną w ogrodzie, zamówiłam sobie dwie, jedną czerwoną, drugą białą, co by patriotycznie było. I tyle. Masz może taką zielonkawą w ogrodzie, chętnie bym ją u siebie też widziała... :wink:
Serdeczności... ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miło i kolorowo u Ciebie Martusiu,podziwiałam jeżówki ,też powiększam kolekcję ,miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, warto zajrzeć w Twoje progi, zawsze coś miłego dla oka i duszy....spragnionych takich widoczków ;:333 Niesamowite jest to, ile kwitnących bylin zgromadziłaś w swoim ogrodzie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wiesz, że kocham rózyczki, ale u Ciebie zwarcam uwagę przede wszystkim na wszystkie inne roślinki.
Te Twoje rabaty nieustająco mnie zachwycają. Niesamowite zestawienia i burza kwiatów
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach te twoje łany kwiatów...... ;:224 .....są super. ;:215
Widzę, ze wzbogacasz też ogród w figurki.
Możesz zdradzić gdzie je kupujesz ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marusiu ja także uważam, że jesteś wspaniałą osobą.
Ogród oczywiście ważny, ale opieka nad wnuczkami w sytuacjach awaryjnych najważniejsza i tego się trzymajmy,
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Tajka pisze:Martusiu ja także uważam, że jesteś wspaniałą osobą.
Ogród oczywiście ważny, ale opieka nad wnuczkami w sytuacjach awaryjnych najważniejsza i tego się trzymajmy,
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Marto bardzo dziękuje za propozycję odnośnie Kaliny ;:196 ale niestety u mnie miejsca na to cacko brak ;:185
Jestem jednak szczęściarą że mimo mój zielony zakątek mini mini , to ogród teściowej z która mieszkamy jest olbrzymi i kalina również jest ;:138
Więc codziennie w tym ogrodzie jestem. A mój zielony zakątek to właśnie część tego ogrodu , w której nasadzeniami zajmuje się ja.
Wiem że teściowa uważa ,że ogród jest wspólny ale , to niesamowita frajda jak idę na rabatę którą sama obsadziłam i wyglądam wschodu tulipanów hiacyntów , a potem kwitnienia innych kwiatów. Ale wszyscy zielono zakręceni wiedzą o czym piszę ;:162
Pozdrawiam :wit
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Witaj Marto ;:196 spaceruję sobie po ogrodach patrząc na wszystkie śliczne rośliny. U mnie pada niestety deszcz. Zajmuję myśli ogrodami nasionkami bo zbliża się termin wyjazdu :D Mieliśmy wyjeżdżać w środę ale pojedziemy w czwartek bo mąż nie może wyrobić się z pracą :(
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich przyjaciół w niedzielny poranek

Kasiu,my tak po kolei zakochujemy się w roślinach i to jest chyba silniejsze od nas ,te rośliny mają w sobie jakąś magię i nie pozwalają o sobie zapomnieć ,a my może jesteśmy tacy uwrażliwieni na nie ,nie mam zielonkawej jeżówki,hortensji uciełam patyczki ,wsadziłam do szklanki z wodą wsypałam troszkę ukorzeniacza i pięknie puściły korzonki na całej długości w jakiej były zanurzone,teraz pójdą do doniczek i zaczekają w domu do wiosny,zaraz robię następną partię gałązek z Bobo,pozdrawiam :wit ;:196

Sylwio,jak nie masz kaliny to dostaniesz,,myślę że będzie na tyle żeby się podzielić,jak chodzi o gnojówkę z gołębi ,to wsypuję do beczki 1/3 odchodów zalewam do pełna wodą ,mieszam prawie codziennie i po 2-3 tygodni jest przefermentowana ,nalewam garnuszkiem do wiadra 1/2 gnojówki, do reszty wody i podlewam rośliny,trochę to wymaga pracy ,ale są efekty,pozdrawiam :wit ;:168 i buziaczki

Dorotko,chyba miałaś na myśli jeżówki,nie mam zielonkawej ale pewnie i zagości u mnie ,bo ciągle wszystkiego przybywa,buziaczki dla Ciebie ;:196

Grażynko ,ciągle coś powiększamy i udoskonalamy ,taka jest już nasza natura i się tego nie wyzbędziemy,miłej niedzieli życzę ,buziaczki ;:196

Małgosiu,zawsze zaglądaj ,zapraszam,a tych bylin tak się zebrało,bo wszystkie mi się podobają i z niczego nie umiem zrezygnować,pięknej ,słonecznej niedzieli życzę ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu to ja poroszę o dołączenie kaliny do mojej listy zakupów u Ciebie :)
Muszę zapamiętać bo mój tata ma dokładnie 3 gołębie wiec musą zdążyc z produkcją do wiosny. A czy taką gnojówka można stosowac na przemian z pokrzywową? . dziękuję ;:196 miłej niedzieli życzę.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś czytałam o gnojówce z gołębi a jak myślisz czy z kur tez by dało radę oczywiście chodzi mi o ich odchody
mam drób i zawsze ten obornik lądował na polu bo w ogrodzie to raczej nie dawałam bo jak nic zawsze podcinałam cebulowe więc sobie odpuściłam

Pozdrawiam niedzielnie :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Margo,miło to czytać,ale Twój ogród też zachwyca, dużo słoneczka życzę ;:3 ;:3 ;:3

Grażynko,w moim ogrodzie jest dużo różnych aniołków bo je uwielbiam ,kupuję je na giełdzie kwiatowej w Krakowie na Balickiej są tylko w jednym pawilonie ,ale nie wiem o jakim numerze,jak tam będę to popatrzę na numer,pozdrawiam,miłego dnia życzę ;:168

Tereniu,dziękuję,a dla wnuków to nie odmówimy niczego,wczoraj mój 7 letni wnuk naprawił mi tyle komplementów jak leżeliśmy w łóżku ,jaką jestem wspaniałą babcią i najlepszą na świecie ,że wystarczy mi na długo, to cudne uczucie ,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :wit ;:168

Gosiu,bardzo się cieszę że masz kawałeczek swojej zielonej wymarzonej oazy ,ja Cię doskonale rozumiem całuski dla Ciebie ;:196 :wit

Gosiu,-perdi zapraszam znowu na spacerek, wszystkim nam kłębią się myśli w sprawie ogrodów, co posiać ,gdzie posadzić,co zmienić ,co zrobić nowego ,na długo wyjeżdżasz do wnuków? ale będzie znowu dla nich szczęście bo dzieciaki uwielbiają przyjazdy dziadków ,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:168

Sylwio,dostaniesz kalię w prezencie,taką gnojówkę możesz stosować naprzemiennie,a jeszcze warto choćby 2 razy podsypać roślinom kwitnącym nawóz o małej zawartości azotu a dużo fosforu i potasu bo te dwa nawozy wpływają na jakość i ilość kwiatów,całuski dla Ciebie ;:196 i miłego dnia ;:3 ;:3 ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulciu,każdym nawozem zwłaszcza ptasim zniszczysz rośliny dając bezpośrednio do ziemi koło roślin,bo wysoka zawartość azotu je spali, odchody muszą być przefermentowane,i wtedy nadmiar azotu wywietrzeje ,pozostanie potas i fosfor tak potrzebne do pięknego kwitnienia i owocowania ,obornik z pod kur jak najbardziej się nadaje ,czym w beczce zalany wodą dłużej będzie fermentował,tym więcej azotu się ulotni i jeszcze rozcieńczam, więcej azotu można dawać do roślin ozdobnych z liści, bo azot wpływa na piękną zieloną masę a nam często w ogrodzie chodzi o piękne kwiaty,jeżeli będzie jeszcze jakiś problem to pytaj,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aaaaa......no to masz fajnie.
U mnie albo figury za niebotyczną kasę, albo nic ciekawego i za małe.
Ale może gdzieś w końcu trafię na odpowiednie ogrodowe gadżety.
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”