Ogródek Robaczka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 11

Post »

Zobrazowany jak należy ;:306
Mam takie samo zdanie o Heritage, ale nadal ogromnie mi się podoba :D Wśród innych róż ta jej delikatność wcale nie przeszkadza, ale nie posadziłabym jej jako solitera.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Szkoda, że dziś dopiero poniedziałek, bo normalnie sama nie mogę się doczekać Twojego wyjazdu na giełdę :;230 Zupełnie, jakbym to ja miała jechać. I kupować, kupować ;:87

Vanilka wspaniała, ja jesienią wzbogaciłam się o Limelight, ale to taka malizna, że nie wiem czy ją odnajdę na rabacie :;230
A mnie kompletnie nie bierze Ascot. Może i dobrze ;:218
Ale Jude skończona piękność ;:167 Oby przetrwała tfu, tfu przez lewe ramię ;:171
Ja nie wiem, kobietko, gdzie i jakie Ty prognozy oglądasz ?!

Ooo, widzę, że zaniemogłaś ;:219 Może ta jemioła powinna była jednak ... trafić ... ;:218 ;:306
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Kasiu,
Ciekawe, że jak patrzę na rozę Gartentraume, to widzę Ciebie.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ciekawe, czy mój Geoff obudzi się w tym roku. Do tej pory nie byłam nim zachwycona.
No, ale daję mu jeszcze czas.
Do tej pory podobały mi się różowe róże. Coraz bardziej wpadają mi w oko pastelowe, morele, delikatnie żółcie. Niedobrze
Kasia, nie wiem, czy wpuszczanie mnie do swojego ogrodu to dobry pomysł. A jak nie będe chciała wyjechać? ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia, mam 2 sypialnie dla gości, możesz zostać ile zechcesz ;:196
Wiesz, że ja też miałam taką fazę? Najpierw różowe różowiaste, potem róże bladawce (ta faza trwa i chyba prędko się nie skończy), potem purpurowe róże, a teraz te słoneczne odcienie..które mogłabym sadzić bez końca! Już kombinuję, gdzie znaleźć miejsce na kolejne... ;:224 Ciepłe barwy, owocowe zapachy....bajka!
Lisico, bardzo miło mi to słyszeć...ta róża ma bajeczny zapach, jeden z najpiękniejszych jaki znam i te falbaneczki na brzegach.. ;:170
julieta pisze: Ja nie wiem, kobietko, gdzie i jakie Ty prognozy oglądasz ?!
Julietto, o tuuuuuuuu: http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pog ... 3,1,0.html
:D Zaniemogłam? Różana szajba to u mnie normalny stan. Pacjent jest stabilny, od 2 lat ;:147
Ewa, dokładnie takie mam o niej zdanie. U mnie posadzona z Pomponellami, więc kwiatów nigdy nie brakuje, a jak księżniczka raczy zakwitnąć to robię jej sesję jak modelce i ścinam do wazonu. A co, życie jest zbyt krótkie ;:209
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek tą prognozą to mnie powaliłaś ;:87 i chyba zacznę skakać jak ta żabka ;:87
To tak się wygląda i zachowuje jak się dostaje różanego szału ;:300 ;:301 to chyba tak wyglądam bo różane szaleństwo ciągle trzyma ;:306

Skute lodem miałam i mam do tej pory ale nie aż tak strasznie, powoli na słoneczku zaczynają puszczać te lody i oby to ciepełko dotarło bo ciekawi mnie co znajduje się pod tą warstewką lodową :roll:
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Dziękuję Kasiu ;:196 właśnie sprawdziłam i mam ją prawie tuż za płotem u sąsiadki w sklepie wysyłkowym ;:138
ja mam Annabelle i Limelight i je po prostu uwielbiam!! Kiedyś nasadziłam hortensji ogrodowych teraz zamieniam je na bukietowe ;:215 Twoja Waniliowa Truskawka imponująca ;:197
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Lisica pisze:Kasiu,
Ciekawe, że jak patrzę na rozę Gartentraume, to widzę Ciebie.
Lisico ...ale Gartentraume ma zwieszone kwiaty , na wiotkich gałązkach ( mam ją od wiosny )...czego o Kasi raczej powiedzieć nie można ...no , chyba , że miałaś na uwadze jej delikatność ...to się zgodzę ...

Kasiek ...znowu mamisz hortensjami ..no powiedz Kobieto ...jeszcze jednego nie ogarnęłam ( róże ) ...a już w hortensjach przebieram ...Vanille Fraise , Pinky Winky oraz Pink Diamond koniecznie muszę kupić . Dziękuję za polecenie róż ...przemyślę ... ;:108

Serdeczności ;:167 ;:168
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Gartentraume znam tylko ze zdjęć, a na nich jest urzekająca. Jej urok i finezja kojarzy mi się z Kasią (którą też znam tylko ze zdjęć) :twisted: Ot, co!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Kasiu u nas śniegu bardzo dużo , nawet dzisiaj się zakopałam samochodem jak podjechałam do Warszawki na badania, też mam zamiar troszke wysiac nasion, ale na poczatku lutego, zdjęcia zawsze przepiękne i przepiekne aranżacje ogrodowe pokazujesz widać, że u Ciebie wszystkie roślinki dobrze się czują, hortensje masz zjawiskowe, u mnie są tylko dwie ale i teren mam malutki, Kasiu czekam na następne fotki jeszcze jeszcze jesz..... ;:215
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Lisica pisze:Gartentraume znam tylko ze zdjęć, a na nich jest urzekająca. Jej urok i finezja kojarzy mi się z Kasią (którą też znam tylko ze zdjęć) :twisted: Ot, co!
Zgadzam się, trafne porównanie.
A ja mam Gartentreume w ogrodzie i dodam, że oprócz uroku i niewątpliwej urody przepięknie pachnie, tworząc oszałamiającą całość ;:183 .
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wracam do starych nawyków, czyli kawa i zdjęcia u Ciebie ;:180 Tylko że ostatnio zamiast kawy jest zielona herbatka. No cóż, trzeba w pewnym wieku zadbać o zdrowie ;:224
Ale zdjęcia niezmiennie piękne pokazujesz, powodujące mocniejsze bicie serca. Teraz Hermosa zwróciła moją uwagę. Musisz robić takie bajeczne fortki ;:223 Miałam nie zamawiać róż, a zamówiłam chyba ze dwadzieścia ;:144 Jak M zobaczy te przysyłane paczki to mnie ubezwłasnowolni albo gorzej :pogon
A weekend był fantastyczny. Tak się cieszę że się wybrałam na studniówkę syna, mimo że na drugim końcu Warszawy. To niezapomnia chwila i warto ją zachować w pamięci. Co prawda byłam twarda i nie płakałam ale serce się rozpływało. Moje małe dziecię tańczyło poloneza zaraz za dyrekcją i świetnie sobie poradziło :tan

Jestem ciekawa jak wyjdą ci nowe połączenia kolorystyczne. Ja ostatnio też coraz łaskawszym okiem spoglądam na róże w kolorze szampana :wink: ale jeszcze nie kupuję.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, u mnie roślinki mają taką samą skorupę jak u Ciebie. Mają też delikatną pierzynkę ze śniegu, ufff... No i teraz właśnie śniegu dosypuje. Widoki rajskie u Ciebie i chyba zrobię jak Jola, że do porannej kawki porcję Twoich zdjęć będę sobie serwować zamast pączka dla osłody.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu piękne fotki...Jude the Obscure cudo ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Za mna kolejny, dłuuugi dzień w pracy. Ledwie doczłapałam do 17-tej, ale na szczęście już w domku. M serwuje najlepszą kawę na świecie, w kominku się pali, jest dobrze :uszy
O pogodzie nie będę dzisiaj pisać, bo nie ma o czym. Czekam na ciepły, słoneczny weekend ;:173

Majka, ja też jestem ciekawa co zobaczymy gdy stopnieje lód. Czy uszkodzenia mrozowe będą widoczne już teraz? Na razie widziałam, że bukszpanowe kule złapały rudy kolorek, trzeba będzie przyciąć krócej wiosną...innych strat nie widać, jeszcze ;:218
Tolinko, Vanilla Fraise to popularna odmiana i nie dziwota, jest wspaniała! Mam też wspmnianą przez Ciebie Annabelle, jednak Limelight niestety już nie. Chwilowo miejsca brak, ale podoba mi się okrutnie :D
Ogrodowe wykopałam już prawie wszystkie i rozdałam. Nawet nowe odmiany z serii Everbloom, kwitnące na pędach tegorocznych i 2-letnich. Jakoś do mnie nie przemawiają...mam jedną, sprezentowaną, więc trzymam z sentymentu.
Jagódko, Pinky Winky też mam, ale mnie nie zachwyciła....może ta Pink Diamond ładniejsza? Na pewno VF warta polecenia.
Gartentraume u mnie sztywno trzymała kwiaty, ale deszczu faktycznie nie lubi....nie umniejsza to jednak jej wartości w moich oczach. Za ten zapach kocham ją bezgranicznie ;:170
Lisico, skojarzenie bardzo pochlebne, dziękuję! ;:196 Ty wiesz doskonale o jakiej róży myślę, gdy się pojawiasz na horyzoncie.... ;:167 Swoją drogą, liczę, że w tym roku uda m się dojechać do Jagi na kaszubski zlot w zielonych pokojach i zaszczycisz nas swoją obecnością na żywo, a nie tylko duchowym, (acz zacnym) lisim patronatem? ;:131
Joasiu, fotek mam całe mnóstwo, jeszcze Ci się znudzą :wink: U nas śniegu niewiele, utrudnień komunikacyjnych też nie ma, więc współczuję przeprawy do miasta w takich okolicznościach przyrody. Pozdrawiam serdecznie!
Juliet, Ewa ma tą różę w okolicach tarasu i zawsze gdy idę do niej na pogaduchy tarasowe to instaluję się z kubeczkiem kawy koło krzaczka, zajmując najbardziej aromatyczną miejscówkę w jej ogrodzie :D
April, dobre zwyczaje trzeba pięlęgnować ;:170 Serdecznie zapraszam ;:196
Jestem pewna, że Twój kochany M za zrozumienie dla naturalnej potrzeby otaczania się różami, a gdy jeszcze zobaczy efekty nasadzeń latem.... ;:224 Sam będzie Cię woził do szkółek po kolejne ;:333
Do kolorów chyba trzeba dojrzeć - u siebie też zauważam zmianę w postrzeganiu barw, które dotychczas nie przyciągały mojej uwagi. Tym sposobem, odkrywam je na nowo i bardzo miłe to uczucie ;:173
Marzenko, dobrze, że roślinki masz bezpieczne ;:168 Teraz tyko wyczekujemy wiosny ;:138
Aniu, dziękuję! Na pewno nie pożałujesz, że się na nią zdecydowałaś :wit

Dostukaliśmy do 70-tki...Chyba pora otworzyć nowy wątek? 8-)
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”