Witaj Maryniu,przepiękne masz wiosenne kwiatuszki,tyle krokusów,irysków no i moje ulubione przylaszczki uwielbiam je ,nie mówiąc o ciemiernikach ,wszystko tak pięknie kwitnie ,nie mam takiej wiosny ,ale oglądam ją u Ciebie ,aż się buzia śmieje to Twoich kolorowych roślinek ,pozdrawiam i życzę miłego dnia i wypoczynku
Bardzo podobają mi się Twoje ciemierniki. U mnie kwitną białe, ale bardzo kiepsko tego roku, czerwony na razie wcale a cuchnący ma dość mocno przemarznięty kwiat
Iwonko - ja ponad 30 lat działkuję a też nie mam wszystkich roślin nawet tych popularnych..niestety trzeba dokonywać wyborów ! Wszystkiego mieć nie można a chciejstw miałoby się...oj miało...
Martuś - krokusów czy dużo u mnie? irysków wczesnych szt.1 przylaszczek st.1 ciemierników kilka...krokusy przesadzane latem więc jeszcze trochę łyso na tej krokusowej rabacie ...ale fotki robię zawzięcie więc fotografia wszystko przyjmie...Miłego dnia , jeżeli nie będzie deszczowy to pewno ogrodowy będzie u Ciebie !
Tajko - witaj po zimowej przerwie miło mi ,że nie zapomniałaś o mnie ! A za słówko względem fotek dzięki bardzo! W ciemierniku cuchnącym jestem zadurzona , zachwycam się jego kwiatami !
Basiu ciemierniki mam takie zwykłe ale też odkrywam ich piękno , żeby tylko zechciały wszystkie zakwitnąć to byłabym zadowolona! Biały mi nie kwitnie po przesadzeniu ...trzeba by się na ryneczek wybrać to pewno coś udałoby się upolować! Chociaż korsykański kupiłam ub.wiosny w kapersie i ładnie kwitnie .Cuchnącego drugą zimę okrywam kwiat agro bo już jednego straciłam ...
Gosiu u mnie specjalnie nie wiało ale deszcz dość spokojny ładnie nawodnił chociaż u mnie suszy nie było ale wiosną wiadomo ,każdy deszcz mile widziany bo roślinkom sprzyja bardzo .
Dzisiaj pogoda jeszcze barowa ...pochmurno ale nie pada
U mnie też pochmurno było,a z rana mżawka jeszcze jakas popadała,wiatr wieje,ale już nie tak mocno-czekam na drugą połowę tygodnia -podobno ma być bardzo ciepło jak na marzec
W sobotę wiało, w niedzielę wiało, a wczoraj wiało okropnie-awaria prądu za awarią. Dziś już tylko pada i dobrze, bo deszcz potrzebny, a wiatru się boję
W ogrodzie nie byłam, a ciekawa jestem, jakie straty się pojawią. Tylko dziś znów nie będzie czasu, kolejne szkolenie
Pogoda się poprawiła dzisiaj nie pada zamiast na działkę powędrowałam na ryneczek... Moje zasoby roślinne powiększyły się ... Dorciu, Mario,Patrycjo,Ewciu bardzo dziękuję za odwiedziny miejmy nadzieję na poprawę pogody bo już się zaczyna czas dłużyć w domu ...
coś niecoś przybyło
m.in. to co już można pokazać...
Maryniu ależ piękne prymulki.... mają niesamowite kolorki.... takie ciepłe i energetyczne.... uwielbiam takie barwy Zaplanowałaś je do donic, czy do ogródka???
Amarylis też rewelacja.... cudny nasycony kolor
Jestem ciekawa, czy moja pełna prymula zakwitnie w tym roku.
Na razie nie widać śladu pąków. Natomiast żółte, chyba takie same jak Twoje sa nie do zdarcia.