Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V
Niestety widzę głównie napis ?obrazek?, ku własnej rozpaczy...
Z jakiego serwera do wrzucania fotek korzystasz?
Pozdrawiam!
LOKI
Z jakiego serwera do wrzucania fotek korzystasz?
Pozdrawiam!
LOKI
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
christinkrysia pisze:
![]()
Krysiu, ale mi się ten przetacznik podoba

Powinnaś robic więcej ogólnych widoczków. Te które pokazałaś są śliczne
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Rabaty masz piękne!
Słonecznik wierzbolistny już taki duży?
Jutro z rana pójdę sprawdzić mój, bo jakoś mi nie wpadł w oko.
Fuksja wyszła ale rzuciły się na nią ślimaki! Już zabezpieczona. Tak samo jedną z jasnot od Ciebie ratuję, bo pogryziona dotkliwie
A co do dużych roślin - zaskoczył mnie w tym roku rożnik od Ciebie. Łodyga gruba jak u słonecznika! Potrzebował trzech lat, by się dobrze zakorzenić
Po niedzieli dzielę gynostemę i połowa idzie do gruntu
Słonecznik wierzbolistny już taki duży?

Fuksja wyszła ale rzuciły się na nią ślimaki! Już zabezpieczona. Tak samo jedną z jasnot od Ciebie ratuję, bo pogryziona dotkliwie

A co do dużych roślin - zaskoczył mnie w tym roku rożnik od Ciebie. Łodyga gruba jak u słonecznika! Potrzebował trzech lat, by się dobrze zakorzenić

Po niedzieli dzielę gynostemę i połowa idzie do gruntu

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Krysiu czytam ,że i ty jak ja zbierasz małe lichoty naparstnic i je ratujesz.Mam to samo ,chyba za bardzo je kochamy
Podejrzałam u Ciebie świetny pomysł na powojnik.
Bambusowe kołeczki ,piękna sprawa
Bardzo dziękuje

Podejrzałam u Ciebie świetny pomysł na powojnik.

Bardzo dziękuje

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Pięknie , tylko podziwiać i kodować porady , pamięć mam dobrą ale krótką. Staram się być dobrą uczennicą,coś mi szybko wywiewa z głowy a może to przyczyna 65 

Krysiu ja też mam Gynostemme w donicy ale jest bardzo drobna, zastanawiam się czy mogłabym ją podzielić i też część wkopać do gruntu. Może u mnie też by przezimowała.
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Witaj Krysiu! Jak Ty się rozeznajesz w tym wszystkim. Pewnie co nie co dokładasz z roślinek nowego. Ładnie rabatki prezentują się.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Lilia azteków zapiera dech, ale cudeńko...
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
iwona0042 - Iwonko dobry a raczej normalny sąsiad za płotem na działkach to wspaniała sprawa.
ElzbietaaG - Elu Sprekelia i mnie się spodobała juz w ub roku dlatego kupiłam cebule choć ciężko było płacić bo są dość drogie jak dla mnie.
Locutus - Jurek szkoda,że sa problemy z otwieraniem fotek .
Moje fotki są w albumach na Picasa Web Albums
a zwierzątka tutaj >>> https://picasaweb.google.com/1096026646 ... TANADZIACE
Margo2 - Gosiu przetaczniki same w sobie sa ładne, a że wiosną dość szybko część zakwita i to w moich ulubionych kolorach dlatego je mam.
Widoczki z oddali takie ogólne sobie życzyłaś więc proszę
Ostatnie częste opady niektórym służą, chwastom tez a pielić nie ma kiedy ani jak bo ciągle pada.
Już mamy dość deszczu my ... i roślinność też.
Rabata z niskimi nasadzeniami pod jabłonią ( papierówka) Z tyłu za tymi szybami rosną ogóreczki - juz pięknie kwitną

Pęcherznica prowadzona na ala pień potrzebuje pilnej korekty dla ładnego pokroju góry.
Wierzba mandżurska z domkiem dla pszczół murarek wymaga drastycznego przecięcia bo większość gałęzi u góry jakos się zestarzała i potrzebuje odnowienia. Jeszcze ciut poczekamy aby szarpanie gałęziami nie zaszkodziło jajeczkom, które złozyły małe pszczółki w rurkach trzcinowych.
Z tyłu za kompozycją jest rząd porzeczek czarnych, czerwonych i złotych. nad nimi góruje kilka drzew owocowych

Rabata z wysokimi trawami podsadzona liliowcami a dołem miodunką.
Ubiegłej jesieni wykopałam 2 duże kępy traw i posadziłam tam sporo rożnych tojadów. Ciekawe czy się zaaklimatyzują - większość to rośliny od forumowiczów bo swoje prawie wszystkie straciłam z racji choroby na poprzedniej rabacie gdzie rosła większość tojadów.
Po lewej trochę bylin i górujący nad nimi słonecznik wierzbolistny

przesuwając się w lewo mam taki widoczek

najniższe piętro to jałowiec sabiński... tak się rozłożył tej wiosny,że mąż musiał solidnie dół podciąć aby można było dojść do rabaty bo za nim bo rosną maliny jesienne i poziomki które obficie owocują i podjadamy je.
--------------------------------------------------------------
Zrobiło się późno więc pozostałe posty dokończę jutro .
Pozdrawiam wszystkich życząc poprawy pogody - ja deszczu mam dość. Przed nim solidne ochłodzenie i nawet część liści pożółkła od zimna, potem upały a teraz od wielu dni deszcz i chwilami solidne wiatry.
ElzbietaaG - Elu Sprekelia i mnie się spodobała juz w ub roku dlatego kupiłam cebule choć ciężko było płacić bo są dość drogie jak dla mnie.
Locutus - Jurek szkoda,że sa problemy z otwieraniem fotek .
Moje fotki są w albumach na Picasa Web Albums
a zwierzątka tutaj >>> https://picasaweb.google.com/1096026646 ... TANADZIACE
Margo2 - Gosiu przetaczniki same w sobie sa ładne, a że wiosną dość szybko część zakwita i to w moich ulubionych kolorach dlatego je mam.
Widoczki z oddali takie ogólne sobie życzyłaś więc proszę

Ostatnie częste opady niektórym służą, chwastom tez a pielić nie ma kiedy ani jak bo ciągle pada.
Już mamy dość deszczu my ... i roślinność też.
Rabata z niskimi nasadzeniami pod jabłonią ( papierówka) Z tyłu za tymi szybami rosną ogóreczki - juz pięknie kwitną

Pęcherznica prowadzona na ala pień potrzebuje pilnej korekty dla ładnego pokroju góry.
Wierzba mandżurska z domkiem dla pszczół murarek wymaga drastycznego przecięcia bo większość gałęzi u góry jakos się zestarzała i potrzebuje odnowienia. Jeszcze ciut poczekamy aby szarpanie gałęziami nie zaszkodziło jajeczkom, które złozyły małe pszczółki w rurkach trzcinowych.
Z tyłu za kompozycją jest rząd porzeczek czarnych, czerwonych i złotych. nad nimi góruje kilka drzew owocowych
Rabata z wysokimi trawami podsadzona liliowcami a dołem miodunką.
Ubiegłej jesieni wykopałam 2 duże kępy traw i posadziłam tam sporo rożnych tojadów. Ciekawe czy się zaaklimatyzują - większość to rośliny od forumowiczów bo swoje prawie wszystkie straciłam z racji choroby na poprzedniej rabacie gdzie rosła większość tojadów.
Po lewej trochę bylin i górujący nad nimi słonecznik wierzbolistny
przesuwając się w lewo mam taki widoczek
najniższe piętro to jałowiec sabiński... tak się rozłożył tej wiosny,że mąż musiał solidnie dół podciąć aby można było dojść do rabaty bo za nim bo rosną maliny jesienne i poziomki które obficie owocują i podjadamy je.
--------------------------------------------------------------
Zrobiło się późno więc pozostałe posty dokończę jutro .
Pozdrawiam wszystkich życząc poprawy pogody - ja deszczu mam dość. Przed nim solidne ochłodzenie i nawet część liści pożółkła od zimna, potem upały a teraz od wielu dni deszcz i chwilami solidne wiatry.
- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Witaj
Bardzo ładna rabata z trawami i liliowcami 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

śliczne przetaczniki i ja mam malutkie sadzonki muszę przesadzić je hosty je zakryły i nie mogą przebić się do słońca, zapomniałam o nich.
pozdrawiam

- wielkakulka
łał, ale cudny i zadbany ogród. Nie odczuł suszy, chyba, ze u Ciebie pada deszczyk. U mnie pokropiło rano i juz przestało 

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13

Fajne te ogóle widoczki

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- wielkakulka
Krysiu ukorzeniam - chyba sie uda, wiec jak tylko będę pewna, że bedą osły, wyslę...wiesz, te zaległe...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Z przyjemnością obejrzałam dawno niewidziane zakątki. Ogród wypiękniał i nabrał harmonii, nie chce się wychodzić z takiego pięknego i zadbanego obejścia