Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Jak ja mogłam nie kupić Flashpoint-niesamowicie wygląda .Trzeba to niedopatrzenie naprawić.Spacer był samą przyjemnością.Widzę,że floksy też już kwitną i pachną. :wit
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana, chwalisz moje lilie, popatrz na swoje!!!
Reszta roślin równie cudna :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga Twoje lilie powalają wysokością, liczbą kwiatów, ich wielkością i różnorodnością. Przecież te białe z ciemnym środkiem na pierwszym zdjęciu to jakaś bajka. A może one są właśnie bordowe i mają biały brzeg.. ;:224 . W każdym razie tak czy tak boskie! A ta cała armia, o którą pytałam kilka dni temu ;:oj . Do tego przeszłam kilka wątków do tyłu a tam torcik. I po co ;:223 . Właśnie obiad zjadłam...a po nim mógłby być deser. A taki to na bank:). Ja może nie w temacie ogrodowym - ale sama robiłaś bezę ;:65 ?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Flashpoint zapisałam, wow ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu współczuję Ci bardzo zębatych amatorów cebul..... potrafią naprawdę nieźle dokuczyć..... takie piękne kwiaty zostają zniszczone...... u mnie na szczęście nie ma z nimi kłopotu, cebule sadzę bezpośrednio do gruntu.... Ale u mnie w okolicy mnóstwo kotów, wiec wyłapują wszystko co małe i się rusza 8-) :lol:

Marysiu ciesze się bardzo, że wizyta u mnie spowodowała Twój dobry humor ;:196 Ja również bardzo pozdrawiam ;:167

Jolu mam nadzieję, że te lilijki, które pozostały pięknie się rozrosną.... może też pozostały jakieś cebule potomne i w przyszłym roku się pokażą.... U mnie tak było, że w zeszłym roku nie pokazało się kilka odmian, a w tym roku są..... młodziutkie cebulki, rozrosły się przez sezon i pięknie zakwitły :D

Agatko jak zawsze jesteś niesamowita :;230 ;:196
Karetek jeszcze nie było, ale faktycznie zdarza się, że przechodnie zatrzymują się i podziwiają lilie..... ostatnio miałam nawet gościa..... taka daleka sąsiadka, którą nawet nie bardzo znam, jedynie z widzenia, spotkała mnie na ulicy i mówi..... ,,Przepraszam bardzo, ale muszę się przyznać, wtargnęłam dziś raniutko do pani ogródka, pospacerowałam, posiedziałam na huśtawce i jestem jeszcze bardziej chora niż byłam,, :;230 Ja w tym czasie jeszcze spałam :;230

Jadziu to bardzo dobrze, że Twoje lilie jeszcze nie wszystkie kwitną.... będziesz miała je dłużej.... u mnie jakieś szaleństwo.... kwitną te, które zawsze zakwitają w sierpniu..... a później co.... wykwitną się teraz wszystkie na raz, a później będzie pustka....
Pachnie niesamowicie..... jakby wylało się wiadro perfum :;230

Aniu Twoje Flashpoint będą wielką kępą i to szybciej niż się spodziewasz.... one rozrastają się naprawdę błyskawicznie :D
One i u mnie w pierwszym roku były dużo niższe...... te młodsze cebulki wydają niższe roślinki, dzięki temu kępa wygląda jak wodospad...... Od takich mojego wzrosty kaskadami schodzą w dół , aż do wysokości 30 cm nad ziemię :D
Aniu jeśli możesz się podzielić ze mną pająkiem to będę przeszczęśliwa..... straszną mam na nie ochotę ;:196 A czym ja mogę Ci się zrewanżować???

cdn.... :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

O rany jakie lilie ;:oj
Już czuję jaki tam musi być zapach.
Skorzystałam z przepisu na torcik.
To znaczy może kiedyś skorzystam ;:306
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Rzeczywiście zdjęcia z 'Flashpoint' robią wrażenie ;:oj Nie tylko lilia, która sama w sobie jest piękna ale właśnie ta kaskadowość, która sprawia wrażenie, jakby to był krzew liliowy :!:
Na piątym zdjęciu są rudbekie. Ale mnie zainteresował liliowiec ucięty w połowie, bo nie zmieścił się w kadr. Ma ciekawy winny kolor. Pokazywałaś go już wcześniej?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aga, widoki z Twojego ogrodu smerfastyczne :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aguś ;:167 jestem na bieżąco w Twoim wątku ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aguś po długich poszukiwaniach w końcu chyba znalazłam iglaka, o którego kiedyś pytałam. Ten co rośnie do góry nogami :;230 Wydaje mi się, że jest to jałowiec Blaauw. Właśnie poszukuję jakiegoś dorodnego krzaczorka :heja
Zaraziłam się bardzo tym iglakiem u Ciebie, chociaż raczej za nimi nie przepadam :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Flashpointa również sobie zapisałam na jesienne zamówienie do końca sezonu jeszcze jakieś sie uzbierają np. Conca d or.Powoli zaczynają festiwal również moje lelijki .Miałam już nic nie kupować :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Linetko bardzo się cieszę że znów u mnie jesteś ;:196 Lilie to moje ukochane kwiaty, cieszę się, ze podobają Ci się :D Jesienią czeka mnie sporo przesadzania, bo już mocno się rozrosły i nie mieszczą sie w obecnych miejscach ...

Milenko Flashpoint bardzo polecam..... jest wyjątkowa pod każdym względem..... pachnie bajecznie, zawsze jest obsypana masą kwiatów i szybko tworzy piękne bogate kępy .....
Jestem pewna, że będziesz nią oczarowana :D

Zosiu u Ciebie jeszcze nie zakwitły???

Grażynko bardzo miło mi słyszeć takie pozytywne słowa o moich liliach, dziękuję ;:196

Aniu bardzo się cieszę, że podoba Ci się w moim ogródku i cieszę się , że zaglądasz ;:196

Tajeczko lilie kwitną na wyścigi, zakwitły nawet te, które przeważnie kwitną w połowie sierpnia.... obawiam się, się że następny miesiąc będzie bez tych pięknych kwiatów :? Sporo już przekwitło, dziś kolejne ogławiałam.....

Miłeczko bardzo współczuję Ci plagi poskrzypki. Ja miałam tak mało, że spokojnie mogłam wyzbierać ręcznie. Jeśli u Ciebie tak ich dużo to jak najbardziej można pryskać.... np. Karate, Actellic, Owadofos, Talstar....

Mariolu dziękuję.Cieszę się bardzo, że podoba Ci się ;:196

Aniu miło mi bardzo, ze przyjemnie spacerowało Ci się po moich alejkach ;:196 Na Falstaf bardzo Cię namawiam, to wspaniała odmiana...
Floksy faktycznie zaczynają kwitnąć, bardzo kolorowo i pachnąco jest teraz w ogródku :D

Moniś dziękuję ;:196 Lilie kocham i zawsze wypatruję ich w innych ogrodach :D
Ciebie również bardzo pozdrawiam ;:167

Kilka obrazków :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu ta róża to Nostalgia?
Jakaż ona jest cudna, ma bardzo dużo kwiatów . ;:167
Jak jej mogłam u Ciebie wcześniej nie zauważyć? :)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Agnieszko, cudna Nostalgia !!! Ja czekam na dugie kwitnienie :tan
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika