Ogródek AGNESS
Re: Ogródek AGNESS
Jak ja mogłam nie kupić Flashpoint-niesamowicie wygląda .Trzeba to niedopatrzenie naprawić.Spacer był samą przyjemnością.Widzę,że floksy też już kwitną i pachną. 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochana, chwalisz moje lilie, popatrz na swoje!!!
Reszta roślin równie cudna
Pozdrawiam Cię serdecznie
Reszta roślin równie cudna

Pozdrawiam Cię serdecznie

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga Twoje lilie powalają wysokością, liczbą kwiatów, ich wielkością i różnorodnością. Przecież te białe z ciemnym środkiem na pierwszym zdjęciu to jakaś bajka. A może one są właśnie bordowe i mają biały brzeg..
. W każdym razie tak czy tak boskie! A ta cała armia, o którą pytałam kilka dni temu
. Do tego przeszłam kilka wątków do tyłu a tam torcik. I po co
. Właśnie obiad zjadłam...a po nim mógłby być deser. A taki to na bank:). Ja może nie w temacie ogrodowym - ale sama robiłaś bezę
?

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Flashpoint zapisałam, wow

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu współczuję Ci bardzo zębatych amatorów cebul..... potrafią naprawdę nieźle dokuczyć..... takie piękne kwiaty zostają zniszczone...... u mnie na szczęście nie ma z nimi kłopotu, cebule sadzę bezpośrednio do gruntu.... Ale u mnie w okolicy mnóstwo kotów, wiec wyłapują wszystko co małe i się rusza
Marysiu ciesze się bardzo, że wizyta u mnie spowodowała Twój dobry humor
Ja również bardzo pozdrawiam
Jolu mam nadzieję, że te lilijki, które pozostały pięknie się rozrosną.... może też pozostały jakieś cebule potomne i w przyszłym roku się pokażą.... U mnie tak było, że w zeszłym roku nie pokazało się kilka odmian, a w tym roku są..... młodziutkie cebulki, rozrosły się przez sezon i pięknie zakwitły
Agatko jak zawsze jesteś niesamowita
Karetek jeszcze nie było, ale faktycznie zdarza się, że przechodnie zatrzymują się i podziwiają lilie..... ostatnio miałam nawet gościa..... taka daleka sąsiadka, którą nawet nie bardzo znam, jedynie z widzenia, spotkała mnie na ulicy i mówi..... ,,Przepraszam bardzo, ale muszę się przyznać, wtargnęłam dziś raniutko do pani ogródka, pospacerowałam, posiedziałam na huśtawce i jestem jeszcze bardziej chora niż byłam,,
Ja w tym czasie jeszcze spałam
Jadziu to bardzo dobrze, że Twoje lilie jeszcze nie wszystkie kwitną.... będziesz miała je dłużej.... u mnie jakieś szaleństwo.... kwitną te, które zawsze zakwitają w sierpniu..... a później co.... wykwitną się teraz wszystkie na raz, a później będzie pustka....
Pachnie niesamowicie..... jakby wylało się wiadro perfum
Aniu Twoje Flashpoint będą wielką kępą i to szybciej niż się spodziewasz.... one rozrastają się naprawdę błyskawicznie
One i u mnie w pierwszym roku były dużo niższe...... te młodsze cebulki wydają niższe roślinki, dzięki temu kępa wygląda jak wodospad...... Od takich mojego wzrosty kaskadami schodzą w dół , aż do wysokości 30 cm nad ziemię
Aniu jeśli możesz się podzielić ze mną pająkiem to będę przeszczęśliwa..... straszną mam na nie ochotę
A czym ja mogę Ci się zrewanżować???
cdn....

Marysiu ciesze się bardzo, że wizyta u mnie spowodowała Twój dobry humor

Jolu mam nadzieję, że te lilijki, które pozostały pięknie się rozrosną.... może też pozostały jakieś cebule potomne i w przyszłym roku się pokażą.... U mnie tak było, że w zeszłym roku nie pokazało się kilka odmian, a w tym roku są..... młodziutkie cebulki, rozrosły się przez sezon i pięknie zakwitły

Agatko jak zawsze jesteś niesamowita

Karetek jeszcze nie było, ale faktycznie zdarza się, że przechodnie zatrzymują się i podziwiają lilie..... ostatnio miałam nawet gościa..... taka daleka sąsiadka, którą nawet nie bardzo znam, jedynie z widzenia, spotkała mnie na ulicy i mówi..... ,,Przepraszam bardzo, ale muszę się przyznać, wtargnęłam dziś raniutko do pani ogródka, pospacerowałam, posiedziałam na huśtawce i jestem jeszcze bardziej chora niż byłam,,

Jadziu to bardzo dobrze, że Twoje lilie jeszcze nie wszystkie kwitną.... będziesz miała je dłużej.... u mnie jakieś szaleństwo.... kwitną te, które zawsze zakwitają w sierpniu..... a później co.... wykwitną się teraz wszystkie na raz, a później będzie pustka....
Pachnie niesamowicie..... jakby wylało się wiadro perfum

Aniu Twoje Flashpoint będą wielką kępą i to szybciej niż się spodziewasz.... one rozrastają się naprawdę błyskawicznie

One i u mnie w pierwszym roku były dużo niższe...... te młodsze cebulki wydają niższe roślinki, dzięki temu kępa wygląda jak wodospad...... Od takich mojego wzrosty kaskadami schodzą w dół , aż do wysokości 30 cm nad ziemię

Aniu jeśli możesz się podzielić ze mną pająkiem to będę przeszczęśliwa..... straszną mam na nie ochotę

cdn....

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
O rany jakie lilie
Już czuję jaki tam musi być zapach.
Skorzystałam z przepisu na torcik.
To znaczy może kiedyś skorzystam

Już czuję jaki tam musi być zapach.
Skorzystałam z przepisu na torcik.
To znaczy może kiedyś skorzystam

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Rzeczywiście zdjęcia z 'Flashpoint' robią wrażenie
Nie tylko lilia, która sama w sobie jest piękna ale właśnie ta kaskadowość, która sprawia wrażenie, jakby to był krzew liliowy
Na piątym zdjęciu są rudbekie. Ale mnie zainteresował liliowiec ucięty w połowie, bo nie zmieścił się w kadr. Ma ciekawy winny kolor. Pokazywałaś go już wcześniej?

Na piątym zdjęciu są rudbekie. Ale mnie zainteresował liliowiec ucięty w połowie, bo nie zmieścił się w kadr. Ma ciekawy winny kolor. Pokazywałaś go już wcześniej?
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aga, widoki z Twojego ogrodu smerfastyczne 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Aguś
jestem na bieżąco w Twoim wątku 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Aguś po długich poszukiwaniach w końcu chyba znalazłam iglaka, o którego kiedyś pytałam. Ten co rośnie do góry nogami
Wydaje mi się, że jest to jałowiec Blaauw. Właśnie poszukuję jakiegoś dorodnego krzaczorka
Zaraziłam się bardzo tym iglakiem u Ciebie, chociaż raczej za nimi nie przepadam

Zaraziłam się bardzo tym iglakiem u Ciebie, chociaż raczej za nimi nie przepadam

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Flashpointa również sobie zapisałam na jesienne zamówienie do końca sezonu jeszcze jakieś sie uzbierają np. Conca d or.Powoli zaczynają festiwal również moje lelijki .Miałam już nic nie kupować 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Linetko bardzo się cieszę że znów u mnie jesteś
Lilie to moje ukochane kwiaty, cieszę się, ze podobają Ci się
Jesienią czeka mnie sporo przesadzania, bo już mocno się rozrosły i nie mieszczą sie w obecnych miejscach ...
Milenko Flashpoint bardzo polecam..... jest wyjątkowa pod każdym względem..... pachnie bajecznie, zawsze jest obsypana masą kwiatów i szybko tworzy piękne bogate kępy .....
Jestem pewna, że będziesz nią oczarowana
Zosiu u Ciebie jeszcze nie zakwitły???
Grażynko bardzo miło mi słyszeć takie pozytywne słowa o moich liliach, dziękuję
Aniu bardzo się cieszę, że podoba Ci się w moim ogródku i cieszę się , że zaglądasz
Tajeczko lilie kwitną na wyścigi, zakwitły nawet te, które przeważnie kwitną w połowie sierpnia.... obawiam się, się że następny miesiąc będzie bez tych pięknych kwiatów
Sporo już przekwitło, dziś kolejne ogławiałam.....
Miłeczko bardzo współczuję Ci plagi poskrzypki. Ja miałam tak mało, że spokojnie mogłam wyzbierać ręcznie. Jeśli u Ciebie tak ich dużo to jak najbardziej można pryskać.... np. Karate, Actellic, Owadofos, Talstar....
Mariolu dziękuję.Cieszę się bardzo, że podoba Ci się
Aniu miło mi bardzo, ze przyjemnie spacerowało Ci się po moich alejkach
Na Falstaf bardzo Cię namawiam, to wspaniała odmiana...
Floksy faktycznie zaczynają kwitnąć, bardzo kolorowo i pachnąco jest teraz w ogródku
Moniś dziękuję
Lilie kocham i zawsze wypatruję ich w innych ogrodach
Ciebie również bardzo pozdrawiam
Kilka obrazków

Milenko Flashpoint bardzo polecam..... jest wyjątkowa pod każdym względem..... pachnie bajecznie, zawsze jest obsypana masą kwiatów i szybko tworzy piękne bogate kępy .....
Jestem pewna, że będziesz nią oczarowana

Zosiu u Ciebie jeszcze nie zakwitły???
Grażynko bardzo miło mi słyszeć takie pozytywne słowa o moich liliach, dziękuję

Aniu bardzo się cieszę, że podoba Ci się w moim ogródku i cieszę się , że zaglądasz

Tajeczko lilie kwitną na wyścigi, zakwitły nawet te, które przeważnie kwitną w połowie sierpnia.... obawiam się, się że następny miesiąc będzie bez tych pięknych kwiatów

Miłeczko bardzo współczuję Ci plagi poskrzypki. Ja miałam tak mało, że spokojnie mogłam wyzbierać ręcznie. Jeśli u Ciebie tak ich dużo to jak najbardziej można pryskać.... np. Karate, Actellic, Owadofos, Talstar....
Mariolu dziękuję.Cieszę się bardzo, że podoba Ci się

Aniu miło mi bardzo, ze przyjemnie spacerowało Ci się po moich alejkach

Floksy faktycznie zaczynają kwitnąć, bardzo kolorowo i pachnąco jest teraz w ogródku

Moniś dziękuję

Ciebie również bardzo pozdrawiam

Kilka obrazków

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu ta róża to Nostalgia?
Jakaż ona jest cudna, ma bardzo dużo kwiatów .
Jak jej mogłam u Ciebie wcześniej nie zauważyć?
Jakaż ona jest cudna, ma bardzo dużo kwiatów .

Jak jej mogłam u Ciebie wcześniej nie zauważyć?

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Agnieszko, cudna Nostalgia !!! Ja czekam na dugie kwitnienie 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko piękne róże, a Nostalgię stale spotykam ale jej nie mam