Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 2

Post »

Trzymam kciuki za walkę z boreliozą. Od tych, którzy to przeszli, słyszałam, że daje w kość objawami, ale jakoś antybiotyki poradziły sobie, choć niektóre objawy ustępowały dość długo, zwłaszcza te neurologiczne. Ale przeszło. To najważniejsze.
Buziaczki.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Milenko będzie dobrze. Może okaże się że wcale jej nie masz. Trzymam za to mocno ;:333 . Zaniedbywaniem się nie martw, każdy z nas to zrozumie. Jakie masz roślinki do wkopania?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Milenko,piękne masz hortensje super wraca się do twojego ogrodu ,mój mąż też mi nazbierał jeżyn i już zrobione są kompociki obiecał,że w poniedziałek jeszcze mi nazbiera ,on ma większą cierpliwość do zbierania niż ja, a ja to wszystko zamykam w słoiczki, przykro mi z powodu boleriozy ale może się to nie potwierdzi,pozdrawiam i życzę zdrowia :wit ;:196
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Milenko :wit
Moja mama miała strasznie dużo testów badań, i nie wie na 100% czy ma bolerioze. Brała różne antybiotyki, objawy ustąpiły, ale tak do końca to nie było wiadomo czy ma tą chorobę. Kochana, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ;:196

Twój ogród kwitnie!!! Staja sie co raz piękniejszy!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aniu - dzięki Kochana ;:196 W poniedziałek idę do lekarki w Karpackiej przychodni, zobaczymy, co powie, to bardzo mądra kobieta :-)
Madziu - z nowych nabytków mam dwie jeżówki, floksa, krwawnik, dwie poziomki, przetacznik, jasnotę Beacon Silver, sadźca purpurowego, 3 clematisy, winobluszcz Star Showers. Wczoraj wreszcie we trójkę z moją Mamą wsadziliśmy tego sporego rododendrona, myśleliśmy, że będzie trzeba stłuc donicę, w której rósł 3 sezony, ale na szczęście opity, po całej nocy w skrzyni z wodą ładnie z niej wyskoczył :) Dziś u mnie upał, trochę za ciepło jak dla mnie na sadzenie, może pod wieczór chociaż coś uda się zasadzić.
Martuś - jeżyn niby wysyp, ale zawsze ktoś jest przede mną :wink: więc zbieram za każdym porcję nie większą niż na 2-3 deserki. Najbardziej smakują mi właśnie świeże - np. z lodami waniliowymi mniaaam :D Dziękuję za miłe słowa, roślinki od Ciebie cały czas mi o Tobie przypominają, a najbardziej chyba do serca mi przypadł zebrinus ;:167
Reniu - dlatego właśnie nie szłam od razu po ugryzieniu do lekarza, lekarze przeważnie od razu aplikują antybiotyki, które sieją ogromne spustoszenie w organizmie, a przecież nie zawsze kleszcz wyrządza krzywdę. Polecam bardzo ciekawą stronkę o boreliozie klik. Dziękuje, że wpadłaś! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Miluś ,miejmy nadzieję ,że to nie ta paskudna choroba .Bardzo Ci współczuję ,że musisz to wszystko przechodzić ,ale nie możesz się zamartwiać ,bo to Ci w niczym nie pomaga i tylko masz nerwy zszarpane .Milenko będzie dobrze zobaczysz ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witaj niedzielnie cudowny widok hortensji wieczorkiem...moje też muszę podpierać ale nie mam koszy takich jakie widzę u Ciebie...
ło matko jeżyny już dawno ich nie widziałam tutaj chyba w lasach ich brak...tak gdzie przedtem mieszkałam było pełno... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Witaj Mileno.
Ja w sprawie boreliozy,napisz do mnie ,może cos podpowiem.W styczniu sama przez to przechodziłam.
Ogród masz bardzo fajny a Jaworze blisko.Pozdrawiam.Teresa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko to sporo masz do wsadzenia :) Ja też zamówiłam clematisy. Mają mi przyjść pod koniec tygodnia. Koniecznie muszę kupić jeszcze lilie i cebule tulipanów i hiacyntów. Wsadzę też cebule które wyjęłam wiosną. No i chciałabym posadzić wreszcie truskawki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam wrażenie że tak mało czasu zostało. Przez to myślenie o jesieni chyba.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Milenko ogród pięknieje z dnia na dzień...brawo ;:138
Co do Boreliozny...trzymam kciuki aby się okazało że to jednak nie to ;:168
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Milenko - jeżeli to mądra lekarka ,a wierzę, ze tak jest ;:108 - to rozpozna czy to jest świeża borelka ( z kwietnia). I z dwojga złego lepiej , aby była to świeża - nie zdąży narobić zbyt wiele szkód- tak było w moim przypadku - ;:108 przeszłam 3 miesięczna kurację antybiotykiem i mam ją zaleczoną. Wyniki dobre.

Trzymam jednak kciuki abyś nie miała jej wcale i proszę nie czytaj w internecie na jej temat ;:180 bo się dopiero rozchorujesz. Bądź mądrzejsza ode mnie :;230
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ewcia dobrze mówi ,do internetu w tej sprawie nie zaglądaj ;:162 ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

To fakt Milenko, ja też przeszłam 3 m-ce antybiotykami i po wszystkim w zasadzie, będzie dobrze :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Milenko. Jak tam u lekarza??
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold