Moniś,a to tylko troszkę fotek...jeszcze mnóstwo czekaNiunia1981 pisze:Ale posypałaś fotkami.
Truskawki ogromniaste i te maki ;
Zdrówka kochana, dbaj o siebie ;

Szkoda tylko,że te maki takie nietrwałe.
Dziękuję

Wiesz-jak chodzę i coś grzebię,to nie mam wrażenia,że się przemęczam...dopiero jak wrócę i usiądę...raflezja pisze:Jolu!
Piękne widoki ogrodowe.
U Ciebie jest tak kolorowo i...dziewiczo.
No, wiadomo, Suwalszczyzna!
Nie przemęczaj się zbytnio.
Ale jak całą niedzielę przełażę w domu,lub przeleżę-to wcale nie lżej mi

Aaaa,bo to jest zdjęcie akurat tych późniejszych truskawek od Doroty,których mam w sumie niewiele-w porównaniu do swoich 'starych'...te od Doroty nie zmarzły w trakcie kwitnienia.Moje wcześniejsze ,niestety takheliofitka pisze:...
Truskawek wcale nie masz tak mało i z tego, co piszesz są bardzo smaczne.
Widzę, że masz pomocnika, więc nie muszę Cię upominać, abyś zbytnio nie szalała w ogrodzie.

Ale plon jakiś jest.Sobie wystarczy-z takiej plantacji.
Wiesz-z tymi pomocnikami to różnie bywa

Czekam na kwitnienie fioletowej róży z Obi.Ale pewnie w tym roku mi nie zakwitnie,bo jakaś mizerota...Ciekawe jaki będzie kolor.katharos pisze:Pięknie kwitnąco u ciebie. Rumbę też mam jest przepiękna, w miarę kwitnienia kwiat robi się jakby przypalony od słońca...czerwony się zrobi.
Dalia co prawda inna ale urody jej odmówić nie można....
Fajnie że dobrze się czujesz, cukrzyce ja też miałam, ale nie musiałam się kłuć i dobrze się czułam.Ale że nie przytyłas nawet 10 kilo : Ja miałam po ponad 20...ale dzieci same ważyły po 4 bez kilku deko.No i co prawda troszkę mi zostało ;No a ty już jesteś prawie na wylocie...jak już będzie po wszystkim i będziesz na siłach to koniecznie pokaż nam tego kwiatuszka...
Czuję się dobrze,ale ten cukier muszę mierzyć

Moje dzieci też nie małe się rodziły.Monika 3.650,a Michał 4.550

Co do Maluszka,to miałam Wam pokazać fotkę w 3D,bo na ostatniej(rodzinnej!) wizycie-pani ginekolog zrobiła fotkę Małemu...ale powstrzymałam się...by nie zapeszyć.Niech się najpierw szczęśliwie urodzi

Ale pucaty z niego gość i podobny do Michasia

justus27 pisze:Jolu - truskawkowe zbiory jakże udane ;
W ogrodzie kolorowo.
A na parapetach królują skrętniki.
Po prostu ślicznie jest...
Aj,z tymi skrętnikami...kilka uśmierciłam w zimę.Kwitną nieliczne.Gdyby one mniej miejsc zajmowały....zdobyłabym inne.Bo bardzo mi się podobają.
Parapety teraz zaczynają tonąć w kwiatach storczyków...bo po zimowej przerwie-zapączkowały obficie

A tu znowu ogrodowo...

Miłego popołudnia