Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Irysy i chabry, sielsko-anielsko ;:167 Nawet nie wiedziałam, że to niebieskie to chabry a też je mam i teraz wiem co to ;:333
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iryski piękne :wink:
liliowce z chabrami sielsko wyglądają i piękne kontrastowe połączenie :)
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdjęcia Twojego ogrodu to miód na oczy ;:108 . Jest pięknie! Rododendrony, azalie. No i chabry, przepiękne. ;:63. W doskonałej kompozycji.
A iryski chyba we wszystkich możliwych kolorach.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nazwy roślin są o tyle istotne, że pomagają się rozeznać, co w ogrodzie już jest :wink: Znam na pewno imiona róż, bo na nich zależy mi najbardziej-inne niekoniecznie się trzymają pamięci. Ostatnio złapałam się na tym, że nie pamiętam od razu, której roślinie się przyglądam. Najpierw pojawia się zwykle nazwa gatunku po łacinie :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś ja chabry bardzo lubię, mam je w kilku miejscach w ogródku, ba nadają cudownej zwiewności kompozycjom.... no i ten bajeczny ostro chabrowy kolorek :D Cieszę się, ze moje fotki spowodowały, że choć troszkę Ci się spodobały ;:196

Madziu podpowiem Ci z chabrami, że jeśli je przytniesz niziutko po kwitnieniu to późnym latem zakwitną Ci jeszcze raz :D

Aniu bardzo lubię ten zestaw, ja kocham kontrastowe kolorki i ta kompozycja jest jedną z moich ulubionych. Mam jeszcze jedno podobne zestawienie, liliowiec z niebieskim bodziszkiem , ale bodziszek jeszcze nie kwitnie....liliowiec już zaczyna :D

Karolinko witaj :wit Dziękuję Ci za tak miłe słowa o moim ogródku, bardzo cieszy jeśli komuś podoba się to, co tworzymy z sercem :D Irysków faktycznie mam sporo, niskie już przekwitły, teraz zaczyna się królowanie wysokich.... jeszcze większość w pąkach...ale to już lada chwila :D

Ewuniu bardzo podziwiam wszystkich, którzy znają nazwy swoich roślin..... ja niestety zapominam a i często nie jestem w stanie odróżnić odmian, tak jak jest np przy żurawkach..... na początku starałam sie zapamiętać... ale później wymiękłam, bo wiele odmian jest bardzo podobnych a nawet te same rosnące w różnych warunkach wyglądają całkiem inaczej..... pamiętam tylko te bardzo charakterystyczne..... podobnie jest z innymi roślinkami.... Jedynie koniecznie muszę znać nazwy swoich róż, lilii i clematisów.... staram się znać też nazwy różaneczników, ale niestety niektóre z nich mam kupione bezimiennie a tak jak wcześniej pisałam nie jest łatwo dopasować do niektórych nazwy tak są podobne do siebie odmiany.....
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

:tan Kosaćce :tan czyli to co tygryski lubią najbardziej :heja :heja .Zalamałam się kiedy w ubiegłym roku zakwitł mi tylko jeden.Mam ich sporo, ale tamta zima była mało łaskawa dla roślin i wystawiła je na próbę.W tym roku , zanim pokazały się pąki kwiatowe sprawdzałam "na macanego" które będą kwitły ;:306 i mam ;:138 dużo :heja pąków :;230
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Aga ogród tonie w kolorkach...a irysy już pięknie kwitną - A mówisz , że to dopiero początek? ;:oj o to dopiero będzie festiwal irysowy...

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

Witaj Agnieszko, wczoraj mam nadzieję że i u Ciebie pokropiło trochę. Ciekawe irysy, u nas coś skromnie w tym roku z kwiatami będzie, lilie za to chyba nadrobią, posadzone w jednym miejscu. :wit
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś , kompozycja chabra z liliowcem ;:215 mam takiego samego liliowca co się zowie Liliowiec Dumortiera :wink: z tym że podsadzony szałwią argentyńską a chaber rośnie z pęcherznicą :lol:
Iryski bardzo lubię więc będę pilnować kolejnych fotek ;:215 Aguś , nie zapominaj też o zdjęciach rh toż lada moment skończy się ich panowanie .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,u ciebie tyle kwitnie jak w pełni lata,aż niesaomiwicie to wyglada.Ja czekam na jednoroczne,bo begonie zawiodły mnie niestety.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu w tym roku będziesz miała bajeczne widoki dzięki dużej ilości kwitnących irysków :D Zrehabilitują Ci się za poprzedni sezon :D Obecna zima faktycznie była bardzo dobra dla naszych roślinek, w przeciwieństwie do poprzedniej....

Jolu irysków mam całkiem sporo , bardzo je lubię, mają tak piękne kolory.... niziutkie już wszystkie przekwitły, teraz królować zaczynają wysokie :D
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam ;:196

Danusiu, Andrzejku witajcie ;:196 Faktycznie wreszcie doczekałam się deszczu.... naprawdę dobrze popadało, roślinki wspaniale napojone, na kilka dni im starczy :D
Lilie jeszcze troszkę i też zakwitną...... na pewno będą bajecznie wyglądały w tak dużej grupie .... będę zaglądała z ciekawością :D

Eluniudzięki za nazwę mojego liliowca.... mam go od wielu, wielu lat , to pierwszy liliowiec w moim ogródku :D
Rh jeszcze pokażę na pewno.... na razie muszę zrobić przerwę, bo ostatnio to one królowały na moich zdjęciach i nie chciałabym, żeby się Wam znudziły :lol:

Małgosiu tak mi przykro, że masz problem z begoniami w tym roku.... zawsze miałaś takie piękne, ja wciąż mam nadzieję, ze jednak nadrobią.... może troszkę później , ale będą równie piękne jak zawsze....
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Moje liliowce jeszcze w pąkach. A u ciebie widzę, że kwitną w swoim wielkim bogactwie, nawet dziecko mojego irysa rozpoznałam. Jego mamusia u mnie też na razie ma tylko pąki.
A chabry od ciebie Agnieszko kwitną mi bardzo pięknie. Już duża kępa się ich zrobiła, ale jakoś nie umiem im zrobić tak dobrej fotki jak twoja. :wink:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga mam pytanie czy chabry, to bylina ;:170
Tniesz je po kwitnieniu i jeszcze raz zakwitają ;:oj , to po co ja wysiałam kolejną partię chaberków..... :;230
Żebym wiedziała, to bym tego nie robiła. ;:185
Pięknie i jeszcze raz pięknie u Ciebie ;:180 ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, przepiękne widoki!
Mam nadzieję, ze kiedyś będzie mi dane odwiedzić Twoj ogrod i to najchętniej w maju ;:170
Rodusie i azalie w Twoich kompozycjach prezentują się przecudnie, rozmarzyłam się ;:170
Mogłabym w nim przesiadywać calymi popołudniami...na pewno masz jakąś ławeczkę, z której mozna podziwiać te kwitnące cuda? Pamiętam huśtawkę, tylko nie widzę jej na zdjęciach ;:131
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja mam posiane chabry jednoroczne, ale sąsiadka ma wieloletnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”