Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Danusiu, po stokroć dzięki ;:196 , zaraz dzwonię do ELi, może jeszcze jest na działce
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiadomość dla mojej wróżki Eli już przekazana, a oto ona, jak przycina tawułę, do wykopania i przewiezienia do siedliska
Obrazek
mam nadzieję, że Ela nie pogniewa się na mnie za umieszczenie jej zdjęcia w wątku ;:196

teraz już to co się dzieje w siedlisku
berberys od Eli, pięknie się zagęszcza. Dosadzę mu do towarzystwa jeaszcze 4 takie i z 3-4 z zielonymi liśćmi i będą mnie chronić przed niechcianymi wizytami dziczyzny
Obrazek

na kwitnąco, od Marysi/Maski
Obrazek

nn wyrosło przy skalnicy na skalniaku
Obrazek

delosperma
Obrazek
z doniczki 9cm wyrosło takie monstrum w jeden rok.

Obrazek

Obrazek

druga, kupiona również w doniczce 9cm, stoi w miejscu i raczy jednym kwaitkiem
Obrazek

Obrazek
wstyd się przyznać, ale NN

dzierawiec
Obrazek

dzwoneczek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ostatnie irysy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

Sosny, piaski czyli nasze klimaty ;:108 , fajne masz to siedlisko, a ile jeszcze miejsca wolnego :wink:
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Marzenko a ja mam pytanie związane z hibiskusem
zimowałeś je już ;:7
Ja 2 razy podchodziłam do nich i zawsze zimą mi padły ;:145
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko u Ciebie coraz piękniej i coraz bardziej kolorowo ;:oj a jak idzie hodowla piwonii? kwitły w tym roku :?:
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

To małe na Rodku wygląda mi na mączlika. jeśli za mocno się rozpleniło trzeba prysnąć owadobójczym
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Marzenko dużo masz piwoni ? jak chcesz różową i białą z różową plamką to mogę Ci dać - ja pozbywam się bylin :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Marzenko odetchnęłam ,nawet nie wyobrażasz sobie jak czekałam na fotki dzwonka drobnego,super 2 kolorki niebieski i biały ;:167
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marzenko, wybacz, że dopiero teraz... na szkodniki zastosuj systemiczny Mospilan - skuteczny i szybko załatwi co trzeba :)
Ściskam!
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Koniecznie muszę sobie sprawić dziurawiec! Pięknie u Ciebie wygląda ;:173
Ja lubię takie "zielne" dodatki w moim chaosie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie we wtorkowy ranek. O 6tej przeszła nad siedliskiem nawałnica, ściana deszczu dosłownie. Zboża położone ;:185 , znów będą byle jakie żniwa i plony.
Dla roślin w siedlisku deszcz był juz potrzebny, bo po 5ciu dniach tropików zaczynały smętnie zwieszać łepki. Nawet świerk przyrost na przewodniku miał klapnięty ;:145

Dana58, siedlisko, to kiedyś pole uprawne, gdzie dziadek siał żyto, bo nic innego nie dawało rady urosnąć. Razem 8400m2. Nie planuję całości zagospodarowywać i uprawiać. Skupiam się tylko na najbliższym sąsiedztwie domu. Piaski, tak żółte, sypkie, idealne do piaskownicy. Zapraszam więc do odwiedzin

Renatko, hibiskusy kupowałam rok temu wiosną, były tanie w marketach. Kwitnące kupiłam. Potem kwitły pod koniec lata i teraz znów. Muszę je wreszcie poprzesadzać. Latem na zewnątrz były. Trochę mszyce im dokuczały, ale postąpiłam jak z mszycami na różach i spokój. Może to letnie przebywanie na zewnątrz je wzmocniło?
Datury muszę podkarmić, bo stoją w miejscu, a mają deszczu dużo i słońca, to tylko jedzenia pewnie im potrzeba.

Przemku, nie mam kwiatów piwonii. Miałam 3 pączki i już nie mam. Ale do sierpnia zrobię dla nich specjalną rabatę nieopodal altany, powsadzam i będę czekać. Będę CIę na bierząco informować o moich wynikach hodowli ;:196

EwaM, już zadziałała Ela i popryskała na owady. Szkoda by było, gdyby rodek się pochorował od tego towarzystwa. Pięknie kwitł, teraz ma wielkie przyrosty. Aż oczy się śmieją na jego widok.

Ewa/mewa, juz PW posłałam i chętnie skorzystam z propozycji.

Marzenko, dzwoneczki są urocze. Dziękuję. Zadomowiły sie na skalniaku i widać przeżyły zimę i kwitną. One się rozsiewają? Jak o nie zadbać, żeby za rok też nas cieszyły?

Agnieszko, rzutem na taśmę , tóż przed wylotem zajrzałam do Ciebie. Dzięuję, ze w natłoku spraw przed wakacjami zajrzałaś do mnie z radą. Oprysk już zrobiony u Eli, a ja musze dziś do ogrodniczego się wybrać i ratować wierzbę Hakuro. Choć w jej miejscu widziałabym migdałka na pniu. Poi jednak wierzba jest to musi być ona. Już nie mam siły na przesadzanie jej.

Miłeczko, chętnie kawałek Ci podeślę, bo przybyło go od tamtego roku. On sam do mnie przyszedł

Miłego dla wszystkich
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem, podgladam, podziwiam, komentarz potem, bo lecę do ogrodu pozbywszy się obu dziewczynek z domu :heja
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, moje dziecko też wyeksmitowane do przedszkola. I co z tego, jak jak ja pracy przyjechałam. Prezes w tym tygodniu znów jest, ale zapraszam na odpoczynek na Twoje ławeczce u mnie. Po małej renowacji, pewnie nie do końca zgodnej z Twoją wizją, w trakcie malowania
Obrazek
Azja zatwierdzała impregnat
Obrazek
nowe oblicze ławeczki
Obrazek
róża sama tak ułozyła sobie gałęź na ławeczce
Obrazek
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marzenko miło mieć taką wróżkę :) dbaj o nią i pielęgnuj :wink:

Ławka bardzo ładnie odnowiona a róża idealnie tam pasuje. Marzy mi się taka pod bzami :)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Marzenko ławeczka bardzo ładna, sama podobnej poszukuję ;:173 Idziesz do przodu jak burza, podziwiam Cię ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”