Mufka - ogrodowe marzenia...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia...

Post »

Myślę, że możesz już pokazać ogród :D Stęskniłam się za jego widokiem. Zdjęcia z Łazienek piękne, ale to nie to samo, co dzieło własnych rąk i wyobraźni.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, urocze zdjęcia - widać, że miło spędziłyście czas :)
Czekam niecierpliwie na nasze jutrzejsze spotkanie! Pogoda póki co łaskawa - nie pada :)
Spokojnej nocy!
A
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Witajcie wieczorową porą. Byłam na działeczce, ale tak okrutnie lało, że wróciłam szybko, bo suchych ubrań w końcu zabrakło ;:306
Zrobiłam jednak z dużym poświęceniem trochę zapłakanych, deszczowych zdjęć i zaraz je wstawię :heja

Aniu Annes 77 te tulipany z niezapominajkami zawojowały również moje serce ;:167

Aniu sweety, ja do Łazienek mogę jechać choćby codziennie i nigdy mi się nie nudzi. Zawsze można tam znaleźć coś pięknego, nowego, ciekawego. A zaraz obok jest wspaniały ogród botaniczny - tam wizyta to prawie obowiązek ! :D Nie jest może tak duży jak w Powsinie, jednak pięknie dojrzały, z wiekowymi nasadzeniami i rarytasami godnymi odwiedzin ;:173

Jagódko kochana, zaraz specjalnie dla Ciebie trochę wilkowyjskich stepów. Nie jest to li tylko przenośnia, bo trawka zupełnie nie skoszona więc plenery istotnie nieco stepowe ;:306
Zdjęcia robiłam z narażeniem życia, bo lało jak z cebra i ziąb przenikał okrutny, aż ręce grabiały. Szkoda, że nie było nic na rozgrzewkę ;:304 W przyszłości muszę przezorniej zaopatrywać spiżarnię ;:224

Alicjo a_nie, dla wiewióreczek zabrałyśmy specjalnie całą torbę orzeszków, ale one były tak zajęte ganianiem się po drzewach, że nie bardzo mogłam uwiecznić którąś na zdjęciu. Fotograf ze mnie marny i tym razem nie udało się. Zresztą i dziecina należy do tych nieustająco biegających, więc nie było łatwo...

Asieńko miła, jesteś najnormalniej w świecie przemęczona i przepracowana ! Musisz koniecznie odpocząć i zrobić choć krótką przerwę od spraw zawodowych ! Może w nadchodzący, nieco dłuższy weekend się uda ? Pooglądasz swoje piękne roślinki i naładujesz akumulatorki nową energią. :D Bardzo się cieszę, że roślinki dobrze rosną. Jeżeli będą marudzić, napisz a wyślę kolejne. Kupiłam w tym roku nowe, niskie odmiany szałwii, więc na wiosnę można już je będzie pewnie dzielić :D

GosiuMargo2, dla mnie to też wielka radość, a zdjęcia zaraz będą :tan

Ewo majowa, już pokazuję, bo dużo roślin ocalało a nowe urosły i zakwitły ;:215

Agnieszko pogoda nam sprzyja, oby tak dalej. Cieszę się również ogromnie na jutrzejsze spotkanie i możliwość zobaczenia Twojego, pięknego ogrodu :D Do zobaczenia wkrótce !

Kochani, ogród powoli odradza się i z każdym dniem pięknieje. Połamane powojniki wypuszczają nowe, zdrowe pędy :

Obrazek

Na lipach tylko przy dokładniejszych oględzinach widać szkody :

Obrazek

Rozczuliła mnie jagoda kamczacka, która pomimo połamanych gałązek, chce by owoce dojrzały :

Obrazek

Kilka ogólnych widoczków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, pięknie... jak zwykle. To nic, że po kataklizmie i że nie skoszone stepy. Widać przestrzeń, rozmach i smak.
Mnie ujął te widoczek.

Obrazek

Uwielbiam tawuły.... bo to tawuły, prawda? Muszę się za nimi rozejrzeć koniecznie.
A jak Twoje trawy? Moje stoją w miejscu. ;:218 Niby jakieś źdźbełka wychodzą ale z lupą szukać.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tym razem witam już w słoneczny, niedzielny poranek ogrodowymi, kolorowymi klejnotami :

Obrazek

Kocimiętki zaczynają swój coroczny spektakl :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Orliki nie pozostają w tyle :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Mufko to super wiadomość,że roślinki biorą się w garść i nadrabiają straty ;:333
Posadziłam chabra,ale czarnego,ale niebieski też śliczny ;:108
Kocimiętka ładnie się rozrasta ...
Miłego dnia :uszy
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Nie tylko nie jest źle, ale wręcz pięknie :D Niemal nie widać skutków gradu. Trzeba się dobrze przyglądać, by je w ogóle dostrzec. ;:173
A do Łazienek trudno mi biegać codziennie. W końcu to ok. 600 km. Ale przy okazji byłam w obu ogrodach botanicznych. Nie mogłam sobie odpuścić.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, tak to tawuły, kwitną wspaniale i na dodatek doskonałe na nasze piachy ! Dostaniesz w każdym ogrodniczym za niewielkie pieniądze. Albo wsadź małą gałązkę do ziemi, powinna się bez problemu ukorzenić, tyle że na duży krzew będziesz musiała dłużej poczekać.

Aniu Annes 77, chaber czarny, to marzenie mojej córki, ale nie ma w okolicznych szkółkach, więc kupiłyśmy tylko niebieskiego i białego :D Czarny pewnie też kiedyś dołączy do kolekcji.

Aniu sweety , kochana jak miło, że chwalisz. Starałam się pokazywać tylko to co ładne i całe :D
Wiem, że 600 km to nie dystans do codziennych odwiedzin. Ja też dość rzadko tam jeżdżę, niestety.
Ale jak czytam, bywasz czasem w stolicy, to może kiedyś umówimy się na wspólną wyprawę po okolicznych parkach i ogrodach ?
A może mogłabyś się kiedyś wybrać specjalnie na taką eskapadę ? Zapraszam serdecznie, mam wolny gościnny pokoik... ;:173
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Mufuniu ;:168 , gdybym nie wiedziała, to w ogóle nie zgadłabym, że przez ogród przeszedł jakikolwiek kataklizm! :) Baaardzo się cieszę, że Twoje idealne łany kocimiętki i szałwi, które uwielbiam będą cieszyły Twoje i nasze oczy ;:196 Wszystko ładnie się ratuje. Tak jak pisałaś kiedyś, że to jeszcze okres wzrostu i roślinki nadrabiają straty.
A co do kotka na wsi ... będzie, ale stwierdziliśmy ostatnio, że chyba z tym poczekamy jeszcze chwilkę, póki tak rzadko bywamy... Byłby to raczej jakiś nowy kotek, który zadomowiłby się z łatwoscią w wiejskim terenie. O Watkę trochę byśmy się bali, że ucieknie, ale kiedyś trzeba jej pokazać jak wygląda wieś ;)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za zaproszenie ;:196 Może kiedyś uda mi się skorzystać, ale sama rozumiesz dom, praca, dziecko i do wszystkiego jestem sama. Ale wczesną jesienią wybieram się znowu do Kasi-Kubasi, więc może wtedy zrobimy sobie forumkowe spotkanie np. w Łazienkach czy Powsinie? Wiem, że są i inni chętni np. Wanda :D
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak, koniecznie :D Na pewno i Wandzia i Justynka i jeszcze kilka osób - już się cieszę :heja
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I ja się cieszę :D Zaczynam samodzielnie jeździć na dłuższe trasy, więc jak tylko będę miała czas... A trasę do Warszawy mam już "przerobioną" :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wiedziałam, wiedziałam, że nie jest tak źle, jak mogłoby się wydawać :D Powojniki są w ogóle niesamowite, jeśli chodzi o odradzanie się-jeden mi się złamał podczas przesadzania i też ma już świeże pędy i pąki. Ślicznie wszystko wygląda :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mnie jednego tanguckiego McKenzie zdemolował pan od koszenia :evil: i czekam aż puści nowe pędy od korzenia. Wiem, że puści, ale mimo wszystko jest jakiś niepokój...
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:3

Ewo miłe to co piszesz, jest rzeczywiście coraz lepiej :D Ale oczywiście z większej perspektywy, bo zbliżenia bywają jeszcze często przykre. Nic to jak mówił pan Zagłoba. Jeszcze chwila i wszystko będzie jak dawniej ;:173

Aniu, obydwie z Ewą macie rację, powojniki są niezwykle dzielne ! Część moich została zupełnie poszatkowana, a nie poddały się i choć nadal wyglądają nieciekawie, to jednak żyją ! Nie chcę pokazywać takich biedaków na zdjęciach, ale może kiedyś, jak się już zreanimują, to wstawię dla porównania ;:224

Aniu za tanguckiego Billa McKenzie trzymam mocno kciuki, jestem przekonana, że da radę ! Jeżeli jednak mu się nie uda, to napisz, a wyślę Ci sadzonkę, bo u mnie rozłazi się nieco zbyt mocno na boki, a pędy same się ukorzeniły :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”