Ogródek Robaczka cz. 6
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 6
Też tak mam oglądam jestem ale nie koniecznie pisać mi się chce,ale miłej niedzieli życzę 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu masz przepiękne sasanki parokrotnie do nich wracałam i oglądałam, i nabrałam ochoty na większą kępę w moim ogrodzie. Oczywiście ich urodę podkreślają artystyczne fotografie 

No raczej... Robaczek, któremu nie chce się pisać na FO?robaczek_Poznan pisze: ... ja też mam dziwną niemocZaglądam wszędzie, ale pisać nie mam siły.. jakiś spadek formy, oby chwilowy.

Jedyne wytłumaczenie, że dopadło Cię przesilenie wiosenne. A to oznacza, że wiosna tuż tuż...

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko,ubawiłaś mnie,szkoda,ze to taka duza odległość między nami,bo byśmy pograły na nosach tyma naszym M.Myslę,ze by sie dogadali.
Kasiu,ja też siedzę coddziennie na forum,jestem na bieżąco w zaprzyjaznionych wątkach,ale nie mam zupełnie myśli ogrodowych,zupełna pustka.To chyba skutki przednówka.
Co do zasłon to będa na pewno piękne.Ja mam chopla i to powaznego na tym punkcie,z tym,ze nie daję szyć tylko wymyslam różne upiecia.Zmieniam 3 razy w roku,zeby się nie znudziło,mam pełne kanapy,szafy i wszystkiego szkoda mi wydac.
Kasiu,ja też siedzę coddziennie na forum,jestem na bieżąco w zaprzyjaznionych wątkach,ale nie mam zupełnie myśli ogrodowych,zupełna pustka.To chyba skutki przednówka.
Co do zasłon to będa na pewno piękne.Ja mam chopla i to powaznego na tym punkcie,z tym,ze nie daję szyć tylko wymyslam różne upiecia.Zmieniam 3 razy w roku,zeby się nie znudziło,mam pełne kanapy,szafy i wszystkiego szkoda mi wydac.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hejka
jak patrze na Twoje cudne foty to sobie obiecuje przydybac w tym roku wiosne na kazdym kroku, tylko oby mi slicznoty wylazły z ziemi...bo inaczej kiszka bedzie
Miłej niedzielki

Miłej niedzielki

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Mam dokładnie to samorobaczek_Poznan pisze:Ewa, ja też mam dziwną niemocZaglądam wszędzie, ale pisać nie mam siły.. jakiś spadek formy, oby chwilowy...

Nie chce mi się nic pisać, tylko czytam i czasami wrzucę jakieś słowo.
Za mało słońca

No i wciąż ten śnieg dookoła, a już mi się chce zieleni

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj to chyba już tylko 19 dni do wiosny
Co tam, że za oknem śnieg sypie, co tam że temperatura minusowa, jak się ogląda takie piękne zdjęcia to nadzieja na lepsze rośnie. Kasiu czy sasanki z własnych siewów, pięknie takie ilości wyglądają.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
vertigo pisze:robaczek_Poznan pisze:Ewa, ja też mam dziwną niemocZaglądam wszędzie, ale pisać nie mam siły.. jakiś spadek formy, oby chwilowy...
Mam dokładnie to samo![]()
Nie chce mi się nic pisać, tylko czytam i czasami wrzucę jakieś słowo.
Za mało słońca, zdecydowanie za mało
![]()
No i wciąż ten śnieg dookoła, a już mi się chce zieleni

a Wy macie jakąś niemoc

Jak wypadła inspekcja po rabatkach masz już plan gdzie upchnąć wiosenne różyczki

Mnie się już wszystko przyśniło co gdzie i kiedy zrobić ?

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzień dobry
Do 1 marca mamy tylko 19 dni
Muszę Wam coś wyznać..ja naprawdę, z pełnym przekonaniem, szczerze nienawidzę zimy. Do tego stopnia mam jej dość, że przedłużająca się zimowa aura sprawia mi niemal fizyczny ból
Bez słońca nie potrafię funkcjonować.. Wybaczcie więc spadek nastrojów..ale teraz bateryjki słoneczne mam już prawie całkiem rozładowane
Muszę wyjechać do jakiegoś ciepłego kraju, najchętniej w okolice równika ;-))
Aniu, z ogrodu bez furtki
Miło mi Cię powitać w moim ogrodzie i zapraszam do wspólnego poszukwiania wiosny. U nas nieco cieplejszy klimat, ale wciąż czekamy na pierwszy kwiat
Elu, miło mi, że jednak się odzywasz
Koniec zimy daje nam się we znaki, miejmy nadzieję, że to chwilowe zniechęcenie..
Marysiu, sasanki są urocze, serdecznie polecam. Nie lubią przesadzania ani dzielenia, więc miejsce wybierz im na stałe, a kępa szybko się rozrośnie.
Asiu, obyś miała rację z tą diagnozą, czekam na tą wiosnę jak na zbawienie
Małgosiu, ja zwykle dekoracje zasłon zmieniam 2 razy w roku - wiosną wybieram żywsze kolory i potem jesienią bardziej stonowane, lniane. Tym razem zdecydowałam się na kwiecisty wzór i będę dobierać dodatki pod te zasłony, zarówno w salonie-kuchni jak i na tarasie, bo latem mój salon to przedłużenie ogrodu
Dorotko, na pewno wyjdą niedługo i będziesz miała piękne obiekty do fotografowania. Ja często wracam do marcowych zdjęć poszukując pierwszych zwiastunów wiosny i ...początek marca daje szanse na pierwsze kwiaty
Monia, dokładnie tak jak piszesz. U mnie zależność jest prosta..nastrój poprawia się wprost proporcjonalnie do ilości słońca..Dzisiaj pilnie poszukiwałam zielonego w ogrodzie, zaraz przejrzę zdjęcia, może coś tam się uda wybrać..
Dorotko, dobrze, że pilnujesz odliczania
U mnie śniegu nie ma, ale słonka też nie, więc marsowe nastroje... sasanki były sadzone z sadzonek, w sierpniu 2010r., gdy powstawał ogród. Wysiewają się też same, a sadzonki rozdawałam. Nie lubią dzielenia kęp i przesadzania, więc chociaż wcześniej wytyczały brzeg rabaty cebulowej, a teraz są mocno w głębi za różami, zostaną w tym miejscu, bo osłaniają pozostałości po cebulowych w lecie.
Majka, ale fajnie - masz różane sny
Zaplanowałam częściowo wiosenne nabytki, jeszcze myślę nad obsadzaniem donic. Tak naprawdę właśnie prace koncepcyjne trzymają mnie na chodzie, inaczej byłoby ze mną kiepsko..
Miłej niedzieli wszystkim

Do 1 marca mamy tylko 19 dni

Muszę Wam coś wyznać..ja naprawdę, z pełnym przekonaniem, szczerze nienawidzę zimy. Do tego stopnia mam jej dość, że przedłużająca się zimowa aura sprawia mi niemal fizyczny ból

Aniu, z ogrodu bez furtki

Elu, miło mi, że jednak się odzywasz

Marysiu, sasanki są urocze, serdecznie polecam. Nie lubią przesadzania ani dzielenia, więc miejsce wybierz im na stałe, a kępa szybko się rozrośnie.
Asiu, obyś miała rację z tą diagnozą, czekam na tą wiosnę jak na zbawienie

Małgosiu, ja zwykle dekoracje zasłon zmieniam 2 razy w roku - wiosną wybieram żywsze kolory i potem jesienią bardziej stonowane, lniane. Tym razem zdecydowałam się na kwiecisty wzór i będę dobierać dodatki pod te zasłony, zarówno w salonie-kuchni jak i na tarasie, bo latem mój salon to przedłużenie ogrodu

Dorotko, na pewno wyjdą niedługo i będziesz miała piękne obiekty do fotografowania. Ja często wracam do marcowych zdjęć poszukując pierwszych zwiastunów wiosny i ...początek marca daje szanse na pierwsze kwiaty

Monia, dokładnie tak jak piszesz. U mnie zależność jest prosta..nastrój poprawia się wprost proporcjonalnie do ilości słońca..Dzisiaj pilnie poszukiwałam zielonego w ogrodzie, zaraz przejrzę zdjęcia, może coś tam się uda wybrać..
Dorotko, dobrze, że pilnujesz odliczania

Majka, ale fajnie - masz różane sny

Miłej niedzieli wszystkim

-
Kasia no co Ty ...nie wymiekaj , juz końcówka ...damy radę
Ja razem z Toba i szczerze nienawidzę zimy...o matulu, najchetniej wyjechałabym na zime gdzie do Grecji albo Izraela
Ale na razie trzeba jakoś to zdzierzyć...a wyobraz sobie ,ze nie byłoby Foruma...wtedy to totalna załamka 
Ja na przyszły sezon pomysle na serio o swiatłoterapii
Na co to sie meczyć 
Tymczasem kilka kropelek olejku waniliowego do kominka i jest niezle

Ja razem z Toba i szczerze nienawidzę zimy...o matulu, najchetniej wyjechałabym na zime gdzie do Grecji albo Izraela

Ja na przyszły sezon pomysle na serio o swiatłoterapii

Tymczasem kilka kropelek olejku waniliowego do kominka i jest niezle

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Czekałam od rana na odliczanie i już się wystraszyłam ,ze czas się zatrzymał
Też co chwila popadam w dołki ,ale zawsze jak zajrzę do mojego ukochanego forumowego ogródka i zerknę na sasankową drogę to od razu humor się poprawia i serce rośnie ,ze to już wkrótce
Poproszę o kolejne optymistyczne fotki
Uśmiechnij się i miłego popołudnia

Też co chwila popadam w dołki ,ale zawsze jak zajrzę do mojego ukochanego forumowego ogródka i zerknę na sasankową drogę to od razu humor się poprawia i serce rośnie ,ze to już wkrótce

Poproszę o kolejne optymistyczne fotki

Uśmiechnij się i miłego popołudnia

marzenia się spełniają! Dana
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Dorciu ...tylko nie wanilia , bo robi mi się niedobrze na samą myśl ...ale oceaniczna bryza , zapach konwalii , bzów - tudzież lawendy i ...zamykam oczy ...odpływam
Kasiu...właśnie dlatego , że równie jak i Ty nie cierpię zimy , to maluję swoje obrazy z filcu , sieje , sadzę , kupiłam sobie świecę zapachową o aromacie magnolii ...szukam inspiracji , by nie zwariować ....a w piątek wygrałam aukcję ...kupiłam sobie śliczne botki sznurowane
...
Dziewczyno ...masz cudnie w domku i w ogrodzie ...robisz extra dekory , z
...więc ...wytrzymasz jeszcze te trzy tygodnie
.
W zasadzie moje baterie doładowuję słuchając ulubionych melodii i wertując to i owo w necie ...chyba znów wezmę się za obrazy .
Pozdrawiam Cię serdecznie , życząc miłej niedzieli

Kasiu...właśnie dlatego , że równie jak i Ty nie cierpię zimy , to maluję swoje obrazy z filcu , sieje , sadzę , kupiłam sobie świecę zapachową o aromacie magnolii ...szukam inspiracji , by nie zwariować ....a w piątek wygrałam aukcję ...kupiłam sobie śliczne botki sznurowane

Dziewczyno ...masz cudnie w domku i w ogrodzie ...robisz extra dekory , z

W zasadzie moje baterie doładowuję słuchając ulubionych melodii i wertując to i owo w necie ...chyba znów wezmę się za obrazy .
Pozdrawiam Cię serdecznie , życząc miłej niedzieli

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
Jagódko wanilie lubie,ale tez i magnolie i mandarynkę
A Twoje filcowe obrazy mnie zachwycają 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Miło mi Dorciu że Ci się podobają - dziękuję
...zapachu wanilii nie lubię , bo mnie mdli ...reszta - spoko ...
Gdzie jest Kasia ?...pewnie zaszyła się w domowych piernatach , by tego białego nie oglądać i szarówki za oknem ...a mnie coś spanie zbiera , taki dzień ponury
...

Gdzie jest Kasia ?...pewnie zaszyła się w domowych piernatach , by tego białego nie oglądać i szarówki za oknem ...a mnie coś spanie zbiera , taki dzień ponury

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Jak to możliwe, że nie masz śniegu, tylko widać już ziemię?