Ogródek Robaczka cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 6

Post »

Też tak mam oglądam jestem ale nie koniecznie pisać mi się chce,ale miłej niedzieli życzę ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu masz przepiękne sasanki parokrotnie do nich wracałam i oglądałam, i nabrałam ochoty na większą kępę w moim ogrodzie. Oczywiście ich urodę podkreślają artystyczne fotografie :lol:
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

robaczek_Poznan pisze: ... ja też mam dziwną niemoc ;:219 Zaglądam wszędzie, ale pisać nie mam siły.. jakiś spadek formy, oby chwilowy.
No raczej... Robaczek, któremu nie chce się pisać na FO? ;:185 Koniec świata! ;:202
Jedyne wytłumaczenie, że dopadło Cię przesilenie wiosenne. A to oznacza, że wiosna tuż tuż... :wink:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,ubawiłaś mnie,szkoda,ze to taka duza odległość między nami,bo byśmy pograły na nosach tyma naszym M.Myslę,ze by sie dogadali.
Kasiu,ja też siedzę coddziennie na forum,jestem na bieżąco w zaprzyjaznionych wątkach,ale nie mam zupełnie myśli ogrodowych,zupełna pustka.To chyba skutki przednówka.
Co do zasłon to będa na pewno piękne.Ja mam chopla i to powaznego na tym punkcie,z tym,ze nie daję szyć tylko wymyslam różne upiecia.Zmieniam 3 razy w roku,zeby się nie znudziło,mam pełne kanapy,szafy i wszystkiego szkoda mi wydac.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hejka :wit jak patrze na Twoje cudne foty to sobie obiecuje przydybac w tym roku wiosne na kazdym kroku, tylko oby mi slicznoty wylazły z ziemi...bo inaczej kiszka bedzie :uszy
Miłej niedzielki ;:4
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

robaczek_Poznan pisze:Ewa, ja też mam dziwną niemoc ;:219 Zaglądam wszędzie, ale pisać nie mam siły.. jakiś spadek formy, oby chwilowy...
Mam dokładnie to samo :?
Nie chce mi się nic pisać, tylko czytam i czasami wrzucę jakieś słowo.
Za mało słońca ;:3 , zdecydowanie za mało ;:173
No i wciąż ten śnieg dookoła, a już mi się chce zieleni :!:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzisiaj to chyba już tylko 19 dni do wiosny :tan :tan Co tam, że za oknem śnieg sypie, co tam że temperatura minusowa, jak się ogląda takie piękne zdjęcia to nadzieja na lepsze rośnie. Kasiu czy sasanki z własnych siewów, pięknie takie ilości wyglądają.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

vertigo pisze:
robaczek_Poznan pisze:Ewa, ja też mam dziwną niemoc ;:219 Zaglądam wszędzie, ale pisać nie mam siły.. jakiś spadek formy, oby chwilowy...

Mam dokładnie to samo :?
Nie chce mi się nic pisać, tylko czytam i czasami wrzucę jakieś słowo.
Za mało słońca ;:3 , zdecydowanie za mało ;:173
No i wciąż ten śnieg dookoła, a już mi się chce zieleni :!:

:wit Kasia no co wy tak marudzicie..... :;230 wiosna za pasem siewki rosną jak na drożdżach,
a Wy macie jakąś niemoc ;:oj
Jak wypadła inspekcja po rabatkach masz już plan gdzie upchnąć wiosenne różyczki ;:173
Mnie się już wszystko przyśniło co gdzie i kiedy zrobić ? ;:306 czekam tylko na wiosnę ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
Do 1 marca mamy tylko 19 dni :heja

Muszę Wam coś wyznać..ja naprawdę, z pełnym przekonaniem, szczerze nienawidzę zimy. Do tego stopnia mam jej dość, że przedłużająca się zimowa aura sprawia mi niemal fizyczny ból ;:145 Bez słońca nie potrafię funkcjonować.. Wybaczcie więc spadek nastrojów..ale teraz bateryjki słoneczne mam już prawie całkiem rozładowane ;:174 Muszę wyjechać do jakiegoś ciepłego kraju, najchętniej w okolice równika ;-))

Aniu, z ogrodu bez furtki :wit Miło mi Cię powitać w moim ogrodzie i zapraszam do wspólnego poszukwiania wiosny. U nas nieco cieplejszy klimat, ale wciąż czekamy na pierwszy kwiat ;:65
Elu, miło mi, że jednak się odzywasz ;:196 Koniec zimy daje nam się we znaki, miejmy nadzieję, że to chwilowe zniechęcenie..
Marysiu, sasanki są urocze, serdecznie polecam. Nie lubią przesadzania ani dzielenia, więc miejsce wybierz im na stałe, a kępa szybko się rozrośnie.
Asiu, obyś miała rację z tą diagnozą, czekam na tą wiosnę jak na zbawienie ;:131
Małgosiu, ja zwykle dekoracje zasłon zmieniam 2 razy w roku - wiosną wybieram żywsze kolory i potem jesienią bardziej stonowane, lniane. Tym razem zdecydowałam się na kwiecisty wzór i będę dobierać dodatki pod te zasłony, zarówno w salonie-kuchni jak i na tarasie, bo latem mój salon to przedłużenie ogrodu ;:131
Dorotko, na pewno wyjdą niedługo i będziesz miała piękne obiekty do fotografowania. Ja często wracam do marcowych zdjęć poszukując pierwszych zwiastunów wiosny i ...początek marca daje szanse na pierwsze kwiaty ;:173
Monia, dokładnie tak jak piszesz. U mnie zależność jest prosta..nastrój poprawia się wprost proporcjonalnie do ilości słońca..Dzisiaj pilnie poszukiwałam zielonego w ogrodzie, zaraz przejrzę zdjęcia, może coś tam się uda wybrać..
Dorotko, dobrze, że pilnujesz odliczania ;:196 U mnie śniegu nie ma, ale słonka też nie, więc marsowe nastroje... sasanki były sadzone z sadzonek, w sierpniu 2010r., gdy powstawał ogród. Wysiewają się też same, a sadzonki rozdawałam. Nie lubią dzielenia kęp i przesadzania, więc chociaż wcześniej wytyczały brzeg rabaty cebulowej, a teraz są mocno w głębi za różami, zostaną w tym miejscu, bo osłaniają pozostałości po cebulowych w lecie.
Majka, ale fajnie - masz różane sny ;:oj Zaplanowałam częściowo wiosenne nabytki, jeszcze myślę nad obsadzaniem donic. Tak naprawdę właśnie prace koncepcyjne trzymają mnie na chodzie, inaczej byłoby ze mną kiepsko.. ;:219

Miłej niedzieli wszystkim :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia no co Ty ...nie wymiekaj , juz końcówka ...damy radę ;:4
Ja razem z Toba i szczerze nienawidzę zimy...o matulu, najchetniej wyjechałabym na zime gdzie do Grecji albo Izraela ;:173 Ale na razie trzeba jakoś to zdzierzyć...a wyobraz sobie ,ze nie byłoby Foruma...wtedy to totalna załamka ;:306
Ja na przyszły sezon pomysle na serio o swiatłoterapii ;:108 Na co to sie meczyć :roll:
Tymczasem kilka kropelek olejku waniliowego do kominka i jest niezle ;:4
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Czekałam od rana na odliczanie i już się wystraszyłam ,ze czas się zatrzymał :;230
Też co chwila popadam w dołki ,ale zawsze jak zajrzę do mojego ukochanego forumowego ogródka i zerknę na sasankową drogę to od razu humor się poprawia i serce rośnie ,ze to już wkrótce :tan
Poproszę o kolejne optymistyczne fotki ;:180
Uśmiechnij się i miłego popołudnia ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dorciu ...tylko nie wanilia , bo robi mi się niedobrze na samą myśl ...ale oceaniczna bryza , zapach konwalii , bzów - tudzież lawendy i ...zamykam oczy ...odpływam ;:224
Kasiu...właśnie dlatego , że równie jak i Ty nie cierpię zimy , to maluję swoje obrazy z filcu , sieje , sadzę , kupiłam sobie świecę zapachową o aromacie magnolii ...szukam inspiracji , by nie zwariować ....a w piątek wygrałam aukcję ...kupiłam sobie śliczne botki sznurowane :heja ...
Dziewczyno ...masz cudnie w domku i w ogrodzie ...robisz extra dekory , z ;:167 ...więc ...wytrzymasz jeszcze te trzy tygodnie ;:196 .
W zasadzie moje baterie doładowuję słuchając ulubionych melodii i wertując to i owo w necie ...chyba znów wezmę się za obrazy .

Pozdrawiam Cię serdecznie , życząc miłej niedzieli ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko wanilie lubie,ale tez i magnolie i mandarynkę ;:333 A Twoje filcowe obrazy mnie zachwycają ;:303
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Miło mi Dorciu że Ci się podobają - dziękuję ;:196 ...zapachu wanilii nie lubię , bo mnie mdli ...reszta - spoko ...
Gdzie jest Kasia ?...pewnie zaszyła się w domowych piernatach , by tego białego nie oglądać i szarówki za oknem ...a mnie coś spanie zbiera , taki dzień ponury ;:174 ...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jak to możliwe, że nie masz śniegu, tylko widać już ziemię?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”