Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las

Post »

Witaj Jolu,przywędrowałam z rewizyta.Pięknie mieszkasz,taki dom w lesie to cos dla mnie,jeszcze z dala od ludzi czułabym się najlepiej.Działkę masz ogromną do zagospodarowania,trzy razy wieksza od mojej.Lilie w odcieniach czerwieni przepiekne,musze teraz jesienią dokupic takich wyraznych kolorków,bo nie mam.Ogólnie pięknie ,jeszcze wróce trochę wstecz pospacerowac.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marzenko, nie ogałacaj swojego pola :lol: żartuję, bardzo chętnie przyjmę wszystkie roślinki :tan Z pakowaniem się nie martw, tak źle jak ja to chyba nikt nie pakuje :;230 Cebulki lili zapisane i tylko jak wystarczająco dojrzeją to każda będzie skrzętnie wydłubana ;:215

Witaj Gosiu, bardzo miło Cię gościć w moim jeszcze bardzo młodym i skromnym ogródku. Fakt że działka spora do zagospodarowania ale bez obaw, M pilnuje reszty lasu żebym mu się tam nie panoszyła z roślinami :;230 . Bardzo dziękuję za pochwały choć mam świadomość że są mocno na wyrost ;:196 Bardzo dużo pracy przede mną. Przede wszystkim muszę się nauczyć robić lepsze zdjęcia ale syn ciągle zajęty ;:222 więc coś tam sama ustawiam, przestawiam i wychodzi tak sobie ;:224
Zapraszam do dalszego zwiedzania, ja u Ciebie też dopiero ostatni wątek przeczytałam i zamierzał przejrzeć też wcześniejsze :tan
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, teraz przez skalniak przeleciałam, polem, lasem powędruję kiedy indziej :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pytałam już u Ciebie, nie wiem gdzie zajrzysz najpierw. Do paczki włożyłaś takie coś niewysokie kępki z listkami wydłużonymi, co to takiego bo nie wiem gdzie sadzic ;:131
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Z natury jestem wzrokowcem, wiec najpierw obejrzałam zdjęcia i zadumałam się, dlaczego rośliny wyglądają, jakby były robione noktowizorem.
Muszę przyznać, że wyglądają niezwykle oryginalnie ;:333 Niemniej cieszę się, że zrobisz ich portrety w wersji dziennej, bo wpadł mi w oko kulisty iglak na pierwszym planie. Lubię takie maleństwa.
Jolu przeczytałam, że będziesz zbierała bulwy powietrzne u lilii. U mnie same odpadły i nie wiem, co teraz zrobić...szukać ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dopiero moglam na spokojnie obejrzec foty i powiem, ze dobrze to wyglada ;:333 ale foty dzienne byly by wskazane :lol:
Jolu jak chcesz, to moge Ci do Dali dolozyc patyczki bialej Krzewuszki?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, wiem, dałam ciała z tymi zdjęciami ;:124 ale ostatnio wracam niemal po ciemku i nie mam szans na sesję. Poprawię się, obiecuję :lol:

Iwono, niemal noktowizor był potrzebny żeby nie wpaść na ogrodzenie lub czegoś nie podeptać :;230 Kulistych iglaków jest tam trochę więcej ale podejrzewam że chodzi Ci o thuję Golden Tuffet. Tu mam jej zjęcia jeszcze przed wykończeniem rabaty
Obrazek

Rośnie takie rozdeptane jajo, taki beret szeroki i niezbyt wysoki

Obrazek
A cebulki na lili jeszcze się trzymają więc nie obrywam. Trudno byłoby Ci chyba teraz znaleźć te maleństwa ;:131 nie mam pojęcia co teraz. Czekać do wiosny że może przetrwają? Może jednak uda się coś znaleźć choć w Twoim gąszczu będzie ciężko.

Jule, będą dzienne foty jak tylko wrócę do domu o jakiejś ludzkiej porze ;:224 Co prawda to miejsce jakoś ciężko się fotografuje (złej baletnicy.....) ale na pewno będą lepsze niż nocne :;230
A krzewuszkę białą tak, tak, tak bardzo chętnie. :tan na wymianę mogę Ci podesłać moją cukierkowo różową jak uda mi się ukorzenić. Jak nie to ciapnę patyczki i może Tobie się uda ;:168
Moja była taka:
Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Krzewuszki ukorzeniaja się bez problemu tak jak pęcherznice.Ja wtykam patyki w półcień od razu do ziemi bez ukorzeniacza.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No dobra, zdjęcia może nie za dobrej jakości, ale pięknie widać, jak odpicowałaś tę rabatę :uszy Bardzo mnie zaskoczyło, że kora zmieniła jej wygląd aż w takim stopniu.
Podobają mi się te różne kolorki, też lubię tak łączyć.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu Dzięki za krzewuszke ale juz u siebie pisalam, ze rozowa tez mam ... do tego miejsca juz nie mam :;230 Ja swoja Golden Tuffet przycielam na wiosne i biedna sie zbiesila i rosnac nie chce :twisted:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ale ja jeszcze mam problem z takimi co to "bez problemu" :;230 choć pęcherznice mi się udało, w słoiczku z wodą ;:224 Zaraz swoje krzewuszki powkładam do ziemi, może będzie lepiej ;:130

Dominiko, wcześniej tam była piaskownica i cherlawe drzewka. Dużo pracy i za parę lat będzie na co popatrzeć jak się przyjmą. Jodła balsamiczna Nana tylko jedna miała parę odrostów, druga zupełnie "stoi" w miejscu :? Kora faktycznie fajnie wydobywa barwy roślin, ale żeby ją mieć wszędzie musiałabym zamówić parę tirów ;:223 Żebyś Ty widziała ile razy przestawiałam te rośliny, ile roślin poszło na inne rabaty bo "nie pasiły" ;:224 Jakoś ciężko mi idzie komponowanie ;:145

Jule ;:196 szkoda Tuffeta, może jeszcze się namyśli? Moje jak stały miesiąc w doniczce to były takie brudno brązowe. Dopiero posadzone i zasilone pięknie się wybarwiły. Może spróbuj swojego przkupić czymś pysznym? Ja dałam krowiak granulowany. ;:172
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, urwij głowę, nie wiem co to jest. Podejrzewam kostrzewę siną, ale jak możesz to na PW podeślij zdjęcie. Fajny masz ten berecik :;230 Golden Tuffet, moje maleństwo jest z jednej strony zmasakrowane, bo psiska mi ją siknęły :evil: . Jak mogę to poproszę o tę różową krzewuszkę, a od kogo dostajesz białą, bo też bym może uprosiła :wink:
Jolu dziś 2ga porcja roślinek, te wszystkie na skalniak.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie miałam Ci pisać o tej krzewuszce czy chcesz. ;:108 Może jeszcze raz spróbuję też skalnicę. Co Ci jeszcze się nie przyjęło? a jasnota? a wierzba mandżurska? nie pamiętam co tam jeszcze było.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu jak możesz to skalnicę poproszę, jasnotę też. Z wierzbą chyba damy spokój, bo mam jedną od 3ch lat i ona mi co roku od zera startuje po zimie. Jak urośnie do 60cm, to susza ją zabija. Może później koło rowu posadzę tę śliczność i jak dosięgnie korzeniami do wody to da radę. Poczekaj z ewentualna wysyłką na cebulki powietrzne. Żeby już tak tej naszej poczcie nie dawać zarabiać, choć ostatnio sprawuje się na medal ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi wierzba to gdzieś po miesiącu pokazała listeczki, już chciałam wyrzucić bo patyk wydawał się suchy. Może za wcześnie się poddałaś, to samo z malinami. Wszystko co na wierzchu suche i odbijają dopiero od korzenia. Ale wierzbę fakt, trzeba podlewać. Choć moja stała rok ponad w lesie, podlewana tylko deszczem i dała radę, dopiero jak ją przesadziłam na słońce i nawodnienie to w rok urosło drzewo większe ode mnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”