Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Witam serdecznie i proszę o radę.
Zakładam rabatę w bardzo eksponowanym miejscu ogrodu, naprzeciwko okien jadalni.
Przez wiekszą część dnia panuje tam cień. Obsadziłam już kilkoma żurawkami.
Doradźcie mi jakie krzewy zimozielone posadzić w tym miejsc ?
Chcę, aby rabata była atrakcyjna przez cały rok.
Zakładam rabatę w bardzo eksponowanym miejscu ogrodu, naprzeciwko okien jadalni.
Przez wiekszą część dnia panuje tam cień. Obsadziłam już kilkoma żurawkami.
Doradźcie mi jakie krzewy zimozielone posadzić w tym miejsc ?
Chcę, aby rabata była atrakcyjna przez cały rok.
szukałam czy ktoś nie ma używanej do sprzedania , na razie własnie czekam na wysyłkę z gumtree " Ogród twoich marzeń" , i tą polecaną przez szkółkarzy też zakupię , a co
myślałam,że ktoś chce odsprzedać swoją, może ty
?????
piękne te twoje rabaty, jak pędzlem malowane !!!!

piękne te twoje rabaty, jak pędzlem malowane !!!!
Igo Twoje rabaty są cudne....a pierwsze zdjęcie pt.trochę maja w listopadzie boskie..ależ mi się marzy już wiosna 

- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
przepiękne rabaty
,można patrzeć i patrzeć bez końca 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oj, coś kiepsko z czasem. Jeżdżę do Bydgoszczy na rehabilitacje, i jak wrócę to ledwie ogarnę dom i obiadek i Piotruś wraca
A gdzie tu czas na forum.
Bwoj, witam serdecznie, usiądź i popatrz. Bardzo to lubię.
Leokadiu, ja już nie mam sumienia w kółka to samo pokazywać.
Madziu, jakoś teraz popatrzymy spokojnie na rabaty wiosenne i letnie, Bo kiedy szaro buro za oknem z przyjemnością oglądamy kolory, Oj wyszło słoneczko, może jakąś fotkę zdążę zrobić.
Anuszko, ja swojej używam, nie często, ale jednak, czasem ktoś poprosi o wyjaśnienie, a głowa coraz starsza i pamięć nie ta.
Lamia, najlepiej jakiś szczepione iglaczki i to na pniu, bo inne szybko zajmą miejsce na rabacie. Po za tym doskonale pasują ciemierniki, paprocie.
Gieniu, to stare zdjęcia, te wrzosy wymarzły, ale i tak sosenka urosła i zasłania dużo więcej niż jak była maleńka.
Wandziu, każde wrzosy odmianowe po kilku latach odchodzą i tak i te odeszły. Fakt jak były to zachwycały kolorem.
Kasiu, Lucynko.
Aniu, u mnie na piaseczku, nie ma problemu, nawet tępym nożem można ciąć.
Ja nie mam kamieni pod darnią.
Ewuniu, to lubię, sam miód na moje uszka.
Małgosiu, moje kulki już w większości bezimienne, owszem jak usłyszę odmianę to pamiętam,ze kupowałam, wiec nie mam raczej powtórek. Zimą pewnie się pobawimy w zdjęcie kulek bo coś trzeba robić. Na razie jeszcze nie narzekam na brak zajęć.
Moniko, o hostę się przypomnij.
Bo na pewno nic nie zapisałam.
Idę sfocić małe co nie co.

A gdzie tu czas na forum.

Bwoj, witam serdecznie, usiądź i popatrz. Bardzo to lubię.

Leokadiu, ja już nie mam sumienia w kółka to samo pokazywać.

Madziu, jakoś teraz popatrzymy spokojnie na rabaty wiosenne i letnie, Bo kiedy szaro buro za oknem z przyjemnością oglądamy kolory, Oj wyszło słoneczko, może jakąś fotkę zdążę zrobić.

Anuszko, ja swojej używam, nie często, ale jednak, czasem ktoś poprosi o wyjaśnienie, a głowa coraz starsza i pamięć nie ta.

Lamia, najlepiej jakiś szczepione iglaczki i to na pniu, bo inne szybko zajmą miejsce na rabacie. Po za tym doskonale pasują ciemierniki, paprocie.

Gieniu, to stare zdjęcia, te wrzosy wymarzły, ale i tak sosenka urosła i zasłania dużo więcej niż jak była maleńka.

Wandziu, każde wrzosy odmianowe po kilku latach odchodzą i tak i te odeszły. Fakt jak były to zachwycały kolorem.

Kasiu, Lucynko.

Aniu, u mnie na piaseczku, nie ma problemu, nawet tępym nożem można ciąć.

Ewuniu, to lubię, sam miód na moje uszka.

Małgosiu, moje kulki już w większości bezimienne, owszem jak usłyszę odmianę to pamiętam,ze kupowałam, wiec nie mam raczej powtórek. Zimą pewnie się pobawimy w zdjęcie kulek bo coś trzeba robić. Na razie jeszcze nie narzekam na brak zajęć.

Moniko, o hostę się przypomnij.

Idę sfocić małe co nie co.

Czekam na Twoje co nie co

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Iguś przyszłam nacieszyć się Twoimi widokami
zaraziłam się u Ciebie żurawkami , które pięknie rosną teraz naszło mnie na trawy.
U ciebie jest tak cieplutko i tam wszystko zaprojektowane , a jak sie jeszcze widziało na żywo
to tak jakby to było wczoraj
Teraz będzie więcej czasu na forum to przeglądnę od dechy do dechy ten wątek
papa

U ciebie jest tak cieplutko i tam wszystko zaprojektowane , a jak sie jeszcze widziało na żywo

Teraz będzie więcej czasu na forum to przeglądnę od dechy do dechy ten wątek

papa

-
- Kontakt:
Bożenko, ja myślałam, że jesienią będę miała więcej czasu, ale na razie wcale nie ma.
Madziu, słoneczko łapane.

Madziu, słoneczko łapane.

Iguś wszystkie kolorki jesieni.....
Pięknie
żurawki wyglądają bosko 
Pięknie

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Igo o hostę przypomnę się na pewno bo ja od zeszłego roku o niej marzę.Kolorowo i pięknie u Ciebie jak zawsze ,na pierwszym zdjęciu ten" pierzak" fajnie wygląda
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny jesienny ogród-też ma swój urok.
A ten "pierzak" o którym pisze Monika-to jak się nazywa i czy on tylko jesienią taki kolor ma ,czy przez cały rok?
A ten "pierzak" o którym pisze Monika-to jak się nazywa i czy on tylko jesienią taki kolor ma ,czy przez cały rok?
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
cudne są iglaki szczepione na pniu
ceny ich też
na pewno u mnie zagości jakiś na wiosnę, wy też sprzedajecie takie ?? czy w tej książce polecanej przez szkółkarzy ( zapomniałam tytułu
) są też te szczepione na pniu ??

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Iguś nawet jesienią masz co pokazywać
zdrówka życzę, bo chodzisz na zabiegi

zdrówka życzę, bo chodzisz na zabiegi

-
- Kontakt:
Bożenko, co robić latka lecą a ciężkie dźwiganie daje o sobie teraz znać, wysiadł kręgosłup. Muszę się przez zimę wykurować, bo w marcu nowy sezon, a na chlebek trzeba zarobić.
Anushka, ja kupuję iglaki w sprawdzonych szkółkach, w tym roku tam gdzie był zlot forumowy, koło Sulejowa jest fajna szkółka w Opocznie, i tak dużo ludzi było na zakupach, niedrogo, ale też iglaki młode,za starsze trochę więcej trzeba dać, No i od lat znana na forum Krzywaczka, pod Krakowem, tam ceny rewelacyjne, tylko mi już się miejsce nawet na szczepionki skończyło.
Reniu ten pierzak to Larix kaempferi 'Blue Dwart', czyli po naszemu modrzew, i dlatego teraz ma taki kolor, bo za chwilę będzie łysy.
Moniko, dziękuję.
Rabata przy bramie to wreszcie był dobry wybór, jak to mówią do 3 razy sztuka.

No i druga na przedgródku. Oooo, teraz widzę,ze trzeba sprzątnąć chryzantemy co pomarzły.

Anushka, ja kupuję iglaki w sprawdzonych szkółkach, w tym roku tam gdzie był zlot forumowy, koło Sulejowa jest fajna szkółka w Opocznie, i tak dużo ludzi było na zakupach, niedrogo, ale też iglaki młode,za starsze trochę więcej trzeba dać, No i od lat znana na forum Krzywaczka, pod Krakowem, tam ceny rewelacyjne, tylko mi już się miejsce nawet na szczepionki skończyło.

Reniu ten pierzak to Larix kaempferi 'Blue Dwart', czyli po naszemu modrzew, i dlatego teraz ma taki kolor, bo za chwilę będzie łysy.

Moniko, dziękuję.

Rabata przy bramie to wreszcie był dobry wybór, jak to mówią do 3 razy sztuka.

No i druga na przedgródku. Oooo, teraz widzę,ze trzeba sprzątnąć chryzantemy co pomarzły.