30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Oczywiście chata dodaje smaczku, ale równie dobrze będzie wyglądać taki zestaw przy nowoczesnej, prostej bryle domu mieszkalnego ;:108 ....myślę, że nawet przy budynkach róznych instytucji...:) fajny efekt, naprawdę.....
Pozdrawiam
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jejciu Bozka jaka Ty jesteś zacharowana....odpocznij i zajrzyj na chwilkę ;:196
U mnie słoneczjko z rana ...sliczne, poza tytm Charisma i Sumatra sie powoli otwierają.... ;:65
Miłego dziona ;:196
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Bożka zarwałam pół nocy czytając Twój wątek. Na tak maleńkim kawałku stworzyć tak cudny ogród to mistrzostwo świata.Brak mi słów uznania dla tego co stworzyłas. Robisz wspaniałe zdjęcia,pokazujesz piękne rośliny. Hippeastry mnie zachwyciły, każdy ładny na swój sposób. Z sukcesem dbasz o swoje rośliny.No to się pozachwycałam. ;:180
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
Ale mamy piękną zimę tej wiosny :evil: Syberyjskie mrozy i śnieg po uda... Na szczęście mam dużo pracy i to chyba mnie trzyma przed całkowitą depresją... Chociaż z drugiej strony, gdyby nie praca, to już leciałabym gdzieś w stronę słońca, żeby wygrzać zmarznięte kości i naładować baterie. Czy ktoś zna odpowiedź na pytanie: jakie będą święta? Żebym przez pomyłkę karpia nie kupiła ;:306

Tydzień temu byłam w rezerwacie "Śnieżycowy Jar" niedaleko Poznania. Na początku marca pokazały się tam pierwsze kwiaty śnieżycy wiosennej, niestety powrót zimy skutecznie zahamował ich rozwój... Nie zobaczyłam ani jednej śnieżycy, wszystko przykryte gruba warstwą śniegu...

Dzisiaj trochę się ożywiłam, bo słońce się pokazało! Chociaż tyle dobrego... Niestety temperatura minusowa i nie chce mi się nawet oglądać ogródka... Widzę przez okno, że spadający z dachu śnieg połamał mi pęcherznicę, którą prowadziłam na pniu i ogołocił z jednej strony tuję...

Kilka dni temu natkęłam się w necie na hasło POMAGAJ WIOŚNIE - JEDZ ŚNIEG :;230 Może się przyłączymy :wink:

Dorotko Chata jest rewelacyjna i te hortensje podkreślają jej urodę :wink: Zaraz do Ciebie wpadnę na kawę i kwitnące hippeastrum :wink: Mam nadzieję, że nie spóźniłam się na kwitnienie...

Ilonko Zarażaj się , zarażaj! To przyjemna choroba! Tylko niestety nie idzie w parze z pustką na parapetach ;:306
Czekam na pomysły inspirowane kompozycją ze zdjęcia. Hakonechloa jest piękna, pasowałaby idealnie!

Ewa jaką miałaś koncepcję? Coś z hortensjami?

justi177 cała przyjemność po mojej stronie ;:196

Kasiu u Ciebie hortensje są też pięknie wkomponowane i pasują idealnie do ogrodu ;:333

Mufka Witaj :wit i dziękuję za odwiedziny! Jeśli chodzi o hippeastrum , to mam swoich faworytów, ale lubię wszystkie!

czar_na Witaj u mnie :wit Cieszę się, że podoba Ci się aranżacja mojego wnętrza domowego. Zawsze miałam zamiłowania do ludowizny i nie byłabym sobą, gdybym nie miała coś w jej deseń w domu.

anabuko1 Dziękuję ;:196 za chwile wstawię kilka nowych do podziwiania :wink:

Arkadius no dość już tych pochwał, bo czerwienię się okropnie :oops: jeśli chodzi o zdjęcie z chatą, to rzeczywiście podkreśla ona całą kompozycję roślinną i oczywiście odwrotnie. Idealnie jest to dopasowane... Ale zgadzam się z justi177, że taki duet roślinny pasuje do stylu nowoczesnego, do metalu, do betonu, do prostych brył jak również do drewna, wikliny i stylu wiejskiego. To takie uniwersalne połączenie :wink:

juliannaWitaj u mnie :wit Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:196 Mam nadzieję, że niebawem będzie okazja do pokazania wiosennego oblicza roslin ogrodowych :wink: a nie tylko domowych parapetów...

A tymczasem zamęczę Was kolejnymi kwitnieniami hippeastrum :wink: Chociaż te kwiaty dają mi odrobinę radości :wink:
No i doczekałam się pierwszych nasion z krzyżówki Charisma x Swett Nymph, czekają na wysianie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tez mam posadzone w rzadku - bo rzedu nazwac tego nie mozna - Anabelle ale bez traw i teraz czekam na efekty jak na zdjeciu.
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Robi wrażenie niezła kolekcja i bardzo ładne okazy ;:108
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Ślicznościowa ta Twoja kolekcja ! Jak tak dalej pójdzie zacznę rozglądać się za kupnem choć jednego ;:224
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, hipki cudowne ;:180
Moje jeszcze śpią :lol: Może obudzą się wraz z wiosną?
Trzymaj się ciepło i uszy o góry, wiosna musi kiedyś przyjść ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Bożenko....damy radę do wiosny tylko krok ;:196
Hipek Sumatra....cudo ;:170
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Kwiatki śliczne, ja mam tylko dwa i już kończą kwitnienie. ;:oj
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Bożenko=przepiękne kwitnienia :uszy Niezła kolekcja już powstała...
Oglądać takie cuda-nigdy dość ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

i faktycznie jest co podziwiać,kwiatuszki przepiekne,i jakie cuudnee kolorki ;:215
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Pozwólcie, że podziękuję Wam zbiorowo za odwiedziny i zachwyty nad moją kolekcją ;:196 ;:196 ;:196 Robi się już niebezpiecznie, miejsca w mieszkaniu brakuje, bo one są wszędzie ;:306
Wpadłam tylko na chwilę pozdrowić niedzielnie, bo właśnie wybieram się na wycieczkę do rezerwatu, o którym wspominałam wyżej - Śnieżycowy Jar. Może napotkam jakąś śnieżyczkę... Mróz w nocy był bardzo duży, o godz. 1 było -14, teraz temperatura dobija do zera i świeci słońce.

Wczoraj popikowałam lobelię i heliotrop.
Przedstawiam także moją kobeę :wink: Sztuk 8, na razie mała... Normalnie stoi na parapecie i zasila się słońcem ( jeśli jest :;230 )
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Bozuniu piękna kobea jaki kolorek?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, kobea rośnie jak na drożdżach! za tydzień będzie miała pół metra :lol:
Ale uważaj kochana, 8 sztuk jest w stanie zarosnąć nie tylko Twoje maleństwo, ale i cały dom łącznie z piętrem ;:oj
Miłej niedzieli, mam nadzieję, że dzisiaj nie pracujesz ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”