Witajcie!
Ale mamy piękną zimę tej wiosny

Syberyjskie mrozy i śnieg po uda... Na szczęście mam dużo pracy i to chyba mnie trzyma przed całkowitą depresją... Chociaż z drugiej strony, gdyby nie praca, to już leciałabym gdzieś w stronę słońca, żeby wygrzać zmarznięte kości i naładować baterie. Czy ktoś zna odpowiedź na pytanie: jakie będą święta? Żebym przez pomyłkę karpia nie kupiła
Tydzień temu byłam w rezerwacie "Śnieżycowy Jar" niedaleko Poznania. Na początku marca pokazały się tam pierwsze kwiaty śnieżycy wiosennej, niestety powrót zimy skutecznie zahamował ich rozwój... Nie zobaczyłam ani jednej śnieżycy, wszystko przykryte gruba warstwą śniegu...
Dzisiaj trochę się ożywiłam, bo słońce się pokazało! Chociaż tyle dobrego... Niestety temperatura minusowa i nie chce mi się nawet oglądać ogródka... Widzę przez okno, że spadający z dachu śnieg połamał mi pęcherznicę, którą prowadziłam na pniu i ogołocił z jednej strony tuję...
Kilka dni temu natkęłam się w necie na hasło
POMAGAJ WIOŚNIE - JEDZ ŚNIEG 
Może się przyłączymy
Dorotko Chata jest rewelacyjna i te hortensje podkreślają jej urodę

Zaraz do Ciebie wpadnę na kawę i kwitnące hippeastrum

Mam nadzieję, że nie spóźniłam się na kwitnienie...
Ilonko Zarażaj się , zarażaj! To przyjemna choroba! Tylko niestety nie idzie w parze z pustką na parapetach
Czekam na pomysły inspirowane kompozycją ze zdjęcia. Hakonechloa jest piękna, pasowałaby idealnie!
Ewa jaką miałaś koncepcję? Coś z hortensjami?
justi177 cała przyjemność po mojej stronie
Kasiu u Ciebie hortensje są też pięknie wkomponowane i pasują idealnie do ogrodu
Mufka Witaj

i dziękuję za odwiedziny! Jeśli chodzi o hippeastrum , to mam swoich faworytów, ale lubię wszystkie!
czar_na Witaj u mnie

Cieszę się, że podoba Ci się aranżacja mojego wnętrza domowego. Zawsze miałam zamiłowania do ludowizny i nie byłabym sobą, gdybym nie miała coś w jej deseń w domu.
anabuko1 Dziękuję

za chwile wstawię kilka nowych do podziwiania
Arkadius no dość już tych pochwał, bo czerwienię się okropnie

jeśli chodzi o zdjęcie z chatą, to rzeczywiście podkreśla ona całą kompozycję roślinną i oczywiście odwrotnie. Idealnie jest to dopasowane... Ale zgadzam się z
justi177, że taki duet roślinny pasuje do stylu nowoczesnego, do metalu, do betonu, do prostych brył jak również do drewna, wikliny i stylu wiejskiego. To takie uniwersalne połączenie
juliannaWitaj u mnie

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa

Mam nadzieję, że niebawem będzie okazja do pokazania wiosennego oblicza roslin ogrodowych

a nie tylko domowych parapetów...
A tymczasem zamęczę Was kolejnymi kwitnieniami hippeastrum

Chociaż te kwiaty dają mi odrobinę radości
No i doczekałam się pierwszych nasion z krzyżówki
Charisma x
Swett Nymph, czekają na wysianie.