W doniczkach o średnicy 5,5 cm i wysokości 5 cm mogą być w zależności od egzemplarza nawet do roku czasu.
Mam mieszane uczucia Lucynko co do tego przesadzania. Popatrz na zdjęcia powyżej. Im mniej miejsca w dół, a więcej na boki tym roślinka prezentuje się ciekawiej. Ja bym zostawiła je tak jak są. Ale to ja.onectica pisze:(...)zbyt mało miejsca w dół zostawiłam korzonkom...
chyba będzie trzeba przełożyć. I zacznie się biednym roslinkom survival...
No przecie pudełko po margarynie też ma przynajmniej 5 cm wysokości czyli tyle (lub więcej) co doniczkopalety (wielodoniczki jak kto woli) a przecież tyle tu zdjęć w tej sadze o grubaskach jak sobie ślicznie rosną w takich mini doniczkachonectica pisze:a posiane, Janku, w pudełku po margarynie, nie w żadnym naparstku
prawdę mówiąc nigdy nie widziałam takich palet na oczy, a moje pudełka wypełnione są do 3/4 wysokości, a połowa z tego, to kamyczki drenażowejang pisze:No przecie pudełko po margarynie też ma przynajmniej 5 cm wysokości czyli tyle (lub więcej) co doniczkopalety
Lucy, Lucyonectica pisze: prawdę mówiąc nigdy nie widziałam takich palet na oczy,
ew. dosyp z 1/2 cm do 1cm podłoża u góry i tyleonectica pisze: a moje pudełka wypełnione są do 3/4 wysokości, a połowa z tego, to kamyczki drenażowe
ale ok, skoro mówicie, że dobrze jest, to się nie czepiam i śpię spokojnie