Sławku do wyboru, do koloru u Ciebie tyle irysów, a u mnie reanimuję pojedyńcze listki, bo wszystko pada od suszy .
U mnie susza, a u siostry nie dość, że mokro na działce, to jeszcze wczoraj padał deszcz, a potem woda u niej stała godzinę. I gdzie tu sprawiedliwość?
Jednak nie będę się żalić, wolę podziwiać Twoje iryski, bo masz naprawdę rarytaski
Kwitnie dużo,wczoraj nie zmieścił się DUSKY CHALLENGER Irys piękny,zdrowy,efektowny.Rośnie sam.
Medal DYKESA zobowiązuje.Powinien być w każdym ogrodzie
Widok przy piciu kawy ,na irysy
Irys TACT,po lewej,ma 60cm.Po prawej CROSS CURRENT 117 cm
Jeszcze jeden pominięty: OREGON SKY .Dziś u nasz niebo ładniejsze
Masz swoje iryski na jednej rabacie, czy tak grupami porozrzucane po całym ogrodzie? To musi byc niesamowity widok tyle śliczności i kawa...oj, rozmarzyłam się.
Witam moich Rozmówców GENIA,kawa w ogrodzie ma lepszy aromat,to wiemy A pigwówka działa kojąco
Na lokalnym targu /Rynek na Zawodziu,instytucja ponad stuletnia / kupiłem 2 orliki.1-szy ma kolor
bardziej atramentowy niż u ZBYSZKA,tak,na pewno.2-gi w odcieniu bordo...
Cześć Sławku
Oj, warte grzechu te niektóre Twoje irysy . Szczególnie elektryzujące błękitne, niebieskie, granatowe i temuż podobne sinole . Nie powiem, energetyczne żółte też , że o Sopliczce nie wspomnę.
Pozdrawiam, ugotowana w pomorskim wyżu ( syberyjskim) Jagoda
EWA
Ta była kupna,wina nie robię - nie piłem w życiu dobrego wina domowego,może ktoś,gdzieś robi
Za to moja H.robiła pigwówkę lepszą od tej Soplicowej.Proces trwa ok. roku,przepis do wglądu.
Dla Ciebie irys dziś zakwitły,MODRY TRN - co to znaczy nie mam pojęcia
Ja nie wiedziałam że tyle odmian i kolorów mają irysy
Ale do tego przepisu potrzebne są pigwy.A ja kupiłam jesienią pigwowca,myślałam że owoce będą na winko,a się zdziwiłam jak zamiast owoców pięknie zakwitł.
Ale ja to się tak znam właśnie
A właśnie owoce pigwowca są potrzebne do nalewki Pigwa ma owoce jak gruchy,do niczego nieprzydatne.
Ja miałem i jedno i drugie,obecnie żadnego.Pigwowiec bardzo się rozrasta. SŁA