Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Szafirki ;:oj to rzeczywiście ogromniaste ;:173

Zdążyłaś je wsadzić bo ładnie was zasypało , u mnie śniegu nie było ale za to zmroziło -6 i wszystko oklapło i już bardzie ponuro w ogrodzie być nie może :?
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To widocznie ja mam tę pnącą odmianę.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Dziewczyny Iza zapewne ma winobluszcz zaroślowy . Jest on bardzo podobny do pięcioklapowego tylko nie posiada przylg .
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Edi - nie tylko zdążyłam je wsadzić, ale one już mają korzonki. W sobotę niechcący jednego wykopałam i okazało się że one już się korzenią, bardzo szybko, zaledwie w ciągu tygodnia. Niestety oklapnąć u mnie też oklapło, nie bardzo nawet jest co fotografować. W zeszłym roku było cieplej o tej porze.

Agatka - ja nawet nie wiedziałam, że jest jakiś winobluszcz zaroślowy! :oops:
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

Moje szafirki posadzone na koniec września zaliczyły mały falstarcik :;230 zielone aż miło :uszy
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Edi - szafirki zawsze wychodzą jesienią, to jest całkowicie normalne, więc nie martw się, wszystko jest ok.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O właśnie i moje wyszły na zielono i nie wiedziałam czemu :wit
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

;:oj no widzisz nie wiedziałam , wyrosła taka duża kępka ;:219 myślę zmarzną :;230

Dziękuję Kleo :wit
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny - szafirki posadzone późną jesienią mogą nie zdążyć wyjść z ziemi, ale takie które są posadzone wcześnie, albo takie, które już rosną z poprzednich lat zawsze wychodzą jesienią i jest z nimi wszystko dobrze, to jest całkowicie naturalne, czasem wychodzą też tak cebulice. Ale wiosną normalnie zakwitają. Nie wiem jak u Was, ale u mnie cały weekend była piękna pogoda, natyrałam się w domu i w ogrodzie, aż rąk i nóg do dziś nie czuję. Fotek niestety nie zrobiłam żadnych, bo nie było czasu. Ostatnie koszenie trawnika mam za sobą, pogoda do tego była najlepsza z możliwych, wszystkie opadłe liście pograbione i rozsypane na rabatach, tarasy poszorowane - jednym słowem zapanował porządek. Jeszcze w sobotę wyruszyliśmy ze znajomymi na nocny seans do kina na film "Pokłosie", gorąco go polecam, zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Więc dziś siedzę i ziewam z niewyspania, bo wczoraj oczywiście też późno poszłam spać i nie odespałam zaległości. Bez kawy dziś ani rusz....
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to kawka koleżanko i otwieramy oczy :wit , no i nareszcie ktoś kto też liście na rabaty sypie, bo widzę, że tu na forum raczej się tego nie stosuje, ja tak robię już parę lat i nie mam jakiś kłopotów z tego powodu, chodzi o choroby grzybowe ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witam poniedziałkowo :wit
Na Pokłosie wybieram się w najbliższym czasie - dzięki za pozytywną rekomendację...
U mnie weekend był równie pracowity i od całodziennego grabienia ledwie się ruszam, ale ile energii mi ta praca dała... :)
Miłego!
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Aguniada - film naprawdę gorąco polecam, wart obejrzenia, dobra obsada i ciekawie nakręcony. Sam reżyser zakwalifikował podobno swój film jako kryminał, ale ja bym go tak nigdy nie opisała, bo dla mnie to dużo więcej niż kryminał.
Iwonko - liście sypię na rabaty od lat, jedynie dwa lata temu paliłam liście robinii, bo miała robale. Co do grzybów, to w naturze liście z chorobą grzybową też spadają na ziemię i jakoś w lesie to nie przeszkadza. Chyba że mamy w ogrodzie jakieś wrażliwe rarytasy, to wtedy mogą im zaszkodzić, ale zwykłym hostom i bodziszkom które rosną u mnie pod drzewami na pewno to nie zaszkodzi.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Klio wiosna w przyszłym roku zapowiada się imponująco , takie mnóstwo cebul posadziłaś ;:7 ja kupiłam tylko troszkę tulipanów i krokusów , a muszę w przyszłym roku dokupić żonkili bo wszystkie mi wymarzły .

Genia
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Co do mojego winobluszczu to zdaje się, ma takie przylgi, ale mało i słabe. W niektórych miejscach jest podwieszony lub podwiązany. Dalej radzi sobie sam, bo nowe przyrosty opierają się o stare. Natomiast po tak pionowej ścianie i bez wsparcia, jak u Kleo, nie dałby sobie rady.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie, masz rację, ile jeszcze korzyści liście dają, naturalna ochrona i kompost, przecież w naturze bez naszego udziału rośliny są liśćmi pokryte i doskonale sobie radzą ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”