Jacku moje lilie w tym roku były nieciekawe, słabo rosły, były niskie, kwiaty średniej wielkości albo małe a przecież sadziłam duże cebule pewnie zima im zaszkodziła. Co do róż to drugie kwitnienie zapowiada się bardziej obfite, narosło dość dużo pąków. Werbeny jednoroczne i te bylinowe ładnie kwitną i zakrywają wszystkie puste miejsca.
Geniu moja świecznica ma dwa lata, bardzo dobrze przezimowała i ładnie kwitnie. Różę Hokus Pokus mam pierwszy rok, powtórne kwitnienie zapowiada się dość dobrze, ma wiele pąków. Co do zimy muszę pomyśleć jak ją zabezpieczyć.
Tajko chyba jesteś jedną z nielicznych osób, które lubią jesień, ja nie lubię, gdy pomyślę o zimie i szarugach.

Róża rzeczywiście jest ładna może dlatego, że ma taką tajemniczą nazwę. Klematis rurkowy zaczyna w pełni kwitnąć, muszę mu fotkę zrobić.
Gosiu róża, o której marzysz jest bardzo ładna, płatki ma aksamitne miłe w dotyku, może uda ci się kupić.
Jadziu dziękuję za dobrą radę

zastanawiam się jak ją zabezpieczyć

, jest jeszcze trochę czasu więc może coś wymyślę. Ta róża ma nazwę jak zaklęcie więc powiem hokus pokus i pewnie dobrze przezimuje.
Jesiennie