Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Post »

Aniu - Ty jesteś niezawodna ;:168

Mój CD...

Już jesień.. ;:131 .nostalgiczna pora , która zaczyna i mnie doskwierać :? Chociaż ja jesienna jestem...ale jakoś tak smętnie mi :|
To chyba jedne z ostatnich zdjęć w moim wątku bo obiektów fotografowania coraz mniej a na FO jakoś tak ogólnie wieje nudą ... :| wielu forumowiczów zamilkło , trochę wzajemnych adoracji powstało a reszta się ;:204
i do tych się przyłączę..chyba do czasu aż odtaję ...
Dla poprawienia nastroju wybieram się i ja w południe na targi ogrodnicze do sąsiedniej miejscowości chociaż zakupów większych nie mam w planach ani "chciejstw" żadnych .Raczej towarzysko z przyjaciółką ,żeby klimat zmienić... ;:173 a może i nastrój się poprawi!

jeszcze jedna niespodzianka w moim ogródku.. :shock: posadziłam w listopadzie białą a teraz jest taka...olbrzymia i piękna... :)
Obrazek

biała pospolita jeżówka najdłużej kwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wnet będzie wycinka drzew u nas
Obrazek

i niespodzianką zakończę ... pod naszym jedynym modrzewiem , który wnet zostanie wycięty...

Obrazek
tych nie zbierałam
Obrazek
na obiadek starczyło... ;:137
Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajna 'biała' niespodzianka ;:138 ;:138 ;:138 No i te grzybki ;:173
Zaraz także znikam z ogróku, bo cebulowe czekają... Ale u nas piękna, słoneczna pogoda, więc nie ma co narzekać :wit Miłej soboty, Maryniu :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry, Maryniu! Historia daliowego pąka urocza - piękny kwiat i warto go uwieczniać...
Mnie jednak zachwyciła paproć o ciemnych wybarwieniach... Co to za odmiana? kojarzy mi się z wietlicą Red Beauty...
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Maryniu z wielką przyjemnością odwiedzam twój ogród, jest w nim tyle przepięknych kwiatów oraz przebarwiających się krzewów, to wszystko tworzy niezwykle piękne widoki, jest się czym zachwycać. Ten busz świetnie ujmujesz na zdjęciach, które zawsze podziwiam. ;:138 Zazdroszczę maślaczków bo bardzo je lubię, u nas nie ma nawet muchomorów. :roll:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,Agusiu,Irenko - dziękuję Wam za odwiedziny ;:cm i wszystkim licznym ;:204

Dzisiaj się rozpogadza :heja zapowiada się słoneczny chociaż chłodny dzień . ;:3 od razu poprawia jesienne depresyjne nastroje ... może uda się coś porobić na działce ;:131 Prace rozpoczęte różne no i nie ma jak kończyć bo aura niesprzyjająca ;:185 Nie lubię pracować na działce jak jest zimno .Mokro , przechodzą deszcze więc można bezpiecznie dokonać różnych zmian i od razu chandra mija... :) Przesadzanie mam w planach bo mi troszkę miejsca przybędzie po wycince 3 pokaźnych choinkowych drzew .Byle pogoda się poprawiła...

Aguniu masz rację to wietlica ale nie wiem jaka odmiana :oops: ,kiedyś ją zidentyfikowałam ale zapiski mi przepadały wraz z awarią dysku .
P.S. To prawdopodobnie Wietlica japońska METALIICUM ATHYRIUM :)

Mój CD...

zdjęcia ostatnie z piątku ..nie wiem co zastanę dzisiaj jak da radę pojechać.. ;:218

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kotek-wizytator
Obrazek
hortensja nadal piękna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
hibiskus późno zakwitł
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Mam podobną wietlicę ale " Ursula Red "
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Maryniu ,jestem pod wrażeniem masz piękny ogród.
Zauważyłam ze mieszkamy obydwie na pd.-wsch czyli te same warunki klimatyczne dodało mi to otuchy gdy zobaczyłam sadzca o ktorym marzę a ktory jest u ciebię pięknie wyrośnięty.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam i ja taką paproć-Metallicum Cristatum :D
Twoje trawy nadal wzbudzają podziw. Ciekawa jestem, co się pojawi w miejscu wyciętych drzew. Pewnie już masz plan :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości! ;:196

Dorciu - paprocie lubię w ogrodzie i nawet tych zwykłych pióropuszników mam trochę i wbrew opiniom nie sprawiają mi żadnych problemów jak się gdzieś jakiś maluch pojawi to z łatwością się go pozbywam .
Ewciu z Przemyśla - witam sąsiadkę ! :wit w Przemyślu mam Rodzinkę ;:167 .Co do sadźca to nie sądzę,żeby mu miało cokolwiek zaszkodzić .To mocna roślina! Miło,że zawitałaś do mnie bo jakoś nikt z sąsiadów do mnie nie zagląda... :? Dziękuję! ;:180 i wybiorę się z rewizytą!
Ewkomaj - trawy uwielbiam,gdybym tylko miała więcej miejsca na ich wyeksponowanie...ale cóż,trzeba się zadawalać tym co się ma .. a jak się nie chce z niczego rezygnować, to się ma wszystkiego po trochu... :) .W miejsce wyciętych drzew co posadzę ?,zobaczę jak to miejsce będzie wyglądało ale 2 z nich rośnie poza działką i sięgają do linnii WN tam posadzę derenia i tawułę białą , której zawsze wiosną zazdrościłam.Rosną już od wiosny w doniczkach i czekają na miejsce bo na działce nie chciałam ich sadzić . W tym pasie rosną już inne krzewy ...
Jedna choina rośnie na działce i wpisała się bardzo korzystnie w otoczenie ale ma już ok. 25 lat a teraz takie wichury się zdarzają i obawiam się bo rośnie w pobliżu domku ...Więc odzyskam światło i nie będzie to miejsce takie suche i dopiero zdecyduję jak już operacja zostanie przeprowadzona.Najważniejsze,że będzie to to robił facet,który je zetnie,sprzątnie i zabierze - korzyść obopólna... :) Może coś przesadzę ... ;:7

Mój CD...

Dzisiaj chłodno... a tyle prac zaplanowałam ;:223 .Przydałoby się trochę pogody !Trwają prace porządkowe , wyrwałam już jednoroczne najbardziej pomęczyłam się z kasztanowcem-olbrzymem bo miał olbrzymie korzenie jak batogi miałam jeszcze 2 w innym miejscu i były nieco mniejsze i korzeniły się bardzo płytko. Kilkanaście doniczek jeszcze do zadołowania , najgorsze że trzeba szukać dla nich miejsca bo takiego wolnego w jednym kawałku nie ma... ;:173
Doniczek mam dużo bo na moje roślinki czekają takie oto miłe zwierzątka:

TO KARCZOWNIK :evil: , wczoraj pozował dobrą chwilę , miał jakieś dreszcze chwilami myślę , że poczęstował się wcześniej jedzonkiem,które im wystawiamy w znacznej ilości i wszystko znika...dlatego obserwowałam go ze stoickim spokojem po chwili schował się powoli do swojej dziury ...

Obrazek
zauważcie proszę, jaki ma długi ogon i jakie czyste ,błyszczące futerko ...widać,że dobrze się odżywia
Obrazek

Obrazek

Obrazek
folklore
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cdn..
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Maryniu,na widok karczownika aż mnie dreszcze przeszły brrr.Nie cierpię takich stworzonek ;:oj
Tak pięknie wszystko u Ciebie kwitnie.Ciekawe jak długo jeszcze tak potrwa bez przymrozków,u mnie jeszcze ich nie było.
Rozchodnika variegata,muszę sobie kupić,bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sądząc po emotikonce ten karczownik wcale nie jest fajny :evil: Musze sobie poczytać na jego temat, bo jeszcze się z nim nie spotkałam!
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Przepiękny gryzoń ;:oj szkodnik ale piękny. Co zrobić każdy chce przeżyć. Ogród tęczowy z kolorów :)
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Maryniu już jestem zostawiam ślad bym cię nie zgubiła . :heja

Masz ogromny ogród i piękne kompozycje kwiatowe robi wrażenie , mam nadzieję że kotek nie poluje a myszkę ?

Mimo że gryzoń jest cudna taka tłuściutka .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Do tej pory byłam pewna, że koty dopadają u mnie karczowniki, ale widziane przeze mnie gryzonie mają krótki ogon. Co łapią moje koty? Ostatnio Chudzinka chodziła z prawie tak dużym, jak ona sama :wink:
Na szczęście mnie przerażają tylko zwierzęta w sieci. Inaczej z kotami byłoby mi trudno.
Nastrojowe zdjęcia-ładne, ale wyraźnie widać na nich jesień.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Marynko, mnie szkoda wyrywać jednorocznych, póki jeszcze zdobią.
Wiem, po przymrozkach będzie widok okropny, ale póki co, niech kwitną. :D .
Na razie jeszcze pięknie i kolorowo, zresztą - zdjęcia mówią same za siebie.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”