Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Post »

Wiem, wiem :D z kamulcami prawda, ale jak zarosą ... przytłaczać przestaną, mam nadzieję :wink: Teraz faktycznie zabezpieczają ziemią przed zsuwaniem ;:108
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:shock: wow Jola ja cierpliwie czekałam na zkończenie prac przy murku- super to wymyśliłaś ;:108 efekt naprawdę świetny ;:108

pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Jak dzieci chorują to nic nie cieszy :roll: to prawda ... Zdrówka posyłam.

Mur imponujący ;:138 i kamienie świetne ;:138
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

I ja wreszcie dotarłam do Twojego cudnego wątku. ;:63 ;:63
Dziecko chore to nic nie cieszy :? Spaceruję po ogrodzie i nie potafię się cieszyć widokiem :(
Skąd ja to znam , nie wiem w jakim wieku masz dziecko i na co choruje ale powiem Ci jedno ,ja ze swoim też tak wszędzie jeżdziłam niby wszystko ok a dziecko bez przerwy chore .Jedna lekarka powiedziała ,że jak dziecko wejdzie w okres dojrzewania wszystko przejdzie .Wierz mi tak na prawdę jest dzieci wyrastają a lekarze są wspomnieniem i mam nadzieje ,że tak będzie i u Ciebie czego Ci życzę bo sama to przechodziłam . ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

No, kawał roboty odwaliłaś ;:108
Podobne mam odczucia jeżeli chodzi o kamienie, ale może jak obrosną....
Mam nadzieje, że z dzieckiem wszystko ok. trzymam kciuki ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

No pięknie. Barwo. I od razu tyle pięknych roślin posadzonych. Kamulce super -skąd takie giganty wytrzasnęłaś? Dla mnie bomba! ;:138
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p
Od: 8 cze 2010, o 10:25

Post »

Jolu, nie mogę oczu oderwać od stworzonego właśnie dzieła ;:138 budowla - absolutna rewelacja !!! Penaz już dawno wpisany na listę, może i mnie się uda :oops:
Trzymam kciuki za powodzenie wszelkich badań i diagnoz, będzie dobrze ;:333
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś prace jeszcze trwają, czekamy na elemanty wykończeniowe :wink: Część nasadzeń zrobiłam, ale w związku z brakiem czasu wszystko się przedłuża. Cieszę się, że Ci się podoba.
Aguś jakiś marazm mnie ogarnął w związku z sytuacją ogólną :? Nic nie cieszy :cry: cóż murek trzeba obsadzic i hostki uziemić też. Może po pracy się uda coś zrobić.
Pomijam fakt, że wrześniowa susza się zrobiła i trzeba znaleźć jeszcze czas na podlewanie ;:108
Jatro też myślałam podobnie, większych problemów już nie było, a tu nagle ...
Moja córcia ma 16 latek, więc już podrośnieta nastolatka :wink:
Miło, że do mnie zajrzałaś, zapraszam częściej.
Dorotko nie mam innego wyjścia, jak tylko kamole. Po pierwsze wspierają ziemię, a po wtóre ograniczają kopalniane zapędy mojej suni, która jak tylko wyczuje świeżą ziemię, czegoś tam szuka ;:14
Dziecię w domu jakby zdrowsze, ta nasza służba zdrowia :(
Iduś kamulce z lasu :D Podczas budowy stoku narciarskiego się zagapiłam, a tyle paskowca wykopali :? Teraz w wolnych chwilach znajomy z pracy dla mnie kompletuje :wink: po jednym i się uzbierało. W pierwotnych planach miały tworzyć kaskadę i otoczenie oczka, ale ... co się odwlecze, to nie uciecze.
Jak mają leżeć z boku bezużyteczne, porozkładaliśmy na rabaty.
Aguś przepiękne są starsze okazy Penaza :uszy Niechby tylko ładnie zimował ;:108
Budowa w trakcie, a ja myślę jakby tu inne elementy, nawiązujące wprowadzić do ogrodu ;:224
Chyba w kolejnym roku staną małe kolumienko-postumenty do oświetlenia ;:224 Tak sobie marzę :lol: Z drugiej zaś strony dosyć mam rewolucji i bałaganu w ogrodzie. Jeszcze przywieziona wywrota ziemi nie została rozciągnięta :?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Joluuuu :shock: ale efekt...normalnie nie mogę się napatrzec...I tu można powiedziec że prace ogrodowe podążają w odpowiednim tempie i kierunku nie to co u mnie :?
Kamulce super...mnie się bardzo podobają a jak jeszcze roślinki się rozrosną to będzie cudna kompozycja :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

:wit ależ zmiany u Ciebie :shock: już teraz pięknie wygladają pergole tak postawione a jak jeszcze obrosną różami i powojnikami tak jak chcesz, to będzie bajecznie :lol:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

U mnie też szpital :( Dwa tygodnie temu syn chorował na wiatrówkę ale bardzo nietypowe miał wykwity i nikt z lekarzy na 100% nie zdiagnozował a wczoraj zsypało Olkę :(
Bardzo podobają mi się te rabaty żurawkowo hostowe ;:138
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

He he... doąłczam do klubu, jutro robimy Ance morfologię :roll:
Do murka powoli się przyzwyczajam... chyba za bardzo przywiązałam się do wersji ceglanej :wink:
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Witaj Jolu :wit
Piękny masz ogród, zachwycają mnie również zdjęcia zachodów słońca i chmur, są cudne i niepowtarzalne.
Dołączę się do chóru głosów chwalących murek - świetny pomysł i wykonanie. Już teraz wygląda bajkowo. Czy kamienie na nim to klinkier elewacyjny? Mam u siebie kawałek brzydkiego nierównego muru i zastanawiam się co z nim zrobić. Twój murek natchnął mnie kilkoma mniej lub bardziej szalonymi pomysłami, będę miała o czym rozmyślać w długie zimowe wieczory.
Dla córci dużo zdrówka.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niestety wczoraj nie było czasu na kolejne fotki :? Upał afrykański - 30 stopni, niebo bezchmurne, a tu tyle pracy w ogrodzie. Za to dni coraz krótsze i po powrocie z pracy jakoś tak czs szybko się kurczy :|
Lato, czy jak niektórzy piszą jesień ... początki ostatnich porządków czas zacząć. Wczoraj udało mi się uporzadkować różyczki, zauważyłam jeszcze sporo nowych pączków :D wyciąć przekwitłe kwiatostatny cann, rudbekii nagiej i jeżówek. Uziemiłam też dwie hortensje, hostki muszą poczekać do dzisiaj, bo priorytet miało podlewanie.
Hortensje smutnie zwiesiły listki wołając wody całymi sobą :roll: nawet żurawki wysuszone na pieprz, jak się okazało.

Graziu u mnie nieustannie się coś dzieje, teraz na ten przykład trawy miejscami nie widać, bo podsypana ziemią :;230 Kiedy przerośnie przy takiej szuszy ;:224 Coś tam dosadzę dzisiaj moze pod murkiem, ale obawiam sie, żeby przy ostatecznych wykończeniach rośklinki nie ucierpiały. Elementy zwieńczające górę murka już mam, zostało jeszcze poczekać na parapeciki do otworów. A wiesz, że już lubię sobie wyjrzeć zza murka :lol: kolejne elementy nawiązujące niezbędne.
Marta clemki czekają w donicach na swoją kolej, ale juz niedługo chyba :wink:
Gosiu właśnie jakieś choróbska się teraz plączą, słyszałam, że u nas wirusy :wink: grupy w przedszkolach w połowie nieobecne. Co będzie, jak się zaczną jesienne pluchy :roll: U mnie podłoże zupełnie inne i bardziej skomplikowane niestety, dzisiaj znów połowę nocy nie spałam :cry:
Gorzatko, u mnie dwie morfologie w czasie przeszłym. Wszystko ok, jak się okazało i wiele badasń ok, więc co jest nie tak?
Bardzo proszę zapomnieć o ceglanym, to sobie ne wrati :wink:
Gosiu /Megi/ :wit miło, że do mnie wpadłaś. Po budowie zostało nam nieco kamienia elewacyjnego, więc trzeba było zagospodarować, więc wymyśliłam taki użytkow-dekoracyjny element, dzielący jednocześnie przestrzeń na mniejsze "pokoje" :) Długie zimowe wieczorymają to do siebie, że jest dużo czasu na przemyślenia i przeliczenia. A ja lubię na allegero pooglądać ofertę :;230
I tu muszę ostrzec -BŁAD
:;230
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Ale ten błąd jednak okazuje się owocny i dodaje tajemniczości w ogrodzie. Coś pięknego.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”