Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

pamelka pisze:Kilka impresji ;:224
Obrazek
Impresji? :shock: Jola! To studyjna fotka, niezły ten nowy sprzęt masz.
Piwonia oznakowana? Głupio pytam i tak zakwitnie, jak zechce :;230 U mnie żółta zakwitła w zeszłym roku bordowo. Też dobrze.
Padało u Ciebie jeszcze dzisiaj rano? Przyda się, przyda, upały idą :;230
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja w zeszłym roku zakupiłam żółtą piwonię i krzewiastą białą z bordowym oczkiem. W tym roku się okaże czy żólta to żółta, a na krzewiastą nie liczę, bo już wiem, że to w ogóle nie krzewiasta :(
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Moja ma dwa krzewiasta ma dwa pączki ;:138 cieszę się ogromnie bo dopiero pierwszy raz u mnie zakwitnie...ma być w kolorze czerwonym.
Pamelko w jakiej kondycji jest Twoja wierzba babilońska, pisałaś że listki podsychają :?: Jak ją prowadzisz w formie drzewa czy krzewu :?:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Moja 2 letnia drzewiasta jest maleńka i chyba przez 5 lat nie dowiem się co kupiłam(a drogo i w szkółce)
jeśli całkiem nie zmarnieje.
Zdjęcia fantastyczne.Długo musiałam się przyglądać aby wreszcie dojrzeć pąk.Rabata z tulipanami i innymi bylinami wygląda bajecznie. :wit
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Deczko się ociepliło, czekam na obiecane fotki ;:65 ;:65 :)
Awatar użytkownika
falkenburg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2009, o 23:38

Post »

[quote="pamelka"]....Margoś jak pisałyśmy, jeśli są ubiegłoroczne szyszeczki to pewnie jeszcze będą ;:224 Moja Acrocona też do niedawna nie miala jeszcze szyszek, ale nie trace nadziei może się jeszcze pokażą ;:224 ....[/quote

Potwierdzamy u nas też przez dwa lata nic, a w tym roku jest czerwona szyszka ;:138 , co prawda jedna ale jest :D
Małgorzata i Krzysztof
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

falkenburg pisze:
pamelka pisze:....Margoś jak pisałyśmy, jeśli są ubiegłoroczne szyszeczki to pewnie jeszcze będą ;:224 Moja Acrocona też do niedawna nie miala jeszcze szyszek, ale nie trace nadziei może się jeszcze pokażą ;:224 ....[/quote

Potwierdzamy u nas też przez dwa lata nic, a w tym roku jest czerwona szyszka ;:138 , co prawda jedna ale jest :D
No to mnie pocieszyliście. Faktycznie mam stare szyszeczki.
W tym roku został bardzo zmasakrowany przez psa.
Może musi trochę odreagować. Będe czekała do przyszłego roku zatem.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Jolu przegapiłem info o nowym aparacie , co to masz za cudo - bo jestem na kupnie , a kilka fotek wyszło wprost pięknie ;:224

widziałem że paulownia pomalutku obija od dołu podobnie jak u mnie , soki pną się w górę ---- a korzonki ? :;230
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Pamelko podzielam zdanie Wiktorii to zdjęcie z pąkiem piwonii mistrzowskie ;:108 ;:180
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paula moim begoniom wystarczą wiatry ;:224 Chłodów nie odczuły, bo na noc w domu.
Vituś studyjna :oops: dziękuję w imieniu mojego aparatu :lol: Piwonia była oznakowana, jak ją kupowałam, ale to już tak dawno.
Jak pracownicy zdeptali wszystkie trzy byłam bliska płaczu, jednak jedna się ostała. Mam nadzieję, że zakwitnie i oznaczymy.
Margoś, a skąd wiesz, że nie drzewiasta? Już widać? Kiedy wystartowała?
Aniu, no nie mam zdjecia mojej wierzby babilońskiej 'Crispa'. Moja rośnie na drzewko. Wiosna wygladał jakby jej czunbek usechł razem z gałązkami. Jak się okazuje trzeba trochę czasu, aż soki dotrą do górnych gałązek. Podcięłam te, które wydawały się suche i teraz już cała jest zielona. O tu znalazłam jedną z tegorocznych fotek, ale tylko gałązka :oops:
Obrazek
An-ka dziękuję za miłe słowa. U mnie drzewiasta ma zamiar zakwitnąć dopiero w trzecim sezonie, więc zalecana jest cierpliwość ;:108
Andrzeju i bardzo dobrze, moje chyba dzisiaj się wyprowadzą :D Jak dam radę po pracy.
Martuś zaraz kilka wrzucę. Jak mówiłam, straty ogrodowe chyba mniejsze niż się obawiałam. No i mam już pierwszą truskaweczkę, póki co zieloną :;230
Andrzeju o roślince tej nic nie wiem, ale znalazłam kilka wiadomości z których wynika, że to raczej drzewo :;230
"Jest to duży i szybko rosnący krzew, cenny ze względu na późne kwitnienie i jesienne przebarwienie liści. Z wiekiem tworzy zwykle kilkupniowe formy drzewkowate o wyprostowanym pokroju. Może być również prowadzony w formie jednopniowej. Najstarsze okazy w Polsce mają obecnie 5 m wysokości."
Poczytaj o tu: http://www.futuregardens.pl/heptakodium ... oides.html
Ale okaz warty zachodu ;:63 , miododajny.
Krzysztof dziękuję za potwierdzenie moich przypuszczeń ;:180
Margoś to razem czekamy ;:224
Marku to polecany przez Andrzeja Fujifilm finepix hs10. Cena jest bardzo dobra, jak za sprzęt takiej jakości, polecam.
O korzeniach paulowni poczytaliśmy sobie :;230 muszę dodać, ze listki nie ucierpiały od przymrozków raczej.
Kasiu dziękuję ;:196
I co tu dzisiaj pokazać ;:224
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Z serii ciekawostki eucomisy
Obrazek

Obrazek

znalazłam moją konwalię Polish Beauty :tan
Obrazek

jesion Crispa
Obrazek

Paweł wśród monotonii znalazł się m.in. taki :;230
Obrazek

A na ten temat mam teorię, że grzybnia przyniesiona została do kilku ogrodów, do mojego też ;:224 razem z korą :roll:
Co Wy na to?
Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ale cudowne masz ciekawostki. Na jaki kolor kwitnie ta konwalia? Ja niestety begonii nie mogłam zabrac do domu, bo donica jest przykręcona do pieńka, a ten nadal 'rośnie' w ziemi.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pamelka pisze: Paweł wśród monotonii znalazł się m.in. taki :;230
Obrazek

A na ten temat mam teorię, że grzybnia przyniesiona została do kilku ogrodów, do mojego też ;:224 razem z korą :roll:
Co Wy na to?
Obrazek
Skoro kobieta mówi, że to kolorowa monotonia no to mi pozostaje się zgodzić :;230
A te grzyby to na pewno z korą. W cienistych miejscach rośnie u mnie tego sporo. Ktoś mi mówił, że to smardze, ale ja z grzybów rozpoznaję tylko pieczarki i atomowe :wink:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ależ piękne będziesz miała te eukomisy Jolu ;:108 , jak i konwalię i jesion :uszy .

Smardze są super , może będzie więcej , to i na kolacyjkę starczy :tan .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Smardz Ci wyrósł! Poszukaj! Może jeszcze inne Ci wyrosły! Grzybnęe wnosimy na nasze ogrody z korą. Ja w tym roku miałam trochę na hostowisku i usmażyłam z jajkami. Ale słabo wypłukałam i piasek w zębach trzeszczał. :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”