Magiczny zakątek dwostr cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Magiczny zakątek dwostr cz.2

Post »

Danusiu ubiegłoroczna zima nawet ukorzenioną sadzonkę Veilchenki mi zabrała .Dlatego PASS .No jak czytam małe ;:oj ;:oj zadanie Cie czeka ;:124 .i z takim spokojem o tym piszesz ,że tylko trochę roboty i będzie inna rabatka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Jadziu, ta ubiegłoroczna zima była wstrętna i bardzo bym sobie (i nie tylko sobie ) życzyła ,aby się taka już nie powtórzyła. Mam nadzieję ,że moja Vilchenka nie będzie musiała przeżywać takich zim.
Jadziu ten teren to tylko do pierwszego orzecha (to ten pień przy załamaniu żywopłotu) Mam plany posadzić tam trochę iglaków, róż,hortensji i bukszpanów a reszta dla chłopaków-trawa.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Takie stare drzewa chcesz przesadzać?
Zyczę powodzenia.
No, ale będe czekac na zmiany ;:65
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogólnie jest na czym oko zawiesić .Widzę też Wredei się złoci .Ciekawe jak u mnie będzie rósł ma tylko półcień czy wystarczy aby sie pięknie przebarwił ???? .Miejmy nadzieję ,ze już takich zim nie będzie
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Danusiu czy ja dobrze zauważyła że Twoja działka od ulicy nie ma ogrodzenia? Nie masz nieproszonych gości?
Jestem ciekawa czy znasz nazwę tej jeżówki w pięknym pomarańczowym kolorze z ostatniego zdjęcia.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, do przesadzenia są małe drzewka,takie jak te dwa z pierwszego planu,(nie wszystkie zmieściły się w kadrze). Orzech ,którego pień widoczny jest na zdjęciu będzie wyrwany ale jabłonka rosnąca w tym samym rzędzie zostanie- skoryguję tylko jej kształt. Teraz jeszcze bardziej tęsknię do wiosny ;:65
Jadziu, myślę ,że Twój Wredei ma znakomite warunki- on właśnie najlepiej ma się w półcieniu. Mój też posadzony był w półcieniu póki sąsiedzi nie wycięli potężnych gałęzi wierzb.Ale cóż ich wierzby, ich decyzja...Na szczęście pierwszy rok w takich warunkach przetrwał ,choć po upalnych dniach niektóre listki zbrązowiały.
Jolu jeżówka, o którą pytasz to "Marmelade".
Dobrze widzisz :D - mój ogródek nie jest ogrodzony. Do tej pory większych problemów z nieproszonymi gośćmi nie miałam.Pamiętam, dawno temu, kiedy nawet żywopłotu jeszcze nie było pewnego poranka jakiś gość ściął wszystkie pąki rozkwitających piwonii.Wtedy ,przyznam, przemknęła mi myśl o ogrodzeniu, w końcu jednak stanęło na żywopłocie. Teraz raczej bardziej irytują mnie pseudo żarty w noc poprzedzającą Poranek Wielkanocny (nie wiem czy jeszcze gdzieś są takie głupie zwyczaje) Wyobraźcie sobie ,że już od kilku lat właśnie tej nocy jacyś "dowcipnisie" rozsypują mi słomę po całym ogrodzie :evil: Niestety moje czuwanie nie było skuteczne.
Dlatego w tym roku syn zapowiedział, że zainstaluje kamerkę z czujnikiem ruchu i niech mi tylko jeden z drugim wejdą!;:125 ;:163
To ponarzekałam sobie...teraz ma osłodę
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miejsca masz jeszcze mnóstwo na nowe nasadzenia .Chciałabym mieć tyle terenu oj poszalałabym trochę :;230 Przetaczniki jak wojsko stoją na baczność
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Piękny ten zestaw szałwii z różowym powojnikiem :wit
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu o ten teren 'bój' trwał kilka lat. Tak malutkimi kroczkami...najpierw powstała 'Danicowa" rabatka później długo, długo nic ...i w końcu tej zimy moi chłopcy poddali się! Nie tylko mam następny kawałek ziemi pod kwiatki ale i obietnicę w wykarczowaniu orzecha! :heja :heja :heja ( z nim było najtrudniej)
Wandeczko dziękuję! ;:196 Ujęcie z tej strony i mnie się podoba ,gorzej jest z innej perspektywy-gdzie swoim wściekłym "żółtkiem" w oczy kłuje tojeść kropkowana -muszę znaleźć jej inną miejscówkę ,bo sama w sobie jest piękna.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

No tak, faktycznie, Danusiu, żółtek raczej nie pasuje. Ja też nie lubię takich zestawień i u siebie staram się upchnąć wszystkie żółtki w jednym miejscu.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Danusiu, jak u Ciebie jest pięknie!!! jeszcze 39 dzionków i będziesz robić tą swoją rabatkę. Powodzenia. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Danusiu, a mówiałas, że nie masz zdjęć. Ja tych wcale nie widziałam, albo nie pamiętam :roll:
To spory teren do zagospodarowania. Co tam planujesz?
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tosieńko
Dziękuję za miłe słowa ;:196. 38 dni zleci jak z "bicza strzelił "... niestety trudno będzie tak od razu zająć się tym ,co najprzyjemniejsze - sadzeniem roślinek. Bardzo się cieszę na tę nową rabatkę ale też trochę lękam perspektywą "rewolucji".

Gosiulek Kilka niepublikowanych chyba się jeszcze znajdzie- to te,które albo straciły aktualność latem (niestety wtedy nie mam zbyt dużo czasu na forum ) albo też nie przeszły wstępnej selekcji (teraz każdy kolorek cieszy- latem ma zbyt dużą konkurencję w realu :;230 ) Poza tym, sporo się jednak powtarza. :oops:
Teren spory aczkolwiek wcale nie obraziłabym się gdybym miała do dyspozycji cały kawałek :;230 inna sprawa, czy dałabym radę :roll:
Plany mają to do siebie ,że ciągle się zmieniają ...na dzień dzisiejszy zaplanowałam tam białe ( i fioletowe?) róże, hortensje bukietowe, trawy ozdobne, kilka(naście?) iglaków (raczej o jasnych igłach) może lawenda, do tego niskie obwódki z bukszpanu. Reszta -trawa i żwirek.

Aniu dziękuję ;:196 ...bo w sercach ciągle mamy lato :wink: :;230
Tak ,to szałwia omszona

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Danusiu, wykiełkował mi kielisznik w pojemniku w piwnicy. Powiedz mi na jakiej głębokości kopałaś jego korzenie, chcę się odpowiednio zabezpieczyć przed ich ekspansją. Jeszcze raz baaaaardzo ;:180 .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Piekne ujęcia ogólne ;:108 I podziwiam Danusiu twoje juki. Ja mam trzy i nigdy nie kwitły. Od ośmiu lat. Wyobrażasz sobie ;:oj
Chyba w końcu je wywalę, bo już cierpliwość tracę. POdejrzewam, że nie odpowiada mi moja raczej kwaśna ziemia. Twoje są naprawdę wspaniałe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”