Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Agnieszko, dziękuję za propozycję ;:196 Będę śledził, czy trojeść wyjdzie z ziemi.
Czytałem, że zamierzasz wysiać funkie? Mam samosiejkę funki i okazała się krzyżówką dwóch różnych odmian, czyli powstała nowa (mógłbym ją sobie nazwać :) ) Może i Tobie się to przydarzyć, bądź przygotowana na niespodzianki :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja mam pytanie o smagliczkę, bo miałam ją u siebie pierwszy raz. Czy ją trzeba tak samo przyciąć ja k resztę bylin?, czy gałązki zostawić, bo do tej pory wyglądały ładnie, zima jakoś ich nie uszkodziła.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zenku już tak bardzo tęsknię do wiosny, że szczerze wierzę, że to ostatnie podryg zimy i niedługo zrobi się cieplutko. Tęsknym okiem spoglądam na mebelki na tarasie i marzy mi się, żeby w końcu zjeść tam śniadanko, czy wypić kawkę :D

Grażynko dziękuję, jesteś niezawodna, zawsze coś cudnego podrzucisz ;:196

Eluś jak tylko zakwitną powącham :D , w ogóle zauważyłam, że nie znam zapachu wiele niskich kwituszków, to chyba z lenistwa, bo trzeba się schylać 8-) :lol: , dowiedziałam się, ze pachną ranniki, krokusy, teraz floks. Jak tak zacznę wąchać niskie drobinki, to pewnie wiele niespodzianek mnie spotka :D

Jacku nie ma sprawy, oby tylko pojawiła się :D
Mam nadzieję, że po wysianiu pojawią się ciekawe hostki, ja nie znam się kompletnie na hostach, jest ich ogrom odmian, że nawet jak się pojawi jakaś nowinka, to i tak nie będę wiedziała 8-) :lol:

Gosiu smagliczkę przycina się po kwitnieniu, tak, że na razie nic nie rób, ja przekwitnie , to ciachniesz :D Ona sie wtedy pięknie zagęści :D

Kolejne wspomnienia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam:)
Floksy - moje dzieciństwo w ogrodzie babci...
Piękne czasy, moze w tym roku zagoszczą u mnie
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja przy okazji skorzystałam z informacji o przycinaniu smagliczki. A już bym wiosna przycięła jest taka wyrośnięta i rzadka.
Pozdrawiam Krystyna
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś :wit popodziwiałam posłonka alpejskiego żółtego nie widziałam muszę poszukać nasionek bo kolorek mi pasuje chodż żółci w ogrodzie mam od ....ale na takim niskim poziomie niewiele :wink: poczytałam sobie też o trojeści amerykańskiej która nawet pasuje do mojego ogrodu więc muszę jej poszukać niech się ekspansi :tan a zachwycił mnie floks kanadyjski ;:138 chyba rozejrzę się za sadzonkami :D Widzę że sporo skarbów ukrywasz na swojej działeczce ;:224
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko mimo małej powierzchni ogródka to sporą ilość gatunków i odmian posiadasz,samych pięknych floksów mnogo... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko dzisiaj zauważyłam chyba dobrze pysznogłówkę fioletową właśnie taką sobie zamówiłam oraz białą bo mam czerwoną i bardzo ją lubię.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Jaki piękny kolorek ketmii :D
Wiesz może jak się nazywa, czy bezimienna jest :roll:
Ja mam podobna ,ale jakaś bledsza jest, a ta ma
taką, intensywną barwę -śliczna ;:108
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Agnieszko cudowne te Twoje wspomnienia ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko w moim ogrodzie od dzieciństwa była tylko jedna kępa floksów wiechowatych, taki piękny róż i niewysoka, cudna. Miała już wiele lat i zaczęła marnieć, więc w zeszłym roku chciałam ją odmłodzić i przesadzić , wykopałam, powybierałam ładne sadzonki, położyłam na pieńku przy huśtawce.....i coś mnie odciągnęło, zapomniałam o nich zupełnie ;:223 i straciłam swoją ulubioną odmianę floksów. Teraz mam kilka innych, ale już nie takie :(

Krysiu jak przytniesz po kwitnieniu to do jesieni krzaczki pięknie Ci się zagęszczą i będą wspaniale kwitły :D

Eluś posłonki są wspaniałe, ja w zeszłym roku posadziłam nowe sadzoneczki , mają być różne odcienie różu...zobaczymy. One wspaniale sie rozrastają w wielkie kępy, ja tego nie przewidziałam i teraz włażą mi na inne roslinki, trzeba dać im sporo miejsca wokoło, są naprawdę cudne :D
Szkoda, ze wcześniej nie zgadałyśmy się o trojeści, bo wysłałabym Ci sadzoneczki, teraz sie jej pozbyłam i już nie mam czym się podzielić :?

Marylu bo ja taka sroka jestem :roll: wciskam roślinki wszędzie gdzie sie tylko da :roll: i mimo, że najbardziej podobają mi się roślinki sadzone w dużych grupach, to ja tak nie mogę, bo zbyt dużo mi się podoba :roll: A jak się podoba, to trzeba posadzić :roll: a jak nie ma gdzie, to inną roślinkę trzeba odchudzić, żeby zrobić miejsce ;:223

Danusiu, ja mam tę fioletową pysznogłówkę i czerwoną. Fioletową koniecznie muszę przesadzić, bo rośnie w zbyt zacienionym miejscu i mimo, że pięknie kwitnie to łapie mączniaka . Mnóstwo pięknych kolorków podziwiałam w ogródku Bozenki Babopielki, nawet nie widziałam, ze tyle ich jest :shock: :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, posłonki małe nie są , ale jak byłam u Eli w ogrodzie to ona ma posadzone metry bieżące posłonka, to jest widok. :shock:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko niestety nie znam nazwy tej ketmii, przepadła razem z roślinką :roll: niestety krzaczek nie przetrwał poprzedniej zimy. Na jej miejsce są posadzone inne,.....ale niestety gdzieś mi wcięło zdjęcia :roll:

Aguś , cieszę się, ze się podobają, jeszcze troszkę i skończą się i będziemy czekać na tegoroczne fotki :D

Iguś, już gdzieś na Forum widziałam takie ,,pola,, posłonków - bajka :shock: :lol: Mój- Twój żółciutki posłonek to wielkie krzaczorzysko, cudownie się rozrósł, chyba nawet widziałaś :D Muszę pousuwać skalniaczki z jego sąsiedztwa, bo je całkowicie zakrywa. Różowiutkie, to jeszcze maluchy, ale jak się rozrosną będzie kłopot, bo wokół nich ciasno :roll:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, posłonki, zależy od koloru, biały np, bardzo się pokłada ,a różowe są kępiaste...
A pod posłonka podłóż kamienie z boku, to będzie rósł w górę , i nie będzie zasłaniał innych roślinek.A ,że wielki, sama chciałaś. :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga23 pisze:Agnieszko, posłonki, zależy od koloru, biały np, bardzo się pokłada ,a różowe są kępiaste...
A pod posłonka podłóż kamienie z boku, to będzie rósł w górę , i nie będzie zasłaniał innych roślinek.A ,że wielki, sama chciałaś. :roll:
Iguś oj chciałam, chciałam i chcę nadal bo on taki piękny 8-) :lol: On jest kamieniami obłożony, muszę tylko większe schodki z nich zrobić, żeby go unieść :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”