tara - oaza marzeń cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: tara - oaza marzeń cz.4

Post »

...Aniu ;:196 dziękuje doszły ...zerknij do mnie... ;:180
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Ale pięknie, wiosennie u Ciebie Aniu.
Wstrętne te nornice, u mnie na działkach nie ma, ale na wsi zauważyliśmy, że są.
Już M dokarmia kota sasiadów, żeby się nimi zainteresował. :D
Wcześnie posadziłaś prymulki, ładnie im w tych donicach.
Róży to ja nie mam takich zielonych jak Twoje. ;:138
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Obrazek

już niedługo będzie kwitła magnolia :P
Obrazek

Kochani dziś byłam chwilę na działce powsadzałam czosnku do dziurek, polałam wody solonej ze śledzi, opakowanie papu dla gryzoni - niech sobie pojedzą i się wynoszą ;:108

Wiosny to tak naprawdę u mnie mało no może jedynie cieszę się z wrzośców, a reszta stoi w miejscu pewnie czeka jak my wszyscy na pogodę, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Taruś czy ta delikatna różowa piękność to może New Dawn :?:
A Tojeść śliczna, coraz bardziej mnie korci, żeby posadzić ją u siebie, mimo ekspansywności. Najlepiej w jakimś wiaderku....naprawdę jest wspaniała warto ja mieć :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu właśnie ta magnolia gwiaździsta jest na liście moich tegorocznych zakupów.Usunęłam w zeszłym roku jedna magnolię bo okazało się że to magnolia olbrzym i nie pasowała mi w miejscu gdzie rosła więc ta gwiaździsta pójdzie w to miejsce.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu/Ignis wpadaj podziwiaj Karolka on jest tego wart, na pewno też będzie u Ciebie fajny tylko musi się rozbujać :wit

Izuś - nie wiem kiedy będę miała kwiaty piwonii krzewiastej, niby po 3 latach ale ja myślę że nie będzie taka wredna i zakwitnie wcześniej, na zimę okrywam jej nóżki, czy sadziłam płytko nie pamiętam wyjęłam z doniczki i tak wsadziłam czyli pewnie nie głęboko :oops: polatam po ogródku i znajdę jaka była,

Misiu byłam widziałam, trochę zmęczone droga ale pewnie nic im się nie stało, niech rosną

Aniu /An-ka nie ma co rwać się do ogródków bo łatwo złapać katarek, choć wiem już się chce pogadać z roślinami, ;:196

Iduś - wieki Ciebie nie było, jak milo, że wpadłaś - gryzonie dają nam w kość, ale taka ogrodnika ponoć uroda,
pamiętam jak któryś działkowicz mi powiedział o złodziejach: 70% dla złodzieja trochę jak z gryzoniami ;:223

Jadziu pełna tych drani wszędzie, byłam za miastem to łąki całe w kopcach u brata to trawnik bo ogrodu to nie ma zryty!

Dalu - M wbił druty i na to butelki pastikowe, jutro wybieramy się kupić brzęczki, stanowczo ich za dużo, nie dość że woda to jeszcze gryzonie ale aby do wiosny w poniedziałek ma już przyjść na dobre, :wit

Basiu - przykrywałam nóżki liśćmi i korą, widzę że ładnie przetrwały a muszę zobaczyć oczka choć wole zobaczyć już kwiaty :;230

Majka walka z nornicami i innymi draniami to jak znam życie walka z wiatrakami, ale ciągle musimy próbować, ;:196 zawsze będą czuły respekt

Wandziu miło, ze wpadłaś, różyczki żyją a wrzosy zobaczymy ale dziś nie mogłam się na nie napatrzeć takie żywe kolory ten atramentowy i rudy super, :wit

100krotko - prymule dostałam a obiecałam sobie nie wnosić wiosny do domu tylko chcę ja w ogródku posadziłam w donicach, wczoraj jednak zabrałam do altanki bo u nas mróz, wiatr, deszcz okropna pogoda, było mi ich szkoda. :wit

Romciu - fakt prymule świetnie się prezentują a gryzonie wstrętne może sobie pójdą przecież ich nie lubię :wit

Halunko - wyoglądaj do woli, bardzo mi z tego powodu jest miło, zapraszam ;:196

Moniczko - pięknie witam i zapraszam :wit

Basiu - jak miło Ciebie gościć, widzisz te dranie wszędzie sa mi się to tez nie podoba, ale Twój ogródek tak bardzo mi się podoba, pstrykaj ;:196

Marylko niech M kota nie dokarmia bo będzie odpoczywał a nornice będą mu skakały po nosie
od poniedziałku ma być już ciepło, :;230

Aguś tak to jest New Dawn, a tojeść jest piękna tylko trzeba ją pilnować,

Danusiu witam Ciebie, ale magnolia gwiazdzista to też wielkie drzewo i szybko rośnie,

pozdrawiam i zapraszam do mojego ogródka ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tara pisze: Aguś tak to jest New Dawn, a tojeść jest piękna tylko trzeba ją pilnować,
Aniu to bardzo się cieszę, bo też właśnie taka pięknota do mnie przyjechała :D Mam nadzieję, że będzie dobrze rosła , bo ma takie nie najszczęśliwsze miejsce, spód będzie miała w cieniu, ale podobno powinna dać sobie radę .
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziewczyny New Dawn to jedna wedle mnie z róż a gatunku bezproblemowych, co prawda mówią że to taki śmieciuch ale ja bardzo lubię chodzić po płatkach róż, szybko rośnie, powtarza kwitnienie i kwitnie do samych mrozów ;:138

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu zgadzam się z Tobą co do New Dawn, to cudo powinno być prawie w każdym ogrodzie. Prawie bo jak ktoś jej śmiecenia nie znosi to niech jej nie zaprasza, ale ja tak samo jak Ty uwielbiam chodzić po płatkach i być obsypywana nimi. Co prawda dwa razy mi zmarzła ale zawsze odbija i kwitnie do samych mrozów. :heja
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd.New Dawn

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bardzo ją lubię ;:196

zapowiada się dobrze Maja.................

http://majawogrodzie.pl/45572,_maja-w-o ... lnosc.html

a Rok w ogrodzie też ciekawy był
http://www.tvp.pl/styl-zycia/dom-i-ogro ... 11/4001337
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja się strasznie cieszę , że jesienią kupiłam sobie New Dawn, że ładnie przezimowała i że teraz będzie tonami śmiecić mi w ogródku :wink: :lol:
Ona strasznie przypomina mi różę z dziadkowego ogródka i mam do niej szczególny sentyment....
I jak dla mnie jest naprawdę piękna 8-)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu Droga ;:167 dziękuję ślicznie za cudne fotki i linki ;:196 ;:196 ;:196

"Maja w ogrodzie" odc 314, premiera 20 marca 2011 - ogród w wiejskim stylu pani Liliany, to dla mnie czysta POEZJA - uwielbiam takie klimaty, i o stworzeniu czegoś podobnego ... marzę.

Wielkie buziaki za info ;:196 ;:196 ;:196

Aniu, ale się wczoraj nawstydziłam, a potem naśmiałam sama z siebie, że taka głupia i zielona jestem w związku z tą nawłocią :;230 :;230 :;230

Aniu, dzisiaj, z samego rana, weszłam w google i poczytałam na temat nawłoci - Solidago - mimoza.
Jest ich sporo, to może ta, którą kupiłam w Biedroce jest inna od tej, którą zwalczam na działce :;230

Dzięki Tobie dotarło do mnie, że ta pospolita nawłoć, to mimoza, o której tak cudnie śpiewał w piosence "Wspomnienie" (do słów Juliana Tuwima) Czesław Niemen, mój ukochany piosenkarz:

"Mimozami jesień się zaczyna,
Złotawa, krucha i miła.
To ty, to ty jesteś ta dziewczyna,
Która do mnie na ulicą wychodziła."

Dzięki Tuwimowi i Niemenowi wartość nawłoci - mimozy w moich oczach wzrosła !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu New Dawn cudo, gdy tak ją oglądam, to wydaje mi sie, ze ona rosła u mojej mamy w ogrodzie, ale był rozbudowywany budynek gospodarczy i trzeba było wszystkie róże usunąć. Teraz rośnie w ogrodzie kuzynki. Jak moja zakwitnie, to porównam, czy to na pewno ona :D Twoja jest przepiękna niesamowicie rozrośnięta i ukwiecona :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, Aguś - ja myślę, że New Dawn to jest właśnie ta róża z dziadkowego, mamusi ogródka, tylko wówczas prawdopodobnie wielu sadząc róże najczęściej podkopane u sąsiada nie miało pojęcia i odwagi aby zapytać "królową" jak się nazywa :;230
też ja pamiętam od zawsze,

Halinko a ile to wiedzy teraz mamy :P

Mimoza 20.02-29.02
Ta delikatna roślina, przywieziona z Brazylii, składa swoje liście, przy dotknięciu ręką. Osoby spod znaku Mimozy, są delikatne, wrażliwe i bardzo czułe. Romantyczni kochankowie, chcą, aby otoczyć ich opieką i miłością. To świetni kochankowie, artyści i bioenergoterapeuci.

http://www.oliwazoliwek.pl/obyczaje/dzi ... lla-donna/
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Aniu piękna ta róza taka powinnam być w moim ogródku a długo taki krzaczek rośni...
To już dwie muszę mieć Westerland i NewDawn...kupię kupię ...choć obiecane mam rózyczki przez znajomego ogrodnika ale cicho jest ... nie odzywa się na razie czekam... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”