Krysiu/Ignis wpadaj podziwiaj Karolka on jest tego wart, na pewno też będzie u Ciebie fajny tylko musi się rozbujać
Izuś - nie wiem kiedy będę miała kwiaty piwonii krzewiastej, niby po 3 latach ale ja myślę że nie będzie taka wredna i zakwitnie wcześniej, na zimę okrywam jej nóżki, czy sadziłam płytko nie pamiętam wyjęłam z doniczki i tak wsadziłam czyli pewnie nie głęboko

polatam po ogródku i znajdę jaka była,
Misiu byłam widziałam, trochę zmęczone droga ale pewnie nic im się nie stało, niech rosną
Aniu /An-ka nie ma co rwać się do ogródków bo łatwo złapać katarek, choć wiem już się chce pogadać z roślinami,
Iduś - wieki Ciebie nie było, jak milo, że wpadłaś - gryzonie dają nam w kość, ale taka ogrodnika ponoć uroda,
pamiętam jak któryś działkowicz mi powiedział o złodziejach: 70% dla złodzieja trochę jak z gryzoniami
Jadziu pełna tych drani wszędzie, byłam za miastem to łąki całe w kopcach u brata to trawnik bo ogrodu to nie ma zryty!
Dalu - M wbił druty i na to butelki pastikowe, jutro wybieramy się kupić brzęczki, stanowczo ich za dużo, nie dość że woda to jeszcze gryzonie ale aby do wiosny w poniedziałek ma już przyjść na dobre,
Basiu - przykrywałam nóżki liśćmi i korą, widzę że ładnie przetrwały a muszę zobaczyć oczka choć wole zobaczyć już kwiaty
Majka walka z nornicami i innymi draniami to jak znam życie walka z wiatrakami, ale ciągle musimy próbować,

zawsze będą czuły respekt
Wandziu miło, ze wpadłaś, różyczki żyją a wrzosy zobaczymy ale dziś nie mogłam się na nie napatrzeć takie żywe kolory ten atramentowy i rudy super,
100krotko - prymule dostałam a obiecałam sobie nie wnosić wiosny do domu tylko chcę ja w ogródku posadziłam w donicach, wczoraj jednak zabrałam do altanki bo u nas mróz, wiatr, deszcz okropna pogoda, było mi ich szkoda.
Romciu - fakt prymule świetnie się prezentują a gryzonie wstrętne może sobie pójdą przecież ich nie lubię
Halunko - wyoglądaj do woli, bardzo mi z tego powodu jest miło, zapraszam
Moniczko - pięknie witam i zapraszam
Basiu - jak miło Ciebie gościć, widzisz te dranie wszędzie sa mi się to tez nie podoba, ale Twój ogródek tak bardzo mi się podoba, pstrykaj
Marylko niech M kota nie dokarmia bo będzie odpoczywał a nornice będą mu skakały po nosie
od poniedziałku ma być już ciepło,
Aguś tak to jest New Dawn, a tojeść jest piękna tylko trzeba ją pilnować,
Danusiu witam Ciebie, ale magnolia gwiazdzista to też wielkie drzewo i szybko rośnie,
pozdrawiam i zapraszam do mojego ogródka