Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Żółty Rh nawet mi się podoba....Bo wiesz, ja nie przepadam...No a jak jego urodę hosta podkreśla!
Szkoda, że kamieniory kupowane...Mnie też kuszą bardzo, teraz takie piękne się pojawiają...Tylko te ceny! Nie, ja wolę kupować rośliny :)
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu Rh masz śliczne,szczególnie teraz się fajnie ogląda :D :wit
Awatar użytkownika
czarownica00
100p
100p
Od: 21 lis 2010, o 22:02

Post »

Witam:)
Małgorzato ale masz przepiękne kamyczki :wink: Ja swoje będę dopiero na wiosnę układać łącznie z komponowaniem rabat ;:224
Ta Funkia jest przecudowna ;:138 w wolne przestrzenie koło alejki chętnie takie powsadzam-pewnie sadzonki bo na wysiew zabraknie mi czasu-cała działka do uprzątnięcia i altanka którą posiadam dopiero od października więc mało co zrobione-ale cebulaste posadziłam i tam pomiędzy muszę później coś upchnąć:) A ten Rh to co znaczy??

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Martuś, no niestety trzeba wybierać.
Ja 3/4 budżetu przeznaczam na rosliny, ale kamiorki też muszą być.
Zółty tutaj mi akurat pasował do tej hosty :D
Bedzie ładniej wygladał jak się rozrośnie. To był tylko przykład współistnienia roślin kwaso i wapnolubnych.

Bożenko, teraz trzeba nam takich widoczków, żeby lżej było dotrwać do wiosny. A ona już coraz bliżej ;:138

Czarownico, witam Cię wśród zielono zakręconych :wit
Z tego co się zorientowałam, Ty dopiero zaczynasz swoja przygodę z działką i roślinami. Ciekawe, czy wciągnie Cię tak jak nas.
Fajna taka praca od podstaw.
Rada-jak możesz najpierw przemyśl co chcesz posadzić, inaczej będziesz biegać z roslinami jak ja :D

Takie roslinki jak funkie, żurawki, ostróżki i inne wolę kupować niż wysiewać. Po pierwsze szybszy efekt, po drugie wysiew czasami nie wychodzi. Sieje tylko jednoroczne.
Powoli zapełnisz działeczkę. Może być tak, że za jakis czas będziesz narzekała na brak miejsca :;230
Rh to różaneczniki. Azalie i rododendrony.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Gosiu, jeszcze takiego żółtego Rh, to nie widziałam. Podoba mi się bardzo. Mam w planach dokupić jeszcze ze 3-4 Rh. Już się nie mogę doczekać!!! ;:196 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
czarownica00
100p
100p
Od: 21 lis 2010, o 22:02

Post »

:wit Miło mi:)
Tak Gosiu zaczynam, i nawet chyba mam kilka różaneczników vel rododendronów-niestety na razie nie wiem co to...a teraz są pod śniegiem-na wiosnę liczę na waszą pomoc w identyfikacji ;:138 dam fotki i będziemy zgadywać ;:19 dobranoc
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu witaj. :wit
Ja także, podobniejak wiele z nas uwielbiam kamienie.
One zdobią ogród nie mniej, jak rośliny, ale niestety w sklepach sprzedawane są na wagę i bardzo drogie. Mam dostęp do wapieni, ale one pod wpływem mrozu rozpadają się na małe kawałki, są nie trwałe.
Bardzo podobają mi się Twoje kamienie łupane, tak ich nazwałam potocznie, gdyż nie wiem , jaka ich odmiana.
Cudowny masz żółty różanecznik, ja mam go także wiosną na liście zakupów, jeszcze nie jest bardzo popularny.
Pozdrawiam serdecznie. :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Zapiałam nad hostką i Rh... cudnie im razem. Zastanawiam się, czy przegapiłam to zdjęcie, czy to premiera... Czy Rh jest żółty :?: Na fotce wygląda raczej jak kremowy . Widzę, że nie tylko u mnie kwaso i zasadolubne roślinki muszą sobie radzić na jednej rabatce :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu, podobno zółte różaneczniki to jeszcze rzadkość. Ja chyba kupiłam go w Auchanie 2 lata temu. Czasami można trafić tam na rarytaski :D

Czarownico, fajnie, że będziesz otwierała swój wątek. Bardzo lubię zwiedzać inne ogrody, a szczególnie nowo zakładane. Będę Ci kibicowała.

Tajeczko, u nas też te kamienie na wagę są sprzedawane, ale stwierdziłam, że od czasu do czasu muszę kupić kilka kamieni. Przywykłam, że ogród jest tworzony latami, więc powoli skompletuję tyle ile bedzie trzeba

Izuś, dziękuję ;:196
Chyba już kiedyś pokazywałam to zdjęcie, ale w natłoku wielu innych zdjęć mogło umknąć. Wszak w tym czasie tyle się dzieje i w sumie mniej czasu mamy na siedzenie przy kompie, a bardziej w ogrodzie.
Ja poddaję swoje rośliny eksperymentom, twz. operacja na żywym organizmie. :D
Część pacjentów przeżywa i ma się całkiem dobrze :;230
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

02:55 :lol: I pewnie dzisiaj od rana na nogach :;230
Mi też bardzo podobało się zestawienie różanecznika z hostą, ale nie wiem, czy nie bardziej mi imponuje Twoja determinacja w gromadzeniu ciekawych kamieni. Trochę ich już masz i coś mi się zdaje, że na tym nie poprzestaniesz :;230
Tak trzymać! Ta zima w końcu musi minąć...buziaczki.
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiki, po prostu mam taka przypadłość, że jak wracam z imprezy nie potrafię od razu iść spać. Muszę się trochę wyciszyć.
Bo ja szalona kobieta jestem :;230
Masz rację, że bedzie tych kamieni coraz więcej. I na dokładkę mój znajomy ma bardzo oryginalne okazy, ale na razie nie stać mnie na nie. Nie szkodzi, poczekają na mnie :D
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj nie wiem nie wiem?
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Ja z kamieniami mam to samo, chociaż u nas jest ich całkiem sporo na polach, ale dla mnie samej ciut za duże , a jak proszę mojego M o pomoc to mi pokazuje ;:24 , ale kiedyś muszę kupić kilka i mu pokazać rachunek to może zmądrzeje.

Gosiu robisz już listę nowych nabytków Rh, czy po prostu będziesz kupowała co Ci wpadnie w oko?
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Witaj Gosiu, masz śliczny mały skalniaczek, widzę sosenkę z długimi igłami.Czy to te karłowate? :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, czyżbyś też miała ochotę? :D

Fabi, to bardzo dobry pomysł. Może pójdzie w końcu po rozum do głowy i sam przytaszczy kilka ;:14
Ja zazwyczaj idę na żywioł. Wiem, że trudno jest dostać takie odmiany jakie się chce. Mnie podobają się wszystkie rh. Dlatego aż tak bardzo nie zależy mi na konkretnym. Myslałam na początku, żeby kupić rh, o podobnej kolorystyce, ale widziałam parę zdjęć gdzie były zebrane tak różne kolory obok siebie, a wyglądało to przeslicznie, że teraz nie wiem jaką opcję wybrać. Do wiosny jeszcze trochę czasu zostało.

Witaj Helenko :wit
Cieszę się, że podobają Ci sie moje kamienie.
Z karłowych iglaczków mam tylko 3, albo 4. Nazw oczywiście nie znam, bo dopiero od jakiegoś czasu mnie to zaczęło interesować

Obrazek

To jakaś jodełka wiosną
Obrazek

Obrazek

A to mój najnowszy nabytek świerk pospolity Pusch
Obrazek

I mam jeszcze sosne bośniacką szczepioną Smidtii

Natomiast sosny z długimi igłami Czarną i żółtą, oraz limbę. No i kosodrzewinę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”