Czy one kwitną wyłącznie na różowo, czy pomarańczowo-łososiowo też mogą?
Moritiusowe kaktusy i sukulenty
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moritiusowe kaktusy i sukulenty
- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pomarańczowo-łososiowy kolor kwiatu to może mieć jakaś hybryda - nie wiem, nie znam się, to nie moja broszka (tzn aoprocacyusyonectica pisze:Czy one kwitną wyłącznie na różowo, czy pomarańczowo-łososiowo też mogą?

-----------
Witam forumową brać po dłuższej przerwie. Nie było mnie dość długo, a tu taki zalew postów. Mam trochę do nadrobienia

Niestety zima zaowocowała przędziorkiem, straciłem prawie wszystkie siewki oprócz tych około dwuletnich i L. wrightiana, co mnie trochę podłamało/wkurzyło

Pozdrawiam, Aleksander
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Aleksandrze - dobrze że jesteś.
Kłopoty z roślinami są przejściowe i do przeżycia.
Teraz zaglądaj tu częściej - wiosna idzie i ciekawych tematów będzie na pewno dużo więcej.

Kłopoty z roślinami są przejściowe i do przeżycia.

Teraz zaglądaj tu częściej - wiosna idzie i ciekawych tematów będzie na pewno dużo więcej.
- moritius
Oczywiście, powracam na dobre
.
W Tym roku czeka mnie wysiew tylko jednej porcji nasion - hybrydka, którą dla przejrzystości oznaczyłem sobie AK-M001 (z własnych nasion).
Oczywiście najbardziej szkoda mi paru numerów polowych, które miałem nadzieję doprowadzić do kwitnienia, są to TB 34.1, JK 6, JK 111, WR 58, WR 146, TB 463.1 i WR 308. Gorzej, że wypadły siewki T. bridgesii, które miały pójść na podkładki.
Mówi się trudno, kiedyś jeszcze je zdobędę
.
Przynajmniej L. wrightiana KK 1545 została - z tą też wiążę nadzieję, a sieweczki wyglądają na zdrowe.

W Tym roku czeka mnie wysiew tylko jednej porcji nasion - hybrydka, którą dla przejrzystości oznaczyłem sobie AK-M001 (z własnych nasion).
Oczywiście najbardziej szkoda mi paru numerów polowych, które miałem nadzieję doprowadzić do kwitnienia, są to TB 34.1, JK 6, JK 111, WR 58, WR 146, TB 463.1 i WR 308. Gorzej, że wypadły siewki T. bridgesii, które miały pójść na podkładki.
Mówi się trudno, kiedyś jeszcze je zdobędę

Przynajmniej L. wrightiana KK 1545 została - z tą też wiążę nadzieję, a sieweczki wyglądają na zdrowe.
Pozdrawiam, Aleksander
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Dasz radę. Jak widzę plany na przyszłość są. A roślin na tym świecie dużo - zawsze można coś nowego (i może nawet ciekawszego) sprowadzić na miejsce tych straconych. 

- moritius
Trudno nie planować, gdy zainteresowanie nie znika
.
Ale, nie ma tego złego, w czasie nieobecności zdałem egzamin na prawko
Edit///Swoją drogą, mam w planach usunąć część kolekcji (czyli większość tego, co nie jest lobivią, echinopsis, rebucją, sulką) i ukierunkować się już tak na poważnie.
Chyba pasuje otworzyć nowy wątek

Ale, nie ma tego złego, w czasie nieobecności zdałem egzamin na prawko

Edit///Swoją drogą, mam w planach usunąć część kolekcji (czyli większość tego, co nie jest lobivią, echinopsis, rebucją, sulką) i ukierunkować się już tak na poważnie.

Pozdrawiam, Aleksander
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Świetny pomysł!! Jeden i drugimoritius pisze: mam w planach usunąć część kolekcji (czyli większość tego, co nie jest lobivią, echinopsis, rebucją, sulką)
(...)

- moritius
Wątek sprzedam/kupię pojawi się wkrótce, a w nim lista roślin wraz ze zdjęciami 
Edit///Do nowego wątku zapraszam tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=62&t=64000

Edit///Do nowego wątku zapraszam tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=62&t=64000
Pozdrawiam, Aleksander